"Η Αθλέτικ πρέπει να σεβαστεί το ΑΠΟΕΛ"

O Άντερ Μουρίγιο μίλησε σε Ισπανική ιστοσελίδα αναφορικά με τις επερχόμενες αναμετρήσεις του ΑΠΟΕΛ με την Αθλέτικ Μπιλμπάο, στην οποία έπαιξε για μια δεκαετία...

"Κερδίζαμε μέχρι το 75ο λεπτό και το γκολ που έβαλαν ήταν περισσότερο δικό μας λάθος παρά δική τους επιτυχία. Απέναντι σε τέτοιες ομάδες είναι πολύ δύσκολο μέσα στην έδρα τους να μην δεχθείς γκολ".

"Είναι αλήθεια πως είναι μια ομάδα που πιέζει στο γήπεδό της μαζί με τους οπαδούς της. Έχουν σημαντικούς παίκτες που κρατάνε ψηλά την μπάλα. Παίζουν άμεσο ποδόσφαιρο και είναι πολύ δυνατοί με την μπάλα σταματημένη. Παίζουν πολλή ώρα στο αντίπαλο μισό. Έχουν καλούς παίκτες μπροστά όσον αφορά το επίπεδο του πρωταθλήματος. Προφανώς όμως υπάρχει διαφορά σε σύγκριση με το Ισπανικό"

"Απέναντι στην Αθλέτικ θα είναι διαφορετικά τα πράγματα. Θα εξαρτηθούν πολλά απ' το παιχνίδι στο Σαν Μαμές. Προφανώς στο Μπιλμπάο δεν θα παίξουν όπως έπαιξαν την Κυριακή"

"Συνήθως οι ξένοι του ΑΠΟΕΛ είναι παίκτες με μεγάλες εμπειρίες"

"Η Αθλέτικ λογικά δεν θα έχει πρόβλημα να προκριθεί. Όμως ένας από τους κινδύνους είναι να πιστέψει ότι προκρίθηκε πριν να παίξει. Αν δεν πάρει ένα καλό αποτέλεσμα στο Σαν Μαμές, το ΑΠΟΕΛ μπορεί να την βάλει σε προβλήματα. Αν έρθουν στην Κύπρο με καλό αποτέλεσμα, η Αθλέτικ μπορεί να έχει προβλήματα γιατί στην Ευρώπη δεν υπάρχει μικρός αντίπαλος. Αν δεν το πάρει σοβαρά, ίσως εκπλαγεί"

"Η πρόκριση εξαρτάται απ' την Αθλέτικ. Δεν υπάρχει κάποιο άλλο μυστικό. Είναι καλύτερη ομάδα, με καλύτερους παίκτες και μεγαλύτερο μπάτζετ. Υπερτερεί στα πάντα και η πρόκριση είναι στα δικά της πόδια, ανεξάρτητα με την σειρά των αγώνων"

"Μιλάμε για μια ομάδα που ήταν πρώτη στον όμιλό της, όπως το ΑΠΟΕΛ. Πρέπει να υπάρχει σεβασμός για τον αντίπαλο όμως χωρίς αμφιβολία η πρόκριση εξαρτάται απ' την Αθλέτικ"

"Το ΑΠΟΕΛ έχει πολύ καλό προπονητή και επιτελείο φυσικής κατάστασης. Το πιο σημαντικό είναι πως ξέρει πως παίζει και τώρα έχουν βρει ρυθμό, έχουν καλά αποτελέσματα και αυτοπεποίθηση. Αυτό τους κάνει επικίνδυνους. Είναι ένας δυνατός αντίπαλος με έμπειρους παίκτες".