"Χ" με Ατλέτικο η Μπιλμπάο (βίντεο)

Η κόντρα της Αθλέτικ του Βαλβέρδε με την Ατλέτικο του Σιμεόνε εξελίχτηκε σε ματσάρα χωρίς νικητή (2-2), που κράτησε τους Ροχιμπλάνκος οριακά εντός τετράδας.

Ηταν η μεγάλη μάχη της αγωνιστικής. Αθλέτικ vs Ατλέτικο ή αλλιώς Ερνέστο Βαλβέρδε vs Τσόλο Σιμεόνε. Το έπαθλο η τετράδα. Με νίκη οι γηπεδούχοι θα πλησίαζαν, αλλά εκεί που έκαναν την δυνατή ανατροπή και την άγγιξαν, οι Ροχιμπλάνκος τους ισοφάρισαν και με το 2-2 κράτησαν δική τους την 4η θέση.

Οι φιλοξενούμενοι ήταν που μπήκαν καλύτερα και βρήκαν ένα τυχερό γκολ. Στο 3' ο Κόκε έκανε τη σέντρα, ο Γκριεζμάν μπήκε στη φάση, αλλά δεν ακούμπησε τη μπάλα, μπερδεύοντας τον Ιραϊθόθ. Σταδιακά οι Βάσκοι όμως έπαιρναν μέτρα, με τους Μαδριλένους να οπισθοχωρούν και να αμύνονται.

Η πίεση έφερε και την ανατροπή με το δυνατό κοντινό σουτ του Λέκουε (42') και την κεφαλιά του Ντε Μάρκος (56'). Στο φινάλε η Ατλέτικο βγήκε μαζικά μπροστά και βρήκε τελικά την ισοφάριση. Ο Γκριεζμάν έκανε το τέλειο άπιαστο σουτ (80') και φτάνοντας τα οκτώ γκολ στο πρωτάθλημα, κράτησε την ομάδα του εντός Champions League.

Αθλέτικ Μπιλμπάο (Ερνέστο Βαλβέρδε): Ιραϊθόθ, Μπόβεδα, Λαπόρτ, Μπαλενθιάγα, Ντε Μάρκος, Σαν Χοσέ, Ιτουράσπε (89' Μίκελ Ρίκο), Ραούλ Γκαρθία, Μουνιαΐν (83' Σουσαέτα), Λέκουε, Γουίλιαμς (83' Βιγιαλίμπρε)

Ατλέτικο Μαδρίτης (Ντιέγο Σιμεόνε): Μογιά, Γκοδίν, Χιμένες, Φιλίπε Λουίς, Βρσάλικο, Κόκε, Σαούλ, Γκάμπι (58' Φ. Τόρες), Καράσκο (65' Κορέα), Γκαμεϊρό (65' Γκαϊτάν), Γκιεζμάν.