EIΣΗΓΗΣΗ... (Πέναλτι... αλά χόκεϊ, κανένα οφσάιντ και χρονόμετρο μπάσκετ)!

Σε περίπτωση που πέσουν στο τραπέζι και εξεταστούν σοβαρά οι ιδέες του Μάρκο Φαν Μπάστεν για την επόμενη μέρα του ποδοσφαίρου, τότε το άθλημα αλλάζει... ριζικά!

Ο νυν Επικεφαλής της Επιτροπής για την Τεχνική Ανάπτυξη της FIFA, μίλησε στη Bild για τα όσα σκέφτονται οι ιθύνοντες την Παγκόσμια Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία έπειτα από την απόφαση για το Μουντιάλ των 48 ομάδων από το 2026.

Τα όσα ανέφερε ο Φαν Μπάστεν στο γερμανικό Μέσο, προκαλούν τεράστια έκπληξη και κάνουν τον κάθε φίλο του ποδοσφαίρου ν' αρχίσει να σκέφτεται πως ενδεχομένως το άθλημα να διαφοροποιηθεί σε... τεράστιο βαθμό, με τη λεγόμενη «ανάπτυξη» που θέλουν να του προκαλέσουν από τη FIFA.

Βάσει, λοιπόν, των όσων είπε ο Ολλανδός θρύλος, υπάρχει ιδέα για εκτέλεση πέναλτι... αλά χόκεϊ, με τον επιτιθέμενο να ξεκινάει από απόσταση 25 μέτρων και να έχει 8 δευτερόλεπτα για να ολοκληρώσει την προσπάθειά του απέναντι στον αντίπαλο πορτιέρο.

Επιπλέον, υπάρχει σενάριο για κατάργηση των οφσάιντ, προσωρινή αποβολή ποδοσφαιριστών (όπως γίνεται με τους παίκτες στο πόλο) αντί για κίτρινες κάρτες, «πάγωμα» του χρόνου από το 80' και μετά προκειμένου ν' αποφευχθούν οι καθυστερήσεις άνευ λόγου και αρκετά άλλα...