"Έμπνευση" Βάντερ, Ορλάντι και ανατροπή (φώτος)

Η Νέα Σαλαμίνα προηγήθηκε στο πρώτο μέρος με πέναλτι του Κολοκούδια και το ΑΠΟΕΛ το γύρισε στο δεύτερο, με Βάντερ και Ορλάντι, έτσι με το 2-1 θα γίνει ντέρμπι για την πρόκριση, στον επαναληπτικό. Το www.kerkida.net ήταν στο ΓΣΠ...

Το ΑΠΟΕΛ κατοχή και δοκάρι, η Σαλαμίνα το γκολ

Οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο επιθετικά και στο 3' είχαν την πρώτη τελική με σουτ του Σωτηρίου που πήγε ψηλά, ενώ στο 13' ο Μιχαήλ ήταν έτοιμος στο συρτό σουτ του Ντε Καμάργκο. Σταδιακά η ομάδα του Κρίστιανσεν επέβαλε το παιχνίδι της, ανέβηκε ψηλά και πίεσε για το γκολ, όμως χωρίς να έχει άλλη τελική προσπάθεια. Αντίθετα, ήταν η Σαλαμίνα που στο 24' είχε την ευκαιρία να ανοίξει το σκορ και τα κατάφερε με πέναλτι του Κολοκούδια... Το είχε κερδίσει ο ίδιος από τον Μιλάνοφ, αφού προηγουμένως έκλεψε την μπάλα απ' τον Βούλγαρο.

Το γκολ δεν άλλαξε απολύτως τίποτε στην εικόνα του αγώνα. Το ΑΠΟΕΛ διατήρησε την κατοχή και "ψαχνόταν" για το γκολ, με τη Σαλαμίνα να αμύνεται και να περιμένει για να χτυπήσει στην αντεπίθεση. Ωστόσο, απέναντι στην καλά οργανωμένη ερυθρόλευκη άμυνα, η ομάδα του Κρίστιανσεν αδυνατούσε να δημιουργήσει φάσεις και χρειάστηκε να περιμένει μέχρι το 43' και την κεφαλιά του Βινίσιους που πήγε στο δοκάρι, για να απειλήσει.

Δυο γκολ και δοκάρι

Η εικόνα όπως αναμενόταν ήταν η ίδια και στο δεύτερο μέρος. Η Σαλαμίνα βολευόταν με το σκορ, το ΑΠΟΕΛ καιγόταν έστω για ένα γκολ έτσι οι γαλαζοκίτρινοι, πολύ επιθετικά έψαξαν την ισοφάριση και στο 48' είχαν καλή στιγμή με σουτ του Βάντερ, όμως ο Μιχαήλ ήταν στην σωστή θέση. Τίποτα στο επόμενο διάστημα όμως, με το ΑΠΟΕΛ να αδυνατεί και τον Κρίστιανσεν να κάνει διπλή αλλαγή στο 62' (με Ορλάντι - Αλωνεύτη). Αντίθετα ήταν οι φιλοξενούμενοι που είχαν μια επικίνδυνη στιγμή στο 65', με τον Κολοκούδια από κοντά να μην μπορεί να κάνει την προβολή.

Τελικά η λύση για τους γηπεδούχους ήρθε στο 69' με ένα εξαιρετικό γκολ απ' τον Βάντερ που εκτός περιοχής και από διαγώνια θέση έπιασε ένα τεχνικό σουτ και έγραψε το 1-1. Η ισοφάριση έδωσε ψυχολογία στο ΑΠΟΕΛ, που στο 73' έφτασε και σε δεύτερο γκολ, με σουτ του Ορλάντι που κόντραρε στον Σκοπελίτη και πήγε στα δίκτυα.

Μετα την ανατροπή η ομάδα του Κρίστιανσεν συνέχισε να έχει την κατοχή και στο 85' είχε δοκάρι με μακρινό σουτ του Εφραίμ ενώ στο 86' μια κεφαλιά του Μακρίεφ πήγε έξω. Στα τελευταία λεπτά η Σαλαμίνα ανέβηκε και προσπάθησε για την ισοφάριση, χάνοντας καλή ευκαιρία στο 90' με τον Πάρντο να αποκρούει την προσπάθεια του Κωνσταντίνου.

ΑΠΟΕΛ: Πάρντο, Μιλάνοφ (67' Εφραίμ), Μερκής, Ιωάννου, Λάγο, Μοράις, Βινίσιους (62' Ορλάντι), Γιαννιώτας (62' Αλωνεύτης), Βάντερ, Ντε Καμάργκο, Σωτηρίου

Νέα Σαλαμίνα: Μιχαήλ, Ελευθερίου, Άντονιτς, Γκράσι, Τσίνα, Νεάγκου, Φούσκο, Μπεμπέ (94' Κούσουλος), Αμπελάιρας (81' Μακρίεφ), Κωνσταντίνου, Κολοκούδιας (70' Σκοπελίτης)

Κίτρινες: Γιαννιώτας / Τσίνα, Μπεμπέ, Αμπελάιρας

- Στο 90' ο Βάντερ αποχώρησε με πρόβλημα και ενώ ο Κρίστιανσεν είχε ολοκληρώσει τις αλλαγές του.

- Αναγκαστική η αντικατάσταση του Μιλάνοφ απ' τον Εφραίμ.

- Διαιτητής ήταν ο Κώστας Ψευδιώτης, με βοηθούς τους Αθηνόδωρο Ιωάννου - Χριστάκη Σπανό. Τέταρτος ο Γιάννης Αναστασίου και παρατηρητής ο Κώστας Καπιτανής.

Το ρεπορτάζ του ΑΠΟΕΛ - Σαλαμίνα είναι προσφορά της Bet on Alfa