Εύκολα και απλά 8η νίκη σερί με Αυγουστή… (φώτος)

Εύκολα και απλά ο Απόλλωνας πέτυχε την 8η σερί του νίκη με τον Σωφρόνη Αυγουστή στον πάγκο επικρατώντας 3-1 της Δόξας. Με τη νέα επιτυχία τους με το πέρας 22 αγωνιστικών, οι «γαλάζιοι» της Λεμεσού έφτασαν τους 49 βαθμούς. Τα γκολ των γηπεδούχων πέτυχαν οι Βινίσιους (42’), Σαρδινέρο (61’) και Πίεχ (87’). Για τους φιλοξενούμενους μείωσε στο 89’ ο Κορομινάς. 

Μπήκε δυνατά για ένα γρήγορο γκολ… 
Όπως αναμενόταν ο Απόλλωνας μπήκε δυνατά στην αναμέτρηση και έβαλε πίεση στη Δόξα για ένα γρήγορο γκολ.  Έχοντας στο μεγαλύτερο διάστημα την μπάλα στα πόδια του προσπάθησε ν’ ανοίξει τους χώρους για να γίνει απειλητικός ωστόσο πέρα από ένα σουτ του Σακέτι στο 7’  δεν δημιούργησε προβλήματα στην εστία του Νέγκρι. 

Δοκάρι με Μάγκλιτσα στο 27’ 
Στο 27’ μετά από γέμισμα του Ντα Σίλβα στην περιοχή, ο  Μάγκλιτσα ξεπετάχτηκε στην περιοχή και με το κεφάλι έστειλε την μπάλα στην πάνω πλευρά του οριζόντιου δοκαριού της Δόξας.  Αυτή ήταν και η καλύτερη ευκαιρία των γηπεδούχων που έδειχναν να τα βρίσκουν σκούρα στην πολυπρόσωπη άμυνα των φιλοξενουμένων.  

Νέα ευκαιρία πάλι με κεφαλιά Μάγκλιτσα
Όσο κυλούσε ο χρόνος τόσο ο Απόλλωνας αύξανε την πίεση του για να προηγηθεί πριν την ανάπαυλα. Στο 34’ δημιούργησε νέα ευκαιρία όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ κομπίνα ο Μάγκλιτσα έπιασε την κεφαλιά όμως η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι και πέρασε λίγο έξω.

1-0 με Βινίσιους στο 43’
Όπως και στο πρώτο παιχνίδι στο Μακάρειο ο Βινίσιους βρήκε πάλι δίκτυα απέναντι στη Δόξα. Στο 43’ μετά από κόρνερ ο Χάμπος έκανε μια μπαλιά και ο Βινίσιους με προβολή πέτυχε το 1-0.

Διπλή ευκαιρία και… δοκάρι στο 45’ για Δόξα
Στην τελευταία φάση του α’ μέρους η Δόξα λίγο έλειψε να πετύχει την ισοφάριση αφού έχασε διπλή μεγάλη ευκαιρία.  Ο Σάντσες με σουτ ανάγκασε τον Βάλε να διώξει δύσκολα και στην επαναφορά ο Παουλίνιο με κεφαλιά βρήκε το οριζόντιο δοκάρι.

Ευκαιρία με Παπουλή στο 55’ 
Παρότι η Δόξα έδειχνε σαφώς πιο βελτιωμένη στην επανάληψη, ο Απόλλωνας ήταν αυτός που δημιούργησε την καλύτερη ευκαιρία με τον Παπουλή στο ύψος του πέναλτι να μην μπορεί να νικήσει με πλασέ τον Νέγκρι που έδιωξε με τα πόδια. 

2-0 στο 61’ με Σαρδινέρο
Με εξαιρετικό τρόπο ο Απόλλωνας ανέβασε το δείκτη του σκορ σε 2-0. Στο 61’ ο Πέδρο έκανε την σέντρα από δεξιά και ο Σαρδινέρο με γυριστό σουτ στην κίνηση νίκησε τον Νέγκρι δίνοντας σαφέστατο προβάδισμα στην ομάδα του. 

-Στην διαφωτιστική επαναληπτική προβολή ο Πέδρο φαίνεται σε θέση οφσάιντ και ως εκ τούτου το γκολ έπρεπε να ακυρωθεί.   

Το ματς πήρε το δρόμο του…
Με τη Δόξα να δείχνει να μην μπορεί ν’ αντιδράσει ο Απόλλωνας έχανε τις ευκαιρίες την μία μετά την άλλη για να κάνει πιο εύκολη τη νίκη του.  Στο 80’ ο Πίεχ  μετά από  μπαλιά του Ντα Σίλβα  δεν μπόρεσε να νικήσει τον Νέγκρι βγταίνοντας σε θέση τετ-α-τετ

3-0 στο 87’ με Πίεχ
Ο Απόλλωνας στο 87’  κλείδωσε τη νίκη με τον Πίεχ. Ο Πολωνός  εκμεταλλευόμενος την σέντρα του Σέρτζιο νίκησε τον Νέγκρι μρ κοντινή κεφαλιά.  

Μείωση σε 3-1με  Κορομινάς
Ένα λεπτό πριν το τέλος η Δόξα μείωσε απλά σε 3-1.  Παρότι η βοηθός Αγγέλα Κυριάκου υπέδειξε οφσάιντ  τον Κορομινάς,  ο διαιτητής Χρίστος Νικολαϊδης άφησε το παιγνίδι να συνεχιστεί και έτσι το  γκολ μέτρησε.

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ: Βάλε, Μπεντόγια, Βασιλείου, Χάμπος,  Πέδρο, Βινίσιους, Σακέτι (74' Σεμέδο), Ντα Σίλβα, Παπουλλής (61' Πίεχ), Σαρδινέρο(78' Σέρτζιο), Μάγκλιτσα.

ΔΟΞΑ: Νέγκρι, Παουλίνιο, Ρούντι, Ρετόντο (81' Πόλο), Κάστρο, Κένεντι, Μπραούλιο, Κορομίνας Λεονάρντο, Φοφανά (44' Σάντσες), Πουτζιουρής

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Μάγκλιτσα, Πίεχ / Πόλο

*Διαιτητής της αναμέτρησης ορίστηκε ο Χρίστος Νικολαΐδης, με βοηθούς την Αγγέλα Κυριάκου και τον Νικόλα Εγγλέζου. 

*Στο 75’ του αγώνα Απόλλωνας-Δόξα ο Σαρδινέρο συγκρούστηκε με αντίπαλο ποδοσφαιριστή και σωριάστηκε στο έδαφος κρατώντας το στήθος του. Έμεινε για λίγη ώρα στο έδαφος και νιώθοντας ζαλάδα έγινε αναγκαστική αλλαγή. 

*Αναγκαστική ήταν η αλλαγή Φοφανά για λογαριασμό της Δόξας. 

*Στο παιχνίδι του α’ γύρου ο Απόλλωνας με σκόρερ τον Βινίσιους στο 90' με κοντινή κεφαλιά επικράτησε με 0-1.

Το ρεπορτάζ του αγώνα είναι μια προσφορά της Bet on Alfa