Επιστροφή με... "διπλό" στο ΜΑΚ! (Φώτος/Δηλώσεις)

Η Καρμιώτισσα πέτυχε σπουδαία νίκη, κόντρα στη Δόξα επικρατώντας των γηπεδούχων με 2-1 στο Μακάρειο. Το σκορ άνοιξε στο 57΄ο Αντάμοβιτς για την Καρμιώτισσα, ο Μπραούλιο ισοφάρισε στο 82' για τους γηπεδούχους, όμως ο Πάσεκ τέσσερα λεπτά αργότερα χάρισε τη νίκη στους φιλοξενούμενους.

Το πρώτο μέρος

Στο 7ο λεπτό και για τη Δόξα ήρθε η πρώτη καλή στιγμή, με τον Κάστρο να βγάζει από πλάγια τη μπαλιά στην περιοχή και τον Ντραγκόγιεβιτς να αποσοβεί έγκαιρα τον κίνδυνο για την Καρμιώτισσα.

Η Δόξα στο πρώτο εικοσάλεπτο είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και ήταν καλύτερη χωρίς πάντως να δημιουργήσει τη μεγάλη φάση. Η Καρμιώτισσα από την πλευρά της άρχισε σταδιακά να ισορροπεί και να δημιουργεί προϋποθέσεις

Η ευκαιρία της Καρμιώτισσας δεν άργησε να έρθει όταν στο 26,' μετά από ωραία προσπάθεια του Σταύρου, ο Μπάρμπαρο "έπιασε" το δυνατό σουτ με τον Νέγκρι να έχει την απάντηση. Καλή φάση είχε και η Δόξα στο 34' όταν το σουτ του Κορομινάς, από πολύ καλή θέση, κόντραρε και κατέληξε κόρνερ.

Το παιχνίδι "ζωντάνεψε" στη συνέχεια με τη Δόξα να έχει την πιο μεγάλη της ευκαιρία στο 38'. Ο Μπραούλιο εκμεταλλεύτηκε την ασυνεννοησία στην άμυνα της Καρμιώτισσας, και με τον Ντραγκόγιεβιτς μακριά από την εστία, σούταρε όμως ο Βοσκανιάν έδιωξε με κεφαλιά πάνω στη γραμμή!

Τα επόμενα λεπτά ήταν η σειρά της Καρμιώτισσας να απειλήσει. Στο 40' ο Βοσκανιάν με προβολή μετά από φάουλ δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα προς την εστία ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Όρντος έκανε το κοντινό σουτ, με τον Νέγκρι να αποκρούει. Αυτή ήταν και η τελευταία φάση του ημιχρόνου με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με το απόλυτα δίκαιο 0-0

Η "επανάληψη"

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους η Καρμιώτισσα κέρδισε μέτρα κι αυτό της απέφερε καρπούς. Στο 57' ο Πόλιανετς συνδυάστηκε ωραία με τον Αντάμοβιτς, με τον τελευταίο να σουτάρει εύστοχα. Ένα δεκάλεπτο αργότερο ο Αντάμοβιτς έχασε την ευκαιρία να χριστεί εκ νέου σκόρερ με το δυνατό του σουτ να καταλήγει λίγο έξω από την εστία του Νέγκρι.

Στο 82΄η Δόξα ισοφάρισε με τον Μπραούλιο να εκτελεί εύστοχα το πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος μετά από μαρκάρισμα του Σταυρού.

Πριν καλά-καλά όμως κοπάσουν οι πανηγυρισμοί της Δόξας, η Καρμιώτισσα προηγήθηκε εκ νέου στο σκορ, στο 86'. Μετά από γέμισμα στην περιοχή ο Πάσεκ βρέθηκε σε καλή θέση και με δυνατό σουτ, σκόραρε για το 1-2, που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

Δόξα: Νέγκρι, Πουτζιουρής , Παουλίνιο, Λεονάρντο Ρεδόντο, Ρούντι, Γκόμεζ (72' Ουϊλσον), Κάστρο Φοφάνα, Μπραούλιο, Κορομινάς.  

Καρμιώτισσα: Ντραγκόγεβιτς, Βοσκανιάν, Γουϊλερ, Μπάρμπαρο (65' Πάσεκ), Αντάμοβιτς, Αρότσα, Σταύρου(Βαττής 90'), Λοκόμπε, Πόλιανετς (88' Ταραλίδης), Σάλιακας, Όρντος.  

Κίτρινες: Λεονάρντο / Γουϊλερ

** Διαιτητής ορίστηκε ο Δημήτρης Μασιάς με α ΄βοηθό τον Στέλιο Νικήτα και β΄ βοηθό τον Γιώργο Σάββα.

** Ντεμπούτο για τον Σάββα Πουρσαϊτίδη στον πάγκο της Δόξας

** Στον αγώνα του πρώτου γύρου η Καρμιώτισσα επικράτησε με 1-0 στο ΓΣΖ με γκολ του Όρντος

Οι δηλώσεις των προπονητών

Λιάσος Λουκά: “Ήθελαν και οι δύο ομάδες πολύ τη νίκη. Παίζαμε μια καλή ομάδα με νέο προπονητή. Ξέραμε πως θα περνούσαμε δύσκολα. Στο πρώτο μέρος η Δόξα ήταν καλύτερη όμως μετά ισορροπήσαμε και φτιάξαμε ευκαιρίες. Στο δεύτερο μέρος παρουσιάσαμε καλύτερο πρόσωπο, ξέραμε τι θέλαμε και προηγηθήκαμε. Στη συνέχεια ήρθε με τον τρόπο που ήρθε η ισοφάριση όμως οι παίκτες μου βρήκαν δυνάμεις και προηγήθηκαν ξανά. Με αυτή τη νίκη έχουμε απόσταση ασφαλείας στη βαθμολογία κάτι που μας δίνει κουράγιο. Είμαστε πιο ισχυροί από πριν και έχουμε παίκτες που μπορούν να παίξουν σε οποιαδήποτε ομάδα. Σε αντίθεση με πριν πλέον θα είμαστε καλοί και έχοντας απουσίες. Δεν τελείωσε τίποτα ακόμα πρέπει να είμαστε σοβαροί. Θα είμαστε ανταγωνιστικοί ακόμα και με τους μεγάλους. Θέλω να ευχηθώ κουράγιο και καλή συνέχεια στον Σάββα".

Σάββας Πουρσαϊτίδης: "Στις λίγες μέρες που είμαι εδώ υπάρχει καλό κλίμα παρά την κακή βαθμολογική κατάσταση. Υπάρχουν πολλά παιδιά που τρέχουν και δεν λείπει τίποτα στους παίκτες. Έχουμε πολλούς παίκτες με μεγάλη ποιότητα, όμως αυτό δεν είναι αρκετό. Το ποδόσφαιρο είναι άθλημα που παίζεται από άντρες. Είμαστε απογοητευμένοι από το αποτέλεσμα αφού είχαμε αρκετές ευκαιρίες. Η ομάδα αδικείται από τη βαθμολογική της θέση κι από το επόμενο παιχνίδι θέλουμε βαθμούς. Τα 9 γκολ στην επίθεση είναι τραγικό νούμερο βάσει της ποιότητας μας. Σήμερα ήμασταν λίγο καλύτεροι γιατί κάναμε κάποιες ευκαιρίες όμως χρειάζεται πολύ δουλειά ακόμη. Μπράβο στο Λιάσο Λουκά για την εξαιρετική δουλειά που κάνει".

Τα ρεπορτάζ του Δόξα-Καρμιώτισσα είναι προσφορά της Bet on Alfa