Συμβιβασμός με χαμόγελα για Ερμή (φώτος)

Νέα Σαλαμίνα και Ερμής έμειναν στο 0-0 στο ντέρμπι για την εξάδα στο "Αμμόχωστος". Κερδισμένοι οι "φτεροπόδαροι" οι οποίοι διατήρησαν την διαφορά των δύο βαθμών από την ομάδα του Στάικου Βεργέτη. Πολύ καλός ο Ερμής στο ντεμπούτο του Κορμπεράν, κυρίως στο πρώτο μέρος. Απέκρουσε πέναλτι ο Βεσελόφσκι στο 26ο λεπτό ενώ ο Ντα Σίλβα είχε και δοκάρι για τον Ερμή στα πρώτα στάδια του αγώνα. 

Ντεμπούτο για την Νέα Σαλαμίνα πραγματοποίησαν οι Μπριτζίτο και Εγγλέζου περνώντας αμφότεροι ως αλλαγή στο δεύτερο μέρος. Οι "ερυθρόλευκοι" ανέβασαν στροφές στα τελευταία λεπτά του αγώνα χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να παραβιάσουν την εστία του Νουρεντινόσκι...

Η εξέλιξη του αγώνα... 

Πιο δυνατά ο Ερμής...

Μόλις το 3ο λεπτό του αγώνα ο Ερμής "άγγιξε" το 1-0 στο Αμμόχωστος. Ο Ντομινίκ Ντα Σίλβα έπιασε ευθύβολο, δυνατό σουτ από πολύ μακριά όμως η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι αφού χτύπησε το οριζόντιο δοκάρι του Βεσελόφσκι. Έξι λεπτά αργότερα ο Ερμής απείλησε ξανά την εστία της Νέας Σαλαμίνας... Μετά από εκτέλεση κόρνερ οι αμυντικοί δεν έδιωξαν με τον Μπενγκά από πολύ κοντά να μην μπορεί να στείλει τη μπάλα στα δίκτυα με σουτ.  

Η Νέα Σαλαμίνα κατάφερε να αντιδράσει στο 19ο λεπτό με τον Μπεμπέ. Ο Τζούρτζουριτς βρήκε πολύ όμορφα τον Κολοκούδια ο οποίος από αριστερά, γύρισε την μπάλα στην περιοχή εκεί όπου ο Μπεμπέ μόνος απέναντι από τον Νουρεντινόσκι δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίκτυα.

Έπιασε πέναλτι ο "Βέσε"!

Στο 26ο λεπτό ο Βεσελόφσκι είπε "όχι" στον Ντα Σίλβα από το σημείο του πέναλτι. Ο διαιτητής της αναμέτρησης υπέδειξε το σημείο του πέναλτι έπειτα από κράτημα εντός της περιοχής των "ερυθρολεύκων". Ο Ντα Σίλβα ανέλαβε την εκτέλεση όμως ο κίπερ των γηπεδούχων απέκρουσε...

Παρόλο που ο Ερμής έχασε μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, συνέχισε να έχει την κατοχή της μπάλας όντας καλύτερος από την Νέα Σαλαμίνα. Από την άλλη οι γηπεδούχοι κατάφεραν με τον Μακρίεφ να στείλουν την μπάλα στα δίκτυα του Νουρεντινόσκι στο 44ο λεπτό ωστόσο ο βοηθός υπέδειξε τον Βούλγαρο σε αντικανονική θέση. Το 0-0 ήταν το σκορ με το οποίο οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια μετά την 3λεπτη καθυστέρηση που υπέδειξε ο Μασιάς.

Δεύτερο μέρος

Χωρίς σημαντική φάση στις δύο εστίες πέρασε το πρώτο δεκάλεπτο στο δεύτερο μέρος. Ο Ερμής όπως και στο πρώτο μέρος είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων φτάνοντας με σχετική ευκολία στα καρέ του Βεσελόφσκι, χωρίς παρόλα αυτά να γίνει ιδιαίτερα απειλητικός.  

Ίδιο σκηνικό είχαμε στο "Αμμόχωστος" μέχρι και το 70ο λεπτό. Οι δύο ομάδες με είχαν ως κύριο μέλημα τους την διατήρηση του μηδέν στην άμυνα. Από την μία ο Ερμής συνέχισε μεν να έχει την κατοχή δίχως όμως να δημιουργήσει τις καλές ευκαιρίες που είχε στο πρώτο μέρος. Από την άλλη η Νέα Σαλαμίνα προσπάθησε να κρατήσει την μπάλα στον χώρο του κέντρου με τον Μπριτζίτο να παίρνει αρκετές πρωτοβουλίες από δεξιά.  

Δύο φάσεις  Ερμής...

Από το 70΄ μέχρι το 75΄ ο Ερμής κατάφερε να απειλήσει την εστία του Βεσελόφσκι δύο φορές. Αρχικά στο 72΄ με την κεφαλιά του Ντε Πίνα την οποία απέκρουσε ο τερματοφύλακας των ερυθρολεύκων, ενώ τρία λεπτά αργότερα ο Μαρτίνιουκ λίγο έξω από την περιοχή έπιασε ωραίο σουτ, η μπάλα έσκασε στο έδαφος αιφνιδιάζοντας τον Βεσελόφσκι ο οποίος τελικά έδιωξε σε κόρνερ. Οι "ερυθρόλευκοι" ανέβασαν στροφές στα τελευταία λεπτά του αγώνα χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να παραβιάσουν την εστία του Νουρεντινόσκι...

Νέα Σαλαμίνα: Βεσελόφσκι, Τσαμπούρης, Φούσκο, Άντονιτς, Γκράσι, Σκοπελίτης, Τζουρτσουριτς, Μπεμπέ, Αβελαϊρας (30΄ Μάτσι), Κολοκούδιας (60΄ Μπριτζίτο),  Μακρίεφ.

Ερμής: Νουρεντινόσκι, Χριστόφ, Ντε Βρίισε, Μπενγκά (24΄ Μαϊσουράτζε), Ντε Πίνα, Αρτάμπε, Μπάουμαν, Μαρτίνιουκ, Ντε Μέλο, Παγιές, Ντα Σίλβα (90+2΄ Λίλλης)

Διαιτητής: Μασιάς Δημήτρης
Α' Βοηθός Διαιτητής: Χρίστου Αριστείδης
Β' Βοηθός Διαιτητής: Ανδρέου Π. Ανδρέας
4ος Διαιτητής: Νεοκλέους Νικόλας
Παρατηρητής Διαιτησίας: Ιωάννου Μιχάλης

Το ρεπορτάζ του Νέα Σαλαμίνα - Ερμής είναι μια προσφορά της Bet on Alfa