Kαι… η αντεπίθεση καλά κρατεί (φώτος/βίντεο)

Με συνοπτικές διαδικασίες ο Απόλλωνας επικράτησε 3-0 του Ερμή και έφτασε αισίως τις έξι σερί επιτυχίες με τον Σωφρόνη Αυγουστή στον πάγκο.   Έτσι, με το πέρας και της 20ης αγωνιστικής έφτασαν τους 43 βαθμούς. 

Σε ό,τι αφορά την εξέλιξη του αγώνα ο Ντα Σίλβα με πέναλτι στο 28’ άνοιξε το σκορ, ενώ ο Πέδρο δευτερόλεπτα πριν την συμπλήρωση του πρώτου μέρους πέτυχε το 2-0. Το αποτέλεσμα διαμόρφωσε ο Μάγκλιτσα στο 53΄. 

Πίεση από τα πρώτα λεπτά…
Όπως ήταν αναμενόμενο ο Απόλλωνας μπήκε πολύ δυνατά στην αναμέτρηση και με πίεση ψηλά προσπάθησε να πετύχει ένα γρήγορο γκολ. Από την άλλη ο Ερμής με κοντινές αποστάσεις στις αγωνιστικές του γραμμές  κλείστηκε στο δικό του μισό και έβγαινε μπροστά με κόντρα αντεπιθέσεις. 

Συνεχής παρουσία στην περιοχή του Ερμή…
Η έλευση του πρώτου 15λεπτου βρήκε τον Απόλλωνα να έχει συνεχή παρουσία στην περιοχή του Ερμή. Προσπαθούσε να βρει την δίοδο για να απειλήσει τον Νουρεντινόφσκι ωστόσο δεν τα κατάφερε.

Χέρι Μαρτίνιουκ, πέναλτι και… 1-0 με Ντα Σίλβα στο 29' 
Στο 29’  ο Πέδρο εκτός περιοχής επιχείρησε το σουτ και η μπάλα κτύπησε στο χέρι του Μαρτίνιουκ. Μετά από λίγη καθυστέρηση ο βοηθός υπέδειξε την παράβαση.  Την ευθύνη εκτέλεσης του πέναλτι ανέλαβε ο Ντα Σίλβα και… άνοιξε το σκορ.

Μεγάλη ευκαιρία για δεύτερο γκολ… 
Στο 32’ απώλεσε μεγάλη ευκαιρία για να διπλασιάσει τα τέρματά του.   Με γύρισμα στην περιοχή ο Πέδρο βρήκε στην μικρή περιοχή τον Μάγκλιτσα που εντελώς μόνος και εξουδετερωμένο τον Νουρεντινόφσκι δεν βρήκε στόχο. 

Δύο λεπτά αργότερα ο Ντα Σίλβα απείλησε εκ νέου όμως έστειλε την μπάλα έξω.

Την «γλίτωσε» με κίτρινη ο Μπάουμαν
Στο 35’ ο Μπάουμαν βγήκε δυνατά επάνω στον Σακέτι και «φλέρταρε» με την κόκκινη κάρτα.  Ευτυχώς για τον ίδιο την γλύτωσε με κίτρινη κάρτα αφού το φάουλ του στον Αργεντινό ήταν αρκετά σκληρό. 

2-0 στο 45’ με Πέδρο…
Εκεί που όλα έδειχναν ότι ο Απόλλωνας θα πήγαινε στα αποδυτήρια με το 1-0 στο 45’ διπλασίασε τέρματά του έχοντας ηχηρό προβάδισμα.  Ο Ντα Σίλβα σήκωσε κεφάλι, έκανε την σέντρα, και ο Πέδρο προερχόμενος από πίσω με σουτ στην κίνηση πέτυχε σε καρίο χρονικό σημείο το 2-0.  

Αρχή με ευκαιρία…
Όπως τελείωσε το πρώτο ημίχρονο άρχισε και το δεύτερο ο Απόλλωνας. Στο 48’ ο Μαγκλίτσα έκανε το γύρισμα προς τα πίσω όμως το πλασέ του Σακέτι έφυγε λίγο έξω. 

3-0 με Μάγκλιτσα στο 53' 
Στο 53’ ο μετά από έξοχο γύρισμα του Πέδρο ο Μάγκλιτσα έδωσε διαστάσεις στην προδιαγραφόμενη νίκη της ομάδας του πετυχαίνοντας το 3-0.   

Στο 57' νέα έφτασε κοντά για τέταρτο γκολ, Μετά από σέντρα του Ντα Σίλβα ο Μαγκλίτσα έκανε την κεφαλιά από κοντά όμως ο Νουρεντινόφσκι έδιωξε εντυπωσιακά. 

Διαμαρτυρίες για πέναλτι από Ερμή…
Στο 56’ ο Ερμής ζήτησε έντονα πέναλτι σε μια μονομαχία του Ντε Μέλο με τον Ρομπέρζ. Ο διαιτητής ήταν κοντά στην φάση και έδειξε όπως το παιχνίδι συνεχιστεί.  

Διαδικαστικού χαρακτήρα συνέχεια…
Έχοντας το προβάδισμα των τριών τερμάτων ο Απόλλωνας προσπάθησε να ελέγξει το παιχνίδι, ενώ ο Ερμής θέλησε να πετύχει αν μη τι άλλο την μείωση του σκορ.  Το ενδιαφέρον ατόνησε μεν ωστόσο υπήρχαν δυνατές μονομαχίες και φάσεις μπροστά στις δύο εστίες. 

Απόλλωνας:  Βάλε, Ρομπέρζ, Βινίσιους, Γκόμεζ (82' Βασιλείου), Πέδρο, Κυριάκου, Σακέτι (72' Σέρτζιο), Ντα Σίλβα, Παπουλής, Σαρδινέρο, Μάγκλιτσα (60' Πίεχ)

Ερμής: Νουρεντινόσκι, Χριστοφή, Ντε Βρίσε, Χριστόφ, Ντε Μέλο, Πίνα, Μαϊσουράτζε (46' Παγίες), Ντα Σίλβα, Φροξυλιάς (60' Αλεξίου), Μαρτίνιουκ, Μπάουμαν (46' Αρτάμπε)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Πέδρο / Ντε Πίνα, Μαρτίνιουκ (6η), Μπάουμαν

*Διαιτητής της αναμέτρησης ορίστηκε ο Γιώργος Νικολάου, με βοηθούς τους Όμηρο Τζιωρτζή και Γιώργο Σάββα. 

*Τα 9 γκολ στο πρωτάθλημα έφτασε ο Άλεξ Ντα Σίλβα. Δεύτερο για τον Πέδρο και πέμπτο για Μάγκλιτσα.

*Στο παιχνίδι του α’ γύρου ο Ερμής επικράτησε 3-2

*Πριν την έναρξη του αγώνα θα τηρήθηκε μονόλεπτος σιγή στη μνήμη του πρώην προέδρου του Απόλλωνα Γλαύκου Ψυλλάκη.  Διετέλεσε πρόεδρος από το 1985 μέχρι το 1987. 

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (21η): Αναγέννηση-Απόλλωνας/Ερμής/Ανόρθωση 

Το ρεπορτάζ του αγώνα είναι μια προσφορά της Bet on Alfa