Έκανε... διπλό και βλέπει πρόκριση (φώτος)

Η ΑΕΛ ως τυπικά φιλοξενούμενη κέρδισε 0-2 τον Άρη το βράδυ της Τετάρτης και έγινε το απόλυτο φαβορί για την πρόκριση στην επόμενη φάση του κυπέλλου. Αρουαμπαρένα και Πίτι πέτυχαν τα γκολ - ένα σε κάθε ημίχρονο - ενώ οι γαλαζοκίτρινοι ολοκλήρωσαν με δέκα παίκτες μετά την αποβολή του Χάρη Κυριάκου στο 84'.

Δοκάρι ο Άρης, η ΑΕΛ την ουσία...

Καλύτερη η ΑΕΛ στο πρώτο μέρος και πήρε την ουσία έστω και στην τελευταία φάση... Το ματς ήταν ισοζυγισμένο στο ξεκίνημα. Ο Άρης μπήκε κάπως πιο αμυντικά και η ΑΕΛ είχε πιο ψηλά τις γραμμές της, με τα πρώτα 10 λεπτά να φεύγουν χωρίς φάσεις. Η πρώτη ευκαιρία ήρθε στο 13' με φάουλ του Αουρέλιο που σταμάτησε στο δοκάρι ενώ στο 16' ο Γκολζ είχε την απάντηση στην κεφαλιά του Σαβανέ. Τρία λεπτά αργότερα ο Αρουαμπαρένα με φοβερό τακουνάκι έστρωσε στον Γεωργιάδη που από κοντά δεν μπόρεσε να νικήσει τον αντίπαλο τερματοφύλακα. 

Με την πάροδο του χρόνου η ομάδα του Πάμπου Χριστοδούλου κέρδισε μέτρα στο γήπεδο, είχε την κατοχή και γυρόφερνε την περιοχή του Άρη, όμως δεν μπόρεσε να φτιάξει άλλες ευκαιρίες μέχρι το 35'. Η επόμενη φάση ήρθε στο 38' με σουτ του Σαβανέ που βρήκε έτοιμο τον Γκολζ ενώ στο 45' η ΑΕΛ κέρδισε πέναλτι μετά από λάθος του Βραζιλιάνου τερματοφύλακα, που του ξέφυγε η μπάλα και ανέτρεψε τον Μπουένο. Ο Αρουαμπαρένα που ανέλαβε την εκτέλεση δεν έχασε την ευκαιρία και σε ένα σημαντικό χρονικό σημείο, έκανε το 0-1.

Αποβολή και γκολ

Η "επανάληψη" ξεκίνησε με φάση για την ΑΕΛ, με τον Σιέλη στο 46' να προλαβαίνει τον Γκολζ στην έξοδο αλλά να αστοχεί με το κεφάλι. Λίγα πράγματα στο επόμενο διάστημα... Ισοζυγισμένη εικόνα αλλά χωρίς ευκαιρίες, με το Γκολζ στο 63' να "παίζει με την φωτιά" αφού ντρίμπλαρε τον Αρουαμπαρένα και λίγο έλειψε ο Ισπανός να κλέψει και να βγει "φάτσα" με το κενό τέρμα. Aπό την άλλη ο Άρης είχε καλή στιγμή στο 70' όταν ο Αντωνίου έκανε το πλασέ μετά από ασταθή απόκρουση του Ρόμο και ο Σοάρες έκοψε με το κεφάλι μπροστά από το τέρμα.

Στο 84' αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη ο Χάρης Κυριάκου για φάουλ στον Ευσταθίου και εκεί που θα περίμενε κανείς να πιέσει ο Άρη, ήταν η ΑΕΛ που έκανε το γκολ. Στο 85' ο Πίτι έφυγε στην αντεπίθεση, έκανε ωραία κίνηση και με σουτ από το ύψος της περιοχής "έγραψε" το 0-2.

Τίποτε αξιοσημείωτο στα λεπτά που ακολούθησαν, με τους τυπικά φιλοξενούμενους να προστατεύουν το σκορ και να να παίρνουν μια σημαντική νίκη που τους βάζει σε θέση οδηγού για την πρόκριση.

Άρης: Γκολζ, Θεοφίλου, Αουρέλιο, Αντωνίου, Ευσταθίου, Παναγή (85' Μαρτάκης), Ραντού, Βελνά, Mάρτινς (57' Γιούσεφ), Μαραγκουδάκης, Σκούρτι (72' Παύλου)

ΑΕΛ: Ρόμο, Αϊρόσα (46' X. Kυριάκου), Τζούνιορ, Σιέλης, Νικολάου, Σοάρες, Μπουένο (57' Πίτι), Σαβανέ, Γεωργιάδης, Μπαμπάνκο, Αρουαμπαρένα (77' Ουέλινγκτον)

Κίτρινες: Γκολζ, Παναγή, Ευσταθίου, Αουρέλιο / -

Κόκκινες: - / X. Kυριάκου (2η κίτρινη)

* Διαιτητής ήταν ο Χρίστος Νικολαΐδης, με βοηθούς τους Ιωάννη Λαζάρου - Μάριο Καλογήρου, τέταρτο τον Νεόφυτο Νεοφύτου και παρατηρητή τον Χρίστο Σκαπούλλη.

Το ρεπορτάζ του Άρης - ΑΕΛ είναι προσφορά της Bet on Alfa