Και ξανά προς… εξάδα τραβά! (Φώτος)

Σπουδαίας σημασίας νίκη πέτυχε η Νέα Σαλαμίνα κόντρα στην μαχητική Αναγέννηση στο "Τάσος Μάρκου" και ανέβηκε προσωρινά με 30 βαθμούς, στην 6η θέση, εν αναμονή και του αυριανού αγώνα της Ανόρθωσης! Σκόρερ του μοναδικού γκολ της αναμέτρησης ήταν ο Μάατσι μετά από κόρνερ του Εγγλέζου στο 37’.

Δύο φάσεις στο ξεκίνημα

Η πρώτη καλή στιγμή του αγώνα δεν άργησε να έρθει και ήταν για τη Νέα Σαλαμίνα στο 4ο λεπτό, με τον Εγγλέζου να κάνει ωραίο γύρισμα προς την περιοχή όμως Μάατσι και Μακρίεφ από κοντά δεν πρόλαβαν να κάνουν την προβολή.

Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να πιέζουν και έφτιαξαν νέα ευκαιρία στο 10’ με τον Τσούρτσουριτς που δοκίμασε το πόδι του εκτός περιοχής και είδε την μπάλα να καταλήγει λίγο έξω.

Ευκαιρίες εκατέρωθεν

Το ματς στη συνέχεια πήρε γρήγορο ρυθμό με τις δύο ομάδες να χάνουν από μία ευκαιρία. Για την Αναγέννηση ο Κούντικ στο 15' έκανε την σέντρα με την κεφαλιά του Σωτηρίου σε πρώτο χρόνο να κοντράρει στο Τσαμπούρη και σε δεύτερο χρόνο τον Ρίβας να στέλνει την μπάλα έξω. Στο επόμενο λεπτό ήταν η σειρά της Νέας Σαλαμίνας να απειλήσει όταν μετά από ωραία μπαλιά του Εγγλέζου, ο Μπεμπέ δεν νίκησε στο τετ-α-τετ τον Μάστρου.

Από εκείνη τη φάση κι έπειτα, δεν είχαμε ιδιαίτερες συγκινήσεις με τη Νέα Σαλαμίνα πάντως να έχει τον έλεγχο και να φτιάνει προϋποθέσεις. Η Αναγέννηση από την πλευρά της προσπάθησε να "κτυπήσει" στην αντεπίθεση και έφτιαξε μια καλή φάση στο 31΄ όταν ο Θεράποντος, μετά από μια εντυπωσιακή κούρσα έκανε σέντρα σουτ με τον Βεζελόφκσι να διώχνει σε κόρνερ.

ΓΚΟΛ με Μάατσι

Η Νέα Σαλαμίνα δεν άργησε να απαντήσει στην προηγούμενη ευκαιρία και το έκανε σκοράροντας στο 37'. Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Εγγλέζου, ο Γκράσι πήρε την πρώτη κεφαλιά και ο Μάατσι τη δεύτερη, εξ' επαφής, κάνοντας το 1-0,΄ σκορ που παρέμεινε μέχρι την ανάπαυλα. 

Πίεση η Αναγέννηση, φάσεις η Νέα Σαλαμίνα

Στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους, η Αναγέννηση έδειξε διάθεση να αντιδράσει και να επιτεθεί για την ισοφάριση. Οι φιλοξενούμενοι από την πλευρά τους, περιορίστηκαν σε πιο παθητικό ρόλο, ελπίζοντας να χρησιμεύσει η ταχύτητα τους, στις αντεπιθέσεις.

Η πρώτη ευκαιρία στην επανάληψη ήρθε τελικά στο 61' για τη Νέα Σαλαμίνα, με τον Νικόλα Εγγλέζου να κάνει το σουτ από μακρινή απόσταση και τον Μάστρου να διώχνει σωτήρια σε κόρνερ. Οι ερυθρόλευκοι ήταν και πάλι απειλητικοί στο 67΄με τον Μακρίεφ από καλή θέση να μην μπορεί εν κινήσει να στείλει την μπάλα προς την εστία.

Απείλησαν με Χριστοδούλου και Εγγλέζου

Οι γηπεδούχοι από την πλευρά τους είχαν στο παιχνίδι τους πάθος, φτάχνοντας μία καλή φάση με ένα μακρινό σουτ του Χριστοδούλου στο 71'. Λίγο αργότερα η πίεση προς τους αντίπαλους αμυντικούς λίγο έλειψε να ευοδώσει καρπούς, μετά από λάθος του Βεζελόφσκι.

Στη συνέχεια, η Νέα Σαλαμίνα ανάκτησε τον έλεγχο και κρατούσε εύκολα μακριά από κίνδυνο την εστία της, ενώ άρχισε να γίνεται και πιο δημιουργική μπροστά. Μάλιστα έφτασε κοντά στο να διπλασιάσει τα γκολ της στο 84' με το μακρινό φάουλ του Νικόλα Εγγλέζου να μπλοκάρετε απ' τον Μάστρου, στην τελευταία καλή φάση του αγώνα.

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ: Μάστρου, Αναστασίου, Ντιαλό, Ευθυμίου, Βλασόπουλος, Χριστοδούλου(88' Ιωάννου), Σωτηρίου (Φωτίου, 66'), Θεράποντος, Ράτκοβιτς, Κούντικ, Ρίβας

ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ: Βεζελόφκσι, Μπεμπέ (81' Νεάγκου), Τσούρτσουριτς, Μακρίεφ, Κούσουλος, Φούσκο, Μάατσι(77' Μπριτζίτο), Σκοπελίτης, Γκράσι, Τσαμπούρης, Εγγλέζου (88' Κολοκούδιας)

Κίτρινες: Χριστοδούλου, Σωτηρίου (6), Ευθυμίου (4) / Σκοπελίτης

*Τα 8 γκολ στο πρωτάθλημα έφτασε ο Μάατσι

*Ο Μπριτζίτο μπήκε στο 77' για να τεθεί αντιμέτωπος κόντρα στην πρώην ομάδα του

*Αναγκαστική αλλαγή ο Μπεμπέ

*Διαιτητής ορίστηκε ο Νεόφυτος Νεοφύτου με βοηθούς τον Χρίστο Ε. Χρίστου και τον Όμηρο Τζιωρτζή ενώ 4ος ορίστηκε ο Ανδρέας Μ. Αργυρού και Παρατηρητής ο Ανδρέας Γεωργίου

Τα ρεπορτάζ του Αναγέννηση-Νέα Σαλαμίνα είναι μια προσφορά της Bet on Alfa