Τέταρτη σερί... Όμορφα και απλά στην κορυφή (Φώτος)

Δίχως να πιάσει ιδιαίτερα υψηλή απόδοση ο ΑΠΟΕΛ επικράτησε της Δόξας 0-2 και με την τέταρτη του σερί επιτυχία (14η φετινή) έφτασε τους 46 βαθμούς.  Σκόρερ των δύο όμορφων γκολ σε δημιουργία-εκτέλεση οι Ντε Καμάργκο(32') και Σωτηρίου (79'). 

Σε ό,τι αφορά το αγωνιστικό μέρος οι φιλοξενούμενοι ήταν αποτελεσματικοί και γενικά καλύτεροι.  Από την άλλη η Δόξα προσπάθησε να αμυνθεί και να πάρει κάτι καλό όμως έμεινε μόνο στις θετικές εντυπώσεις.   

Αναγνωριστικό πρώτο 5λεπτο… 
Τα πρώτα στάδια της αναμέτρησης κύλησαν έχοντας ως κύριο χαρακτηριστικό την επιβολή στο χώρο του κέντρου.  Ο ΑΠΟΕΛ είχε σαφώς τη κατοχή με το μέρος του πίεσε ψηλά για να δημιουργήσει προυποθέσεις για γκολ, ενώ η Δόξα επιχείρησε να κρατήσει όσο το δυνατό πιο μακριά τους αντίπαλους επιθετικούς. 

Πρώτη τελική στο 13’ με Πιέρο
Στο 13’ ο ΑΠΟΕΛ κατέγραψε την πρώτη του τελική προσπάθεια με τον Πιέρο Σωτηρίου να πιάνει την κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι σε σέντρα του Μιλάνοφ.  Αν και από καλή θέση ο Νέγκρι δεν είχε πρόβλημα να μπλοκάρει σταθερά τη μπάλα.  Σιγά-σιγά όμως οι φιλοξενούμενοι αρχιζαν να επιβάλουν το ρυθμό τους κερδίζοντας συνεχόμενα κόρνερ. 

Δύο καλές τελικές προσπάθειες από Δόξα…
Στην συνέχεια η Δόξα ήταν αυτή που δημιούργησε δύο καλές προυποθέσεις μπροστά στην εστία του Βάτερμαν. Αρχικά στο 16΄  με σουτ του Πουτζιουρή και στο 19’  μετά από εξαίρετη επέλαση του Ρούντι, έκανε το σουτ ωστόσο η μπάλα πέρασε έξω.

Με αργή ανάπτυξη δεν έβρησκε χώρους…
Με τη Δόξα ν’ αμύνεται μαζικά έχοντας κοντά τις αγωνιστικες γραμμές,  ο ΑΠΟΕΛ  δεν έβρησκε χώρους να γίνει ιδαίτερα απειλτικός. Με αργή ανάπτυξη και χωρίς να κάνει παιχνίδι από τα πλάγια εγκλοβίστηκε στην τακτική της ομάδας της Κατωκοπιάς.  

0-1 με Ντε Καμάργκο στο 32’  
Εκεί που έδειχνε να τα βρήσκει σκούρα ο ΑΠΟΕΛ κατάφερε να σκοράρει στο 32’  με τον Ντε Καμάργκο.  Ο Εφραίμ από δεξιά σήκωσε κεφάλι και με μπαλιά στο χώρο του πέναλτι βρήκε τον Βραζιλιάνο που με μονοκόματο σουτ άνοιξε το σκορ.  

Μόνο το γκολ…
Μέχρι το σφύριγμα για την ανάπαυλα ο αγώνας δεν επιφύλαξε κάτι το ιδιαίτερο.   Μέτριο ποιοτικά παιχνίδι όμως ο ΑΠΟΕΛ κατάφερε να πάρει το ζητούμενο που ήταν να προηγηθεί στο σκορ και να οικοδομήσει τις βάσεις για νίκη.  

Ίδιο σκηνικό…
Δίχως καμία αλλαγή στην σύνθεση τους αλλά και στο τακτικό τους πλάνο ξεκίνησαν οι δυο ομάδες το β’ μέρος.  Το σκήνικο ήταν ακριβώς το ίδιο με τον ΑΠΟΕΛ να έχει καλή κυκλοφορία και τη Δόξα να αμύνεται σωστά βγαίνοντας μπροστά με κόντρα αντεπιθέσεις. Όλα αυτά μέχρι το 54’. 

Παρ’ολίγο σκόρερ πριν γίνει αλλαγή
Στο 57΄ ο Στάθης Αλωνεύτης παρ’ ολίγο να χρηστεί σκόρερ πριν γίνει αλλαγή.   Υποδεχόμενος τη μπάλα μέσα από την περιοχή, εντελώς μόνος,  έπιασε το σουτ όμως αυτή έφυγε πάνω από τα δοκάρια. Αυτή ήταν και η τελευταία φορά που ακούμπησε τη μπάλα αφού ο Τόμας Κρίστιανσεν έριξε στη θέση του στο παιχνίδι τον Βάντερ.   

2-0 στο 79’ με Πιέρο
Στο 79’ με εξαίσιο πάλι τρόπο ο ΑΠΟΕΛ διπλασίασε τα τέρματά του.  Ο Μιλάνοφ έκανε τη σέντρα από δεξιά και ο Σωτηρίου με τρομερό άλμα και ωραία καρφωτή κεφαλιά πέτυχε το 0-2 αφήνοντας στήλη άλατος τον Νέγκρι.  Κάπως έτσι με το 13ο του γκολ ο Κύπριος φορ έκανε το καλύτερο δώρο στον εαυτό του μετά τα γενέθλια του.

Το ματς πήρε το δρόμο του…
Με τον αέρα των δύο τερμάτων ο αγώνας πήρε το δρόμο του. Ο ΑΠΟΕΛ διαχειρίστηκε το υπέρ του προβάδισμα αφού η Δόξα φαινόταν αδύναμη να απειλήσει επιθετικά για να μειώσει και να μπει στο παιχνίδι.   Με αυτά και με εκείνα, πανηγύρισε την τέταρτη του σερί νίκη και έφτασε τους 46 βαθμούς.

ΔΟΞΑ: Νέγκρι, Φουέντες, Ρούντι, Ρεδόνδο (76' Μπραούλιο), Γκόμες (81' Κάστρο), Εντμάρ, Κορομινάς, Λεονάρντο, Σερράν (85' Φοφανά), Πουτζιουρής, Γκουλόν

ΑΠΟΕΛ: Βάτερμαν, Λάγο, Ιωάννου, Μερκής, Μιλάνοφ, Βινίσιους, Μοράις, Εφραίμ (80' Γιαννιώτας), Αλωνεύτης (58' Βάντερ), Ντε Καμάργκο (76' Ορλάντι), Σωτηρίου.

ΚΙΤΡΙΝΕΣ:

*Κόπηκαν 1467 εισιτήρια

*Διαιτητής της αναμέτρησης ορίστηκε ο Αντρέας Ορθοδόξου, με βοηθούς τους Σωτήρη Βίκτωρος και Αντρέα Μιχαηλίδη.  

*Τα 13 γκολ στο πρωτάθλημα έφτασε με τη σειρά του ο Πιέρος Σωτηρίου.

*Τα πέντε γκολ στο πρωτάθλημα έφτασε ο επιθετικός του ΑΠΟΕΛ, Ίγκορ Ντε Καμάργκο. 

*Στο παιχνίδι του α΄ γύρου ο ΑΠΟΕΛ επικράτησε με 2-0 χάρη σε γκολ των Γιώργου Εφραίμ (83΄) και Γιάννη Γιαννιώτα (89΄).

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (20η):  ΑΠΟΕΛ-ΑΕΖ/Εθνικός Άχνας-Δόξα 

 Όλα τα ρεπορτάζ του αγώνα Δόξα-ΑΠΟΕΛ είναι προσφορά της Bet on Alfa