Νίκη από στημένες φάσεις… (φώτος)

Σε ένα παιχνίδι που στιγματίστηκε από την 35λεπτη διακοπή λόγω προβλήματος των προβολέων στο 46’, ο Εθνικός με όπλο τις στημένες φάσεις επικράτησε της Δόξας 2-0 και έφτασε τους 27 βαθμούς. Αυτή ήταν η 8η νίκη της ομάδας της Άχνας στο φετινό πρωτάθλημα. 

Στο αγωνιστικό μέρος οι γηπεδούχοι που ήταν ανώτεροι στο α’ ημίχρονο ευτύχησαν να προηγηθούν με δύο γκολ των  Στόιτσεφ (24΄) και Ζελάγια (33’). Μετά τη διακοπή οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να μπουν μέσω της μείωσης ξανά στην διεκδίκηση οφέλους ωστόσο δεν τα κατάφεραν. 

Στους 11 βαθμούς παρέμεινε η ομάδα της Κατωκοπίας που με το πέρας 20 αγωνιστικών δέχθηκε την 13η της ήττα και πέτυχε μόλις 8 γκολ. 

Μεγάλη ευκαιρία με Χατζηβασίλη στο 4’ 
Μόλις στο 4΄ ο Εθνικός Άχνας απώλεσε μεγάλη ευκαιρία για ν’ ανοίξει το σκορ. Ο Ζελάγια με έξοχη μεταβίβαση έβγαλε σε θέση βολής τον Χατζηβασίλη όμως ο Νέγκρι εντυπωσιακά του είπε όχι… διώχνοντας σε κόρνερ. 

Δύο λεπτά αργότερα η  Δόξα απάντησε με σουτ του Κορομίνας, όμως η μπάλα βρήκε σε αμυντικό και πέρασε κόρνερ.

1-0 με Στόιτσεφ στο 24΄
Από εκτέλεση κόρνερ του Κιπιάνι και αδράνεια στην άμυνα της Δόξας, ο Στόιτσεφ, με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίκτυα γράφοντας το 1-0. 

2-0 στο 33’ πανομοιότυπο τρόπο… 
Στο 33’ πάλι από εκτέλεση κόρνερ ο Εθνικός Άχνας διπλασίασε τα τέρματά του και έθεσε τις βάσεις για νίκη.  Συγκεκριμένα, μετά από εκτέλεση του Πιντσέλι, ο Κατσαράβα έπιασε την πρώτη κεφαλιά, η μπάλα κτύπησε στο έδαφος και ο Ζελάγια που καιροφυλαχτούσε  από κοντά με νέα κεφαλιά την έστειλε στα δίκτυα γράφοντας το 2-0. 

Ζήτησε πέναλτι και… ευκαιρία με Χατζηβασίλη 
Στο 34’ ο Εθνικός Άχνας ζήτησε πέναλτι σε χέρι του Εντμάρ. Ο διαιτητής έδειξε όπως το παιχνίδι συνεχιστεί. 

Με τη Δόξα να δείχνει πως τα είχε χαμένα με τα απανωτά γκολ που δέχθηκε, οι γηπεδούχοι στο 40’ δημιούργησαν νέα ευκαιρία  με τον Κιπιάνι να βρήσκει τον Χατζηβασίλη όμως το πλασέ που επιχείρησε δεν ήταν δυνατό και μπλόκαρε ο Νέγκρι. 

Πρόβλημα με τους προβολείς και... συσκότιση 
Στο πρώτο λεπτό του β΄ ημιχρόνου του αγώνα προέκυψε πρόβλημα σε μερικούς από τους προβολείς του γηπέδου. Διαβάστε περισσότερα...

Ξανά παιχνίδι μετά από 35 λεπτά... 
Μετά από 35 λεπτά η βλάβη διορθώθηκε ο αγώνας συνεχίστηκε.   Με το ξεκίνημα ο Εθνικός έχασε καλή ευκαιρία με σουτ του Κιπιάνι.  

Καλύτερη η Δόξα…
Μετά τη διακοπή η Δόξα πήρε τον έλεγχο πιέζοντας τον Εθνικό για την μείωση του σκορ.  Καλύτερές της στιγμές ήταν δυο επικίνδυνες εκτελέσεις κόρνερ και ένα καλό σουτ του Ρούντι στο 57’. 

Χέρι Ζελάγια, σφύριξε πέναλτι μετά άκυρη η απόφαση
Σε μια φάση που θα συζητηθεί στο 78’ μετά από μια βαθιά σέντρα στην περιοχή σε εναέρια μονομαχία των Γκόμες και Ζελάγια η μπάλα κτύπησε στο χέρι του δεύτερου. Ο Βασίλης Δημητρίου αν και αρχικά έδωσε πέναλτι στην συνέχεια το αναίρεσε.  

Η συνέχεια δεν επιφύλαξε κάτι το ιδαίτερο και έτσι ο Εθνικός πανηγύρισε μια σημαντική νίκη. Αντίθετα η Δόξα με επίδοση μόνο 8 γκολ σε 20 αγώνες έμεινε στις εντυπώσεις. 

ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΧΝΑΣ: Μπογκατίνοφ, Στόιτσεφ, Πιντσέλι, Κιπιάνι, Κατσαράβα, Χατζηβασίλης (69' Aρέστη), Ενέσκου, Κυπριανού, Φιλίποφ, Κρατσούνοφ, Ζελάγια (85' Τσικάρσκι)

ΔΟΞΑ: Νέγκρι, Ρούντι, Ρεδόνδο, Γκόμες, Μπραούλιο, Εντμάρ, Κορομίνας, Λεονάρντο, Φοφανά (47' Γουίλσον), Πουτζιουρής, Γκουλόν (26' Κάστρο)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Αρέστη Μπραούλιο

*Διαιτητής της αναμέτρησης ορίστηκε ο Βασίλης Δημητρίου, με βοηθούς τους Πέτρο Πέτρου και Χρίστο Χρίστου.

*Πρώτο γκολ στο πρωτάθλημα για τον Στόιτσεφ. Τα 9 έφτασε ο Ζελάγια. 

*Αναγκαστική ήταν η αλλαγή του Γκουλόν για τη Δόξα στο 28΄.

*Ο αγώνας του α’ γύρου εξήλθε ισόπαλος 0-0. 

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (21η): Εθνικός Άχνας-ΑΠΟΕΛ/Δόξα-Καρμιώτισσα  

Τα ρεπορτάζ του αγώνα είναι προσφορά της Bet on Alfa