Στο Τσίρειο νίκησε... η άμυνα (φώτος)

ΑΕΛ και Ανόρθωση έκαναν μεγάλη προσπάθεια για να πάρουν το τρίποντο, έφτιαξαν φάσεις αλλά δεν κατάφερε κάποια απ' τις δυο να βάλει ένα γκολ, έτσι το 0-0 σφράγισε τις προσπάθειές τους. Το www.kerkida.net ήταν στο Τσίρειο...

Ρυθμός, πάθος και κάποιες φάσεις

Χωρίς να γίνει κάτι... φοβερό, το πρώτο μέρος ήταν αρκετά καλό με ρυθμό και φάσεις και για τις δυο ομάδες. Η πρώτη ήρθε στο 5' όταν ο Καμπρέρα εκτέλεσε απευθείας ένα φάουλ από πολύ πλάγια δεξιά και ανάγκασε τον Ρόμο σε δύσκολη απόκρουση. Πάντως ήταν η ΑΕΛ που μπήκε πιο επιθετικά και στο 14' απείλησε για πρώτη φορά με κεφαλιά του Λαφράνς που πήγε ψηλά. Στο 19' ήρθε και η τρίτη φάση στο ματς με σουτ του Καλντερόν που σταμάτησε στον Ντόσα ενώ δευτερόλεπτα αργότερα ήταν ξανά η σειρά της ΑΕΛ, όμως ο Κόπριβετς ήταν έτοιμος στο σουτ του Μπουένο.

Απ' εκεί και πέρα αραίωσαν οι φάσεις αν και ο ρυθμός παρέμεινε αρκετά ψηλά και είχαμε ένα πραγματικό ντέρμπι με πάθος και δύναμη. Μετά από αρκετή ώρα καταγράφηκε φάση στο 38', όταν ο Κόπριβετς ήταν στην σωστή θέση και "απάντησε" στην κεφαλιά του Φορτούνα. Αυτή ήταν και η τελευταία σε ένα πρώτο ημίχρονο που δεν έδωσε ιδιαίτερο θέαμα.

Το 2ο ημίχρονο

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε όπως τέλειωσε το πρώτο, δηλαδή με τις δυο ομάδες να έχουν ρυθμό και θέληση αλλά να λείπουν οι φάσεις αφού μέχρι το 60' δεν καταγράφηκε κάποια αξιόλογη τελική προσπάθεια. Σε εκείνο το λεπτό η Ανόρθωση ζήτησε πέναλτι για χέρι του Ντόσα (δεν φαίνεται καθαρά στο ριπλέι).

Στο 64' είχαμε... υποψία φάσης με σουτ του Γεωργιάδη που πήγε ψηλά ενώ η καλύτερη φάση στην "επανάληψη" ήρθε στο 80' με κεφαλιά του Σεχού που πήγε μόλις έξω. Στο επόμενο λεπτό η ΑΕΛ είχε τις προϋποθέσεις να απειλήσει μετά από ασταθή απόκρουση του Κόπριβετς όμως ο Σοάρες δεν μπόρεσε να κάνει το σουτ και ενώ ο αντίπαλος τερματοφύλακας ήταν "εξουδετερωμένος". Οι γηπεδούχοι απείλησαν στο 85' με μακρινό σουτ του Πίτι, όμως ο Κόπριβετς ήταν στη σωστή θέση.

Η ομάδα του Πάμπου Χριστοδούλου πίεσε αρκετά στα τελευταία λεπτά, ανέβηκε ψηλά και έψαξε το γκολ της νίκης, όμως δεν μπόρεσε να κάνει άλλη ευκαιρία και αναγκαστικά συμβιβάστηκε στο 0-0 που σίγουρα αφήνει πιο ικανοποιημένη την Ανόρθωση.

ΑΕΛ: Ρόμο, Χ. Κυριάκου, Ντόσα, Λαφράνς, Φορτούνα, Σοάρες, Σόουζα (39' Νικολάου), Μπουένο (65' Μπλάνκο), Γεωργιάδης, Σαβανέ (75' Πίτι), Αρουαμπαρένα

Ανόρθωση: Κόπριβετς, Γκιγιέρμε, Αγκιλάρ, Ερέρο, Καλδερόν, Βίκτορ, Οικονομίδης (90' Μ.Νικολάου), Σεχού, Καλό (93' Χ.Αριστοτέλους), Γκάμπριελ, Καμπρέρα (75' Κολούνγκα)

Κίτρινες: Μπουένο, Φορτούνα, Αρουαμπαρένα / Καλό, Αγκιλάρ, Καλδερόν

Ενδιαφέρουν

- Αναγκαστική η αντικατάσταση του Καμπρέρα απ' τον Κολούνγκα.

- Κόπηκαν 3205 εισιτήρια.

- Αναγκαστική η αντικατάσταση του Σόουζα απ' τον Νικολάου.

- Διαιτητής ήταν ο Βασίλης Δημητρίου, με βοηθούς τους Νικόλα Καλησπέρα - Πέτρο Πέτρου. Τέταρτος ο Νεόφυτος Νεοφύτου και παρατηρητής ο Παναγιώτης Γερασίμου.

** ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ...

Η κάλυψη του ΑΕΛ - Ανόρθωση είναι προσφορά της Bet on Alfa