ΕΞΑΡΑ και… εύκολη πρόκριση! (φώτος)

Ίσως πολύ πιο εύκολα και απ’ όσο η ίδια ανέμενε μετά το 2-1 του πρώτου αγώνα, η ΑΕΚ επικράτησε 1-6 της Καρμιώτισσας και πέρασε πανηγυρικά στους «8» του κυπέλλου. 

Ο αγώνας δεν χρήζει ιδιαίτερης ανάλυσης αφού η ομάδα της Λάρνακας καθάρισε από το πρώτο μέρος χάρη σε χατ-τρικ του Τρισκόφσκι (17’ 39’ 41’).  Στο 80’ ο Πάντος μείωσε σε 1-3 για να έρθουν οι Εγγλέζου με δυο γκολ (81’, 86’) και Τρουγιόλς στο 88΄να διαμορφώσουν το τελικό σκορ.

Να σημειωθεί ότι η ΑΕΚ είχε δύο δοκάρια με τους Τρουγιόλς και Εγγλέζου. 

Με δέκα ποδοσφαιριστές αγωνιζόταν από το 78’ η Καρμιώτισσα αφού συμπληρώθηκαν οι αλλαγές και ο Βαττής λόγω προβλήματος τραυματισμού δεν μπόρεσε να συνεχίσει. 

Αναγνωριστικό το πρώτο 5λέπτο 
Η αναμέτρηση ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να βρουν τα πατήματά τους ώστε να ελέγξουν το χώρο του κέντρου.  Η ΑΕΚ με παιχνίδι από πίσω θέλησε να οργανώσει επιθέσεις διαρκείας, ενώ η Καρμιώτισσα έβγαινε μπροστά κυρίως από τα άκρα. 

1-0 με Τρισκόφσκι στο 17’ 
Έκτο γκολ σε έξι ισάριθμα παιχνίδια ο Ιβάν Τρισκόφσκι. Στο 17’ μετά από οργανωμένη προσπάθεια από δεξιά ο Μαλόκου έδωσε στον Ορτίθ που με συστημένη μπαλιά στο κεφάλι του Τρισκόφσκι η ΑΕΚ άνοιξε το σκορ.   

Απειλή με Βαττή στο 22’ 
Στο 22’ η Καρμιώτισσα προσπάθησε να αντιδράσει και με τον Βαττή απώλεσε σημαντική ευκαιρία για την ισοφάριση όμως ο Γιωργαλλίδης σωτήρια μπλόκαρε την μπάλα. Η φάση ξεκίνησε από αριστερά από επέλαση του Σταύρου. 

Νέα ευκαιρία με Τρίσκο…
Ο εξαιρετικός στην αναμέτρηση Μαλόκου (πολύ καλά στοιχεία) με το κεφάλι κατέβασε τη μπάλα και της έδωσε τροχιά προς το ύψος της μικρής περιοχής όμως ο Τρισκόφσκι δεν κατάφερε να νικήσει τον Καιρίνο. Όλα αυτά με την συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα. 

2-0 με Τρισκόφσκι και πάλι στο 39’ 
Η ΑΕΚ απλούστευσε την υπόθεση πρόκριση πετυχαίνοντας δεύτερο με τον Ιβάν Τρισκοσφκι.  Μετά από λάθος του Χριστοφή στην μεσαία γραμμή ο Σκοπιανός το εκμεταλλεύτηκε βγαίνοντας  απέναντι στον Καιρνίνο και με  πλάσε έγραψε το 2-0.

Δύο λεπτά νωρίτερα η Καρμιώτισσα απώλεσε κλασική ευκαιρία με τον Βαττή να περνά τον Γιωργαλλίδη και να κάνει το πλασέ.  Αν και η μπάλα δεν είχε πορεία προς τα δίκτυα καλού – κακού ο Καταλά έδιωξε σε κόρνερ.   

Τρίσκο «οn fire» και 3-0 στο 41’ 
Ασταμάτητος ο Τρίσκο στο 41’ πέτυχε το 3-0 και συνάμα το προσωπικό του χατ-τρικ. Μετά από πάσα του Ακοράν βρέθηκε σε θέση βολής και με δυνατό σουτ νίκησε για τρίτη φορά τον Καιρίνο. Αυτό ήταν και το σκορ του ημιχρόνου με την ΑΕΚ να αποβάλλει το άγχος και να είναι με το ένα πόδι στην επόμενη φάση.  

Εξαιρετική συνεργασία Μαλόκου-Τρισκόφσκι 
Με την υπόθεση πρόκριση να φαίνεται πως έχει κριθεί ο ρυθμός έπεσε αισθητά στο β’ μέρος.  Ό,τι καλύτερο ήταν εξαιρετικές συνεργασίες και επινοήσεις (λες… και αγωνίζονταν καιρό μαζί) των Μαλόκου-Τρισκόφσκι. Στο 55’  μετά από σέντρα του πρώτου ο Σκοπιανός λίγο έλειψε να πετύχει το τέταρτο προσωπικό του γκολ. Μετά από σέντρα στη περιοχή βγήκε έξυπνα στο πρώτο δοκάρι και με σουτ στη κίνηση ανάγκασε τον Καιρίνο να διώξει με υπερένταση.   

Δοκάρι με Τρουγιόλς στο 67’
Διαδικαστικού χαρακτήρα η συνέχεια με τους δύο προπονητές να σκέφτονται το πρωτάθλημα.  Προχώρησαν σε αλλαγές και το μόνο ενδιαφέρον ήταν μόνο το τελικό σκορ.

Στο 67’ η ΑΕΚ έφτασε κοντά στο 4-0 όμως η μπάλα μετά την κεφαλιά του Τρουγιόλς (από κόρνερ) σταμάτησε στο δεξί κάθετο δοκάρι του Καιρίνου. Νέα μοναδική ευκαιρία καταγράφηκε στο 70'  με τον Εγγλέζου εντελώς μόνο από το ύψος του πέναλτι να στέλνει την μπάλα έξω. 

Έχασε το άχαστο ο Ακοράν
Με την ΑΕΚ να κάνει ότι θέλει στον αγωνιστικό χώρο η μία φάση διαδεχόταν την άλλη. Στο 75' ήταν η σειρά του Ακοράν να χάσει τεράστια ευκαιρία αφού εντελώς μόνος έστειλε την μπάλα στα ύψη.  

Έγινε και.. αυτό στο 78’
Με την πρόκριση να έχει ήδη κριθεί η Καρμιώτισσα από το  78’ συνέχισε το παιχνίδι με 10 ποδοσφαιριστές. Με τις αλλαγές να έχουν συμπληρωθεί ο Βαττής δεν μπορούσε να συνεχίσει με αποτέλεσμα να περάσει έξω.   

Γκολ της τιμής με Πάντο στο 80’ 
Με τον Πάντο η Καρμιώτισσα πέτυχε το 1-3. Μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Δημητρίου έπιασε την κεφαλιά ψαράκι, η μπάλα πήγε στον  Πάντο που με προβολή σημείωσε αν μη τι άλλο το γκολ της τιμής. 

1-4 στο επόμενο λεπτό με Εγγλέζου
Πριν καλά-καλά γίνει η σέντρα μετά τη μείωση του σκορ ο Εγγλέζου με μια πάσα βρέθηκε μόνος και με πλασέ πέτυχε το 1-4.   

1-5 με Εγγλέζου και πάλι στο 86’ 
Διαστάσεις θριάμβου πήρε η πρόκριση για την ΑΕΚ. Μετά από συνεργασία των Χαραλαμπίδη – Χαραλάμπους, ο δεύτερος έδωσε στον Εγγλέζου που με όμορφο πλασέ πέτυχε το 1-5  

1-6 με Τρουγιόλς στο 88’ 
Χωρίς σταματημό η ΑΕΚ στο 88’ πέτυχε και έκτο γκολ. Μετά από κόρνερ ο Τρουγιόλς πήδηξε πιο ψηλά απ΄όλους σημειώνοντας το 1-6.  

ΚΑΡΜΙΩΤΙΣΣΑ: Καϊρίνος, Βοσκανίαν (68' Μενελάου), Ταραλίδης, Βαττής, Ε.Κυριάκου, Πάντος, Κυριάκου (59' Πιερή).Α, Χριστοφή, Μπαρμπάρο, Δημητρίου, Σταύρου

ΑΕΚ: Γιωργαλλίδης, Τρουγιολς, Καταλα (72' Χαραλάμπους), Λαρένα (55' Χαραλαμπίδης), Τρισκοφσκι (55' Εγγλέζου), Μπόλιεβιτς, Ορτιθ, Γκαρίδο, Λαμπάν, Μαλόκου, Ακοράν

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Βοσκανιάν,Δημητρίου

*Διαιτητής της αναμέτρησης ορίστηκε ο Βασίλης Δημητρίου, με βοηθούς τους Ανδρέα Π. Ανδρέου και Ανδρέα Μιχαηλίδη. 

*Επιστροφή μετά από πέντε αγώνες απουσίας από τον πάγκο της Καρμιώτισσας για τον Λίασο Λουκά.  

*Στο πρώτο παιχνίδι η ΑΕΚ προηγήθηκε με 2-0  με τα γκολ των Χαραλαμπίδη και Εγγλέζου και η Καρμιώτισσα μείωσε στο τελικό 2-1. 

Το ρεπορτάζ είναι προσφορά της Bet on Alfa