Tα μέτρα ασφαλείας για το ντέρμπι με την Ομόνοια

Ενόψει του ποδοσφαιρικού αγώνα μεταξύ των ομάδων ΑΕΚ – ΟΜΟΝΟΙΑ που θα διεξαχθεί την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου, 2017 και ώρα 16:00 στο Στάδιο ΑΕΚ ΑΡΕΝΑ στη Λάρνακα, η Αστυνομία Κύπρου ανακοινώνει ότι:

Στους οπαδούς της φιλοξενούμενης ομάδας της ΟΜΟΝΟΙΑΣ θα παραχωρηθεί η Βόρεια Κερκίδα («ΛΑΡΝΑΚΑ»). Στους οπαδούς της γηπεδούχου ΑΕΚ θα παραχωρηθούν η Δυτική κερκίδα («Γιώργος Καραπατάκης»), η Ανατολική κερκίδα («AJK GROUP») και η Νότια κερκίδα («Πετρολίνα»).

Για τους οπαδούς της ΑΕΚ, τα εισιτήρια θα διατεθούν τόσο σε προπώληση όσο και στο στάδιο. Για τους οπαδούς της ΟΜΟΝΟΙΑΣ τα 660 εισιτήρια που θα παραχωρηθούν θα διατεθούν ΜΟΝΟ σε προπώληση και καλούνται οι οπαδοί να μην προσέλθουν στο στάδιο αν δεν έχουν στην κατοχή τους κατάλληλο εισιτήριο αναλόγως και της ηλικίας τους.

Κατόπιν απόφασης του σωματείου της ΑΕΚ στον συγκεκριμένο αγώνα θα γίνεται και ταυτοποίηση των στοιχείων του κατόχου του εισιτηρίου με το πρόσωπο που εισέρχεται στο στάδιο. Για τον σκοπό αυτό οι οπαδοί θα έχουν την υποχρέωση να αναγράψουν στο εισιτήριο που κατέχουν το ονοματεπώνυμο και τον αριθμό του Δελτίου Ταυτότητας τους. Για να τους επιτραπεί η είσοδος στο στάδιο θα πρέπει τα στοιχεία που φαίνονται στο εισιτήριο να συμφωνούν με το Δελτίο Ταυτότητας το οποίο οι οπαδοί θα έχουν την υποχρέωση να παρουσιάσουν στις εισόδους του σταδίου. Το συγκεκριμένο μέτρο θα εφαρμοστεί για τους οπαδούς και των δύο ομάδων. Η είσοδος στους οπαδούς θα επιτρέπεται μόνο στην κερκίδα για την οποία κατέχουν εισιτήριο.

Οι είσοδοι του σταδίου θα ανοίξουν η ώρα 14:30. Λόγω της μεγάλης προσέλευσης φιλάθλων που αναμένεται αλλά και λόγω της καθυστέρησης που αναμένεται από την ταυτοποίηση των στοιχείων τους, καλούνται οι οπαδοί και των δύο ομάδων να προσέλθουν έγκαιρα στο γήπεδο ώστε να μπορέσουν να παρακολουθήσουν απρόσκοπτα και με ασφάλεια τον αγώνα.

Για να κατευθυνθούν στο στάδιο προτρέπονται οι οπαδοί της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, που θα έρχονται από Λευκωσία να κατευθύνονται από τον Κυκλικό Κόμβο Ριζοελιάς ευθεία μέχρι τον κυκλικό κόμβο του KLEIMA και από εκεί δεξιά. Αμέσως μετά τον φούρνο «ΠΙΡΙΛΛΟΣ» να στρίψουν ξανά δεξιά και ακολούθως να χρησιμοποιήσουν τους χώρους στάθμευσης του σταδίου ΓΣΖ που θα βρίσκονται στα αριστερά τους. Για την στάθμευση των οπαδών της ΟΜΟΝΟΙΑΣ θα διατεθεί και ο χώρος που έχει διαμορφωθεί κατάλληλα στο σημείο που βρίσκονται τα παλιά ταμεία της ΑΕΚ τα οποία στο παρόν στάδιο δεν χρησιμοποιούνται. 

Οι οπαδοί της ΑΕΚ κατά την άφιξη τους στο στάδιο προτρέπονται να αποφεύγουν τον κυκλικό κόμβο του KLEIMA και αντί αυτού να προσέρχονται στο στάδιο από την πλευρά του νέου κυκλικού κόμβου του σταδίου ΚΙΤΙΟΝ. Από εκεί να κατευθύνονται προς το κολυμβητήριο και μετά αμέσως αριστερά για να προχωρήσουν προς το στάδιο ή να κατευθύνονται πεζοί από τον δρόμο που περνά πίσω από το στάδιο ΚΙΤΙΟΝ (Ο συγκεκριμένος δρόμος θα είναι κλειστός για την τροχαία κίνηση). 

Οι οπαδοί και των δύο ομάδων θα χρησιμοποιήσουν τους χώρους στάθμευσης του σταδίου ΓΣΖ. Οι οπαδοί της ΟΜΟΝΟΙΑΣ καλούνται να σταθμεύουν στους χώρους στάθμευσης στην Βορειοανατολική πλευρά του σταδίου (ΓΣΖ) και οι οπαδοί της ΑΕΚ στην Νότια πλευρά του, καθώς και στις παρόδους προς την λεωφόρο Παϊσίου, το Νέο Νοσοκομείο και την περιοχή Βεργίνας όπου υπάρχει μεγάλος χωμάτινος χώρος στάθμευσης. 

Τονίζεται σε όλους ότι, απαγορεύεται αυστηρώς η μεταφορά στο γήπεδο σακιδίων, φωτοβολίδων, κροτίδων και άλλων επικίνδυνων αντικειμένων, καθώς επίσης πανό πολιτικού, υβριστικού/σωβινιστικού ή αισχρού περιεχομένου. Τονίζεται επίσης ότι δεν θα επιτραπεί η είσοδος οπαδών στο στάδιο οι οποίοι θα έχουν στην κατοχή τους κράνος μοτοσικλετιστή ή θα έχουν με οποιοδήποτε τρόπο καλυμμένα τα πρόσωπα τους. 

Για την φύλαξη οποιονδήποτε πολύτιμων αντικειμένων (περιλαμβανομένου και του κράνους) των οποίων απαγορεύεται η είσοδος, στο στάδιο θα υπάρχουν χώροι φύλαξης στο στάδιο όπου θα μπορούν να τα παραδίδουν οι οπαδοί και να τα παραλαμβάνουν μετά το τέλος του αγώνα. 

Τόσο η Αστυνομία όσο και τα δύο σωματεία, καλούν τους οπαδούς των δύο ομάδων που θα παρευρεθούν στον εν λόγω ποδοσφαιρικό αγώνα, να συμπεριφέρονται με αθλητοπρέπεια και σε κόσμια πλαίσια και να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις και οδηγίες της αστυνομίας και των επιτηρητών οι οποίοι θα βρίσκονται σε όλους τους χώρους του σταδίου για την προστασία του κοινού και την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα.