Χαμένο πέναλτι στο 94΄ και ΒΟΜΒΑ ΑΕΖ (φώτος)

Η ΑΕΚ ήταν πίσω στο σκορ κόντρα στην ΑΕΖ μέχρι το 86ο λεπτό ωστόσο με την βολίδα του Ακοράν κατάφερε να ισοφαρίσει το τέρμα του Σεμέδο. Η ομάδα της Λάρνακας έχασε τεράστια ευκαιρία στο 94ο λεπτό να γυρίσει ολοκληρωτικά το παιχνίδι όμως ο Τρισκόφσκι νικήθηκε από την άσπρη βούλα από τον Σοφρωνίου. Παλικαρίσιος πόντος από την ΑΕΖ που θα μπορούσε ακόμα και για την νίκη αν ο Ανδρέου δεν έστελλε την μπάλα έξω σε μοναδικό τετ α τετ στο 95΄.

Η εξέλιξη του ματς...

Αιφνιδίασε με Σεμέδο!

Η ΑΕΖ αναπτύχθηκε πολύ όμορφα από αριστερά στο 12ο λεπτό. Ο Κρίστης Ανδρέου βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση λίγο έξω από την περιοχή και αριστερά, έπιασε το σουτ όμως η μπάλα πέρασε λίγο έξω. Ένα λεπτό αργότερα ο Ακοράν αστόχησε σε τετ α τετ με τον τερματοφύλακα της ΑΕΖ έπειτα από πάσα του Μαλόκου.

Στο 21ο λεπτό η ΑΕΖ κατάφερε να πάρει κεφάλι στο σκορ "παγώνοντας" το ΑΕΚ Αρένα. Ο μεσοεπιθετικός των φιλοξενουμένων επιχείρησε μακρινό σουτ εκτός περιοχής με τον Μίνιο να μην μπορεί να συγκρατήσει την μπάλα η οποία κατέληξε στα δίκτυα...

Κυρίαρχη η ΑΕΚ αλλά...

Η ΑΕΚ από το χρονικό σημείο που δέχτηκε το τέρμα μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους είχε μεν την κατοχή της μπάλας ωστόσο δεν κατάφερε να φέρει το παιχνίδι στα ίσα παρόλες τις 10 τελικές που είχε στο πρώτο μέρος.

Στο 42ο λεπτό ο Σοφρωνίου είπε "όχι" στον Μουρίγιο ο οποίος με κεφαλιά προσπάθησε να στείλει την μπάλα στα δίκτυα εντός της περιοχής από την σέντρα του Τέτε από αριστερά. Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με την ΑΕΖ να έχει το προβάδισμα στο σκορ... Η ΑΕΖ από την άλλη παίζοντας συντηρητικό ποδόσφαιρο είχε ως κύριο μέλημα της να κρατήσει το μηδέν.  

Δεύτερο μέρος

Η ΑΕΚ όπως αναμενόταν μπήκε πιο δυνατά από τον αντίπαλο στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Ιμανόλ Ιντιάκεθ αντικατέστησε πριν από την έναρξη του δεύτερου μέρους τον Μαλόκου με τον Χαραλαμπίδη. Η ομάδα της Λάρνακας επισκέφτηκε 2-3 φορές την εστία του Σοφρωνίου στο πρώτο δεκάλεπτο χωρίς ωστόσο να γίνει ιδιαίτερα απειλητική.

Ξεκάθαρες φάσεις για την ΑΕΚ

Στο 53ο λεπτό η ΑΕΚ έφτασε πολύ κοντά στην ισοφάριση με τον Χαραλαμπίδη. Ο έμπειρος μεσοεπιθετικός, έπειτα από εκτέλεση φάουλ, βρέθηκε μόνος εντός της περιοχής όμως δεν έβαλε σωστά το πόδι του στην μπάλα με αποτέλεσμα αυτή να περάσει παράλληλα από την εστία του τερματοφύλακα της ΑΕΖ. Ένα λεπτό αργότερα ο Λαρένα επιχείρησε μακρινό σουτ έξω από την περιοχή όμως η μπάλα πέρασε λίγο έξω. 

Ο Χαραλαμπίδης εκτέλεσε ιδανικά το φάουλ από αριστερά στο 68ο λεπτό, στέλλοντας την μπάλα στην καρδιά της περιοχής, εκεί όπου ο Μοϊσόφ σηκώθηκε πιο ψηλά απ΄όλους και με κεφαλιά την έστειλε λίγο έξω από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Σοφρωνίου...  

Ενστικτωδώς ο Σοφρωνίου... 

Στο 79ο λεπτό του αγώνα έπειτα από γύρισμα την περιοχή από τον Ορτίθ και λάθος απομάκρυνση των αμυντικών της ΑΕΖ, ο Τρισκόφσκι βρέθηκε απέναντι από τον Σοφρωνίου εντός της μικρής περιοχής, με σουτ είδε όμως τον δεύτερο να διώχνει την μπάλα...

Ισοφάριση με βολίδα!

Ο Ακοράν Ρέγιες κατάφερε να ισοφαρίσει για την ΑΕΚ στο 86ο λεπτό με πολύ δυνατό σουτ λίγο έξω από την περιοχή του Σοφρωνίου... Στα αμέσως επόμενα λεπτά η ΑΕΚ απείλησε με τους Εγγλέζου και Τρισκόφσκι όμως το σουτ του πρώτου πέρασε έξω ενώ η κεφαλιά του δεύτερου λίγο πάνω από τα δοκάρια.

Έχασε πέναλτι ο "Τρίσκο", παρολίγον να κλέψει την νίκη η ΑΕΖ!

Στο 93ο λεπτό ο Τέτε ανατράπηκε από τον Χρίστου εντός περιοχής με τον διαιτητή να δείχνει την άσπρη βούλα. Ο Τρισκόφσκι ανέλαβε την εκτέλεση ένα λεπτό πριν την συμπλήρωση και του πέμπτου λεπτού της καθυστέρησης όμως ο Σοφρωνίου απέκρουσε σε κόρνερ. Στην αμέσως επόμενη φάση ο Αντρέου βρέθηκε στον αιφνιδιασμό μόνος απέναντι από τον Μίνιο όμως το σουτ του πέρασε λίγο έξω από την εστία της ΑΕΚ. 1-1 το τελικό αποτέλεσμα στην ΑΕΚ Αρένα.

ΑΕΚ: Μίνιο, Ορτίθ, Χαραλάμπους, Μοισόφ, Μουρίγιο, Μπόλιεβιτς (84΄ Εγγλέζου), Λαρένα, Ακοράν, Τέτε, Τρισκόφσκι, Μαλόκου (46΄ Χαραλαμπίδης)

ΑΕΖ: Σοφρωνίου, Χρίστου, Στυλιανού, Παρασκευά, Σεμέδο, Μαμμίδης, Κατσής, Φελισιέν, Παναγιώτου, Ποσίνκοβιτς (85΄ Σκόπλιακ) Ανδρέου

Διαιτητής: Ορθοδόξου Ανδρέας

Α΄ Βοηθός: Γεωργίου Παύλος

Β΄ Βοηθός: Ξενοφώντος Χαράλαμπος

4ος: Κωνσταντίνου Γιώργος

Παρατηρητής: Σκαπούλλης Χρίστος

Τα ρεπορτάζ του ΑΕΚ - ΑΕΖ είναι προσφορά της Bet on Alfa