ΔΗΛΩΣΕΙΣ Ματ Ντάρμπισιρ...

ΔΗΛΩΣΕΙΣ στην εφημερίδα «Documento» από τον Ματ Ντάρμπισιρ. Αφορούν το ντέρμπι Ολυμπιακός-ΑΕΚ. Τα ΘΕΜΑΤΑ δεν σχετίζονται με την Ομόνοια... 

Ματ, φανταζόμαστε ότι το ντέρμπι με αντίπαλο την ΑΕΚ που θυμάσαι περισσότερο είναι ο τελικός Κυπέλλου του 2009, όπου είχες πετύχει και δύο γκολ...

«Ναι, φυσικά ήταν εκείνος ο τελικός. Δεν το θυμάμαι μόνο εγώ, αλλά και ολόκληρη η χώρα! Θα έλεγα ότι είναι το ματς που έχω ευχαριστηθεί και θυμάμαι περισσότερο από κάθε άλλο στην καριέρα μου».

Σε κάνουν να ανυπομονείς αυτού του είδους τα ματς;

«Ναι, αγαπώ τις μεγάλες συγκυρίες. Είναι σκληρά παιχνίδια, σημαντικά. Ματς που ο κόσμος θέλει να νικήσεις και θυμάται περισσότερο οπότε έχουν πάντα ξεχωριστή σημασία από τα υπόλοιπα».

Πόσο σημαντική είναι για εσάς τους ποδοσφαιριστές η παρουσία των οπαδών στα ντέρμπι;

«Είναι πολύ σημαντική. Όχι μόνο στα ντέρμπι, αλλά σε όλα τα παιχνίδια. Προφανώς όμως σε αυτά τα ιδιαίτερα ματς όταν μπορείς να ακούς τους οπαδούς να φωνάζουν και να τραγουδούν ασταμάτητα σε όλη τη διάρκειά τους σε βοηθάει πολύ».

Ο Ολυμπιακός έχει ξεφύγει πολύ στη βαθμολογία. Παίζει ρόλο αυτό;

«Νομίζω ότι σε αυτές τις αναμετρήσεις, δεν υπάρχει φαβορί. Δεν έχει σημασία αν είσαι 13 πόντους μπροστά στη βαθμολογία και ο αντίπαλος στην έκτη θέση. Οι ποδοσφαιριστές έχουν έξτρα δυνάμεις, λόγω της σημασίας και όλης της ατμόσφαιρας γύρω από τον αγώνα. Κανείς δεν θέλει να χάσει στο ντέρμπι, οπότε βρίσκουν ένα έξτρα ποσοστό ικανότητας».

Παρακολουθείς το ελληνικό πρωτάθλημα;

«Ναι βέβαια, γι΄αυτό αναφέρθηκα συγκεκριμένα στους βαθμούς του Ολυμπιακού!».

Πέρυσι ήταν η ΑΕΚ εκείνη που σταμάτησε το αήττητο σερί του Ολυμπιακού. Πιστεύεις αυτό δίνει έξτρα κίνητρο;

«Αυτό είναι σημαντικό. Προφανώς ο Ολυμπιακός έχει συνηθίσει στο να νικά, να κατακτά τίτλους. Πέρυσι έχασε το Κύπελλο από την ΑΕΚ. Οπότε νομίζω ότι και η ήττα στον τελικό δίνει έξτρα κίνητρο στον Ολυμπιακό για να κυνηγήσει την νίκη. Φέτος ο κόσμος ίσως απαιτεί περισσότερα. Το χρειάζεται ο Ολυμπιακός, θα ήταν ιδανικό να τελειώσει τη χρονιά με νταμπλ για να επιστρέψει κάτι στους οπαδούς του».

Οι συνεχείς τίτλοι του Ολυμπιακού κάνουν κακό στο επίπεδο του Πρωταθλήματος;

«Ο Ολυμπιακός κυριαρχεί στο Πρωτάθλημα κάθε χρονιά και αυτό ίσως συνεχίσει. Όμως φέτος βλέπουμε ότι αυτό δεν συνδέεται με έλλειψη ανταγωνισμού, αφού υπάρχουν ομάδες όπως ο Πανιώνιος που βρίσκονται ψηλά στη βαθμολογία και άλλες αντίστοιχα, όπως ο Παναθηναϊκός που έχουν μείνει πίσω».

Τι πλεονεκτήματα θεωρείς ότι έχει ο φετινός Ολυμπιακός;

«Νομίζω ότι το πλεονέκτημα είναι η ομαδικότητα που διαθέτει. Έχουν περάσει κάποιες δύσκολες στιγμές, έχουν ακούσει αρνητικά σχόλια, ότι δεν είναι σπουδαία ομάδα και άλλα σχετικά. Όμως αποδίδουν ακόμα, νικούν συνεχώς. Επίσης έχουν πολύ δυνατή επίθεση και γενικά διαθέτουν το καλύτερο ρόστερ, έχουν καλούς παίκτες σε όλες τις γραμμές και λύσεις παντού».