Θρίλερ και... "Χ" με κεφαλιές (φώτος)

Μεγάλο παιχνίδι στο Τσίρειο ανάμεσα σε ΑΕΛ και ΑΕΚ, που συμβιβάστηκαν στο 1-1. Ο Τρισκόφσκι στο πρώτο μέρος άνοιξε το σκορ και ο Αρουαμπαρένα ισοφάρισε στο 91' - και τα δυο γκολ με κεφαλιές. Οι φιλοξενούμενοι έπαιζαν με δέκα απ' το 72ο λεπτό. Το www.kerkida.net ήταν στο γήπεδο...

Φάσεις, γκολ, δοκάρι

Oι δυο ομάδες μπήκαν ορεξάτες στο γήπεδο και η ΑΕΚ είχε την κατοχή στο ξεκίνημα, φτιάχνοντας και την πρώτη ευκαιρία με μακρινό σουτ του Τρισκόφσκι στο 8', που βρήκε έτοιμο τον Ρομό. Τελικά το καλό ξεκίνημα της ομάδας του Ιντιάκεθ έφερε γρήγορα αποτέλεσμα - στο 13' - όταν ο Μπόλιεβιτς γέμισε με φάουλ από αριστερά και ο Τρισκόφσκι με κεφαλιά έκανε το 0-1!

Μετά το γκολ η εικόνα άλλαξε: Η ΑΕΚ "μαζεύτηκε" κάπως και η ΑΕΛ ανέβηκε πιο ψηλά για να κυνηγήσει το γκολ. Οι φιλοξενούμενοι αμύνονταν εξαιρετικά, οι γηπεδούχοι ήταν εντελώς ακίνδυνοι και έτσι φτάσαμε στο μισάωρο χωρίς άλλες ευκαιρίες. Απ' εκεί και πέρα η ομάδα του Πάμπου Χριστοδούλου ανέβηκε και μέσα σε πέντε λεπτά είχε δυο μεγάλες φάσεις: Πρώτα στο 35' με κοντινό σουτ του Πίτι που δεν μπόρεσε να νικήσει τον Γιωργαλλίδη και έπειτα στο 39' με κεφαλιά του Ντόσα που πήγε στο δοκάρι.

Η τελευταία "λέξη" στο 91'

Το παιχνίδι με την επανέναρξη δεν ήταν ιδιαίτερα καλό... Η ΑΕΛ προσπάθησε να δώσει πιο γρήγορο ρυθμό και στο 47' είχε καλή στιμή με τον Λαφράνς μετά από κόρνερ να μην μπορεί από κοντά να πιάσει καλά το σουτ. Μέχρι εκεί όμως. Η Λεμεσιανή ομάδα συνέχισε να δυσκολεύεται απέναντι στην "μαζεμένη" ΑΕΚ που αμυνόταν πολύ καλά και προσπαθούσε να χτυπήσει στην αντεπίθεση. Κάπως έτσι στο 63' απείλησε με τον Τρισκόφσκι να κάνει το σουτ αλλά ο Ρόμο έβγαλε την απόκρουση ενώ στο 69' η ΑΕΚ είχε νέα ευκαιρία με κοντινό σουτ του Φλοριάν, το οποίο ανέκοψε με προβολή ο Λαφράνς.

Στο 72' οι ισορροπίες άλλαξαν όταν ο Μοΐσοφ είδε για δεύτερη φορά την κίτρινη κάρτα και η ομάδα της Λάρνακας έμεινε με δέκα παίκτες. Λίγο αργότερα - στο 78' - η ΑΕΛ ζήτησε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Σάσι απ' τον Μουρίγιο ενώ στο 85' είχε ένα μακρινό σουτ με τον Γεωργιάδη, όμως ο Γιωργαλλίδης ήταν στη σωστή θέση και απέκρουσε. Με τον χρόνο να περνάει και τους γηπεδούχους να μην φτιάχνουν τις κλασικές ευκαιρίες, φαινόταν πως δύσκολα θα άλλαζε κάτι, όμως ο Αρουαμπαρένα δεν είχε πει την τελευταία του λέξη αφού στο 91' με κεφαλιά έφερε το ματς στα ίσα! Μάλιστα στο επόμενο λεπτό χρειάστηκε μια δύσκολη απόκρουση του Γιωργαλλίδη στην κεφαλιά του Σάσι, για να μην βρεθεί στην... κόλαση η ΑΕΚ.

ΑΕΛ: Ρομό, Αϊρόσα, Ντόσα (78' Μπλάνκο), Λαφράνς, Φορτούνα, Νικολάου (70' Σαβανέ), Σοάρες (84' Γεωργιάδης), Πίτι, Μέσκα, Σάσι, Αρουαμπαρένα

ΑΕΚ: Γιωργαλλίδης, Ακοράν (79' Τρουγιόλς), Μοΐσοφ, Καταλά, Μουρίγιο, Γκαρίδο, Μπόλιεβιτς, Λαμπάν, Λαρένα, Τρισκόφσκι (90' Μαλόκου), Φλοριάν (86' Μυτίδης)

Kίτρινες: Λαφράνς, Αρουαμπαρένα / Γκαρίδο, Φλοριάν, Γιωργαλλίδης

Κόκκινες: - / Μοΐσοφ (2η κίτρινη)

Ενδιαφέρουν

- Κόπηκαν 3378 εισιτήρια.

- Ένατο γκολ στο πρωτάθλημα για τον Μικέλ Αρουαμπαρένα.

- Στα 11 γκολ ο Ιβάν Τρισκόφσκι.

- Διαιτητής ήταν ο Βασίλης Δημητρίου. Βοηθοί Σωτήρης Βίκτωρος - Χαράλαμπος Χαραλάμπους, 4ος ο Χρίστος Νικολαΐδης και παρατηρητής ο Χρίστος Σκαπούλλης.

Τα ρεπορτάζ του ΑΕΛ - ΑΕΚ είναι μια προσφορά της Bet on Alfa