Ντέρμπι... Ομόνοιας - Απόλλωνα

Εννέα αγωνιστικές πριν από το φινάλε η κούρσα του Πρωταθλήματος Νέων U-21 Α’ Κατηγορίας απέκτησε νέο ενδιαφέρον μετά τον απολογισμό της τελευταίας αγωνιστικής.

Η πρωτοπόρος Ομόνοια Λευκωσίας στην έξοδο της στην Πάφο ηττήθηκε με 2-0 και ο Απόλλωνας που νίκησε με 2-1 τη Νέα Σαλαμίνα την πλησίασε στον ένα βαθμό.

Ήταν η πρώτη ήττα της Ομόνοιας μετά από δώδεκα αγωνιστικές, ενώ για την Πάφο ήταν η δεύτερη συνεχόμενη νίκη που την έφερε στους 20 βαθμούς.

Μέχρι τη λήξη του Πρωταθλήματος η Ομόνοια θα αντιμετωπίσει κατά σειρά Ολυμπιακό (εντός), ΘΟΪ Λακατάμιας (εκτός), ΑΕΚ (εντός), Ανόρθωση (εντός), Καρμιώτισσα Πολεμιδιών (εκτός), Νέα Σαλαμίνα (εντός), ΑΕΖ Ζακακίου (εκτός), ΑΕΛ (εντός) και φινάλε στο Παραλίμνι με αντίπαλο την Ένωση.

Μέχρι το φινάλε ο Απόλλωνας θα αντιμετωπίσει κατά σειρά ΑΕΖ Ζακακίου (εκτός), ΑΕΛ (εντός), ΕΝ Παραλιμνίου (εκτός), ΑΠΟΕΛ (εντός), Ανόρθωση (εκτός), Εθνικό Άχνας (εκτός), Πάφος (εντός), Ολυμπιακό (εκτός) και ΘΟΪ Λακατάμιας (εντός).

Τα τελευταία δύο χρόνια τον τίτλο κατέκτησε το ΑΠΟΕΛ. Ο Απόλλωνας κατέκτησε για τελευταία φορά τίτλο πριν τρία χρόνια και η Ομόνοια την αγωνιστική περίοδο 2011 – 2012.
 
Στατιστικά

*Η Νέα Σαλαμίνα με τα 36 τέρματα έχει να επιδείξει την καλύτερη επιθετική γραμμή του Πρωταθλήματος και η Ομόνοια με δώδεκα τέρματα παθητικό έχει την καλύτερη αμυντική γραμμή.
 
*Ομόνοια και Απόλλωνας πανηγύρισαν τις περισσότερες νίκες (12) και ο Εθνικός Άχνας με την Καρμιώτισσα Πολεμιδιών τις λιγότερες (4).
 
*Ο Απόλλωνας έφερε τις λιγότερες ισοπαλίες (1) και η Ανόρθωση και το ΘΟΪ Λακατάμιας τις περισσότερες (6).
 
*Η Ομόνοια δέχτηκε τις λιγότερες ήττες (3) και η Καρμιώτισσα Πολεμιδιών τις περισσότερες (10).
 
*Την κούρσα των σκόρερ οδηγούν με δέκα τέρματα οι Αδάμος Ανδρέου (Ανόρθωση) και Ευδώρας Σιλβέστρος (Απόλλωνας).

Το πρόγραμμα της επόμενης αγωνιστικής περιλαμβάνει:

Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2017
ΑΝΟΡΘΩΣΗ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ    15:00    ΕΝΩΣΗ ΝΕΩΝ ΠΑΡΑΛΙΜΝΙΟΥ
ΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥ    15:00    ΑΠΟΕΛ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ
ΑΕΖ ΖΑΚΑΚΙΟΥ    15:00    ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΛΕΜΕΣΟΥ
ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ    15:00    ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΧΝΑΣ
ΚΑΡΜΙΩΤΙΣΣΑ ΠΟΛΕΜΙΔΙΩΝ    15:00    ΠΑΦΟΣ F.C.
ΟΜΟΝΟΙΑ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ    15:00    ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ
Α.Ε.Κ.ΛΑΡΝΑΚΑΣ    15:00    Ε.Ν.ΘΟΙ ΚΑΤΩ ΛΑΚΑΤΑΜΙΑΣ

Aπό ιστοσελίδα ΚΟΠ