Ανατροπή και… βαθμολογική ανάσα (Φώτος)

Στο παιχνίδι που ολοκλήρωσε την 19η αγωνιστική του πρωταθλήματος ο Άρης επικράτησε με ανατροπή 2-3 της ΑΕΖ και πήρε τεράστια βαθμολογική ανάσα.  

Με την τρίτη της φετινή νίκη η «ελαφρά ταξιαρχία» έφτασε τους 11 βαθμούς και αύξησε τη διαφορά από την ομάδα του Ζακακιού στους 5. 

Οι γηπεδούχοι με τέρματα των Αντρέου (3’) και Σάσι (7’) προηγήθηκαν 2-0, ενώ ο Άρης ευτύχησε πριν την έλευση του α’ μέρους να ισοφαρίσει με τους Σκούρτη (17’) και πέναλτι του Αουρέλιο (32’).   Στο 59’ πέτυχε την μεγάλη ολική ανατροπή με γκολ του Μάρτινς από μακρινή απόσταση.   

1-0 με το «καλημέρα» με Κρίστη Αντρέου 
Στην πρώτη της κιόλας επιθετική προσπάθεια η ΑΕΖ ευτύχησε ν’ ανοίξει το σκορ με τον Κρίστη Αντρέου. Ο κύπριος επιθετικός υποδέχτηκε την μπάλα στην πλάτη της άμυνας του Άρη και με δυνατό διαγώνιο σουτ στο 3΄ πέτυχε το 1-0.   

Εξαιρετικό ξεκίνημα και… 2-0 με Σάσι 
Πριν καλά – καλά κοπάσουν οι πανηγυρισμοί στο 7’ ο Σεμέδο έκανε την επέλαση από αριστερά και με διαγώνια μπαλιά βρήκε τον Σάσι στο ύψος της μικρής περιοχής που με προβολή πέτυχε 2-0 δίνοντας ξεκάθαρο προβάδισμα για την ΑΕΖ. 

Μεγάλη ευκαιρία με Σάσι στο 14’
Τεράστια ευκαιρία για να πετύχει τρίτο γκολ απώλεσε στο 14’ η ΑΕΖ. Μετά από κόντρα αντεπίθεση ο Σάσι βγήκε σε θέση τετ-α-τετ με τον Παναγόπουλο ωστόσο το πλασέ που επιχείρησε πέρασε λίγο έξω.   

Μείωση σε 2-1 με Σκούρτη στο 17’ 
Παρά το αρχικό τους σάστισμα από τα απανωτά γκολ που δέχθηκε ο Άρης αντέδρασε μειώνοντας σε 2-1. ο Παύλου έκανε την σέντρα από αριστερά και ο Σκούρτης πρόβαλε στην έξοδο τον Σωφρονίου στέλνοντας τη μπάλα στα δίκτυα.  Όπως αναμενόταν, το γκολ έφερε ξανά νέα δεδομένα στην αναμέτρηση… 

Χέρι Στυλιανού, πέναλτι και 2-2 με Αουρέλιο! 
Τέσσερα γκολ μέσα σε μισή ώρα αγώνα με τον Άρη να ανατρέπει το 2-0 σε 2-2.  Στο 32’ μετά από σέντρα στην παριοχή η μπάλα χτύπησε στο χέρι του Στυλιανού και ο Γιάννης Αναστασίου υπέδειξε αμέσως την άσπρη βούλα. Ο Αουρέλιο ανέλαβε την εκτέλεση και… σημείωσε την ισοφάριση. 

Ολική ανατροπή στο 59’ με γκολάρα Μάρτινς
Στο 59’ ο Άρης έκανε την ολική ανατροπή με τον Μάρτινς. Ο μέσος των φιλοξενουμένων βρήκε ανοιχτό πεδίο και από μακρινή απόσταση ζύγισε το πόδι και έστειλε την μπάλα στο δεξί παραθυράκι της εστίας του Ταουντούλ γράφοντας το 2-3. 

AEZ: Σωφρονίου (28' Ταουντούλ), Στυλιανού, Σεμέδο, Φελισιέν, Σκόπλιακ, Σάσι, Ανδρέου (70' Αντρέου), Χρίστου (64' Ποσίνκοβιτς), Ντος Σάντος, Παναγιώτου, Κυριάκου.

ΑΡΗΣ: Γιαννακόπουλος, Θεοφίλου, Γκονζάλβες, Σκούρτης (69' Πούλπο), Αουρέλιο, Παύλου (76' Αντωνίου), Μαραγκουδάκης, Ράσμους, Παναγή (88' Φράγκος), Ράντου, Παχίπης.

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Nτο Σάντος, Αντρέου / Παναγή (4η), Παύλου, Θεοφίλου (4η), Μαραγκουδάκης (4η)

**Διαιτητής ο Γιάννης Αναστασίου με βοηθούς τους Δώρο Τούρο και Μανώλη Τίγρη.

**Αναγκαστική ήταν η αλλαγή στο 28’ του τερματοφύλακα Λένου Σωφρονίου για την ΑΕΖ.  

**Στο παιχνίδι του α’ γύρου, οι δύο ομάδες έμειναν στο ισόπαλο 0-0.

 Όλα τα ρεπορτάζ του αγώνα AEZ-Άρης είναι προσφορά της Bet on Alfa