Κιτρινοπράσινα λιοντάρια στην Αρένα! (φώτος)

Η ΑΕΚ ήταν καλύτερη σε όλη την διάρκεια του αγώνα και κέρδισε την Ομόνοια με 4-2 το απόγευμα της Κυριακής, ανεβαίνοντας στους 52 βαθμούς εν αναμονή του αυριανού ντέρμπι ανάμεσα σε ΑΠΟΕΛ και ΑΕΛ. Το www.kerkida.net ήταν στην "Αρένα"...

Καλύτερη και ουσιαστική η ΑΕΚ

Η ΑΕΚ ήταν πολύ καλύτερη στο πρώτο ημίχρονο και έχοντας και την ουσία, πήγε στα αποδυτηρία με το 2-0, απέναντι σε μια Ομόνοια που δεν έφτιαξε ούτε μια μεγάλη ευκαιρία. Στο 10ο λεπτό η ομάδα του Ιντιάκεθ δημιούργησε τις προϋποθέσεις για το γκολ όμως την τελευταία στιγμή ο Νασιμέντο πρόλαβε τον Φλοριάν πριν σουτάρει από καλή θέση. Στο 13' καταγράφηκε και η πρώτη ευκαιρία, με το φάουλ του Λαρένα να σταματά στο δοκάρι. Η πάροδος του χρόνου δεν άλλαξε και πολλά πράγματα, με τους γηπεδούχους να έχουν την κατοχή και να ψάχνουν τους διαδρόμους για το γκολ και τους φιλοξενούμενους να δυσκολεύονται πολύ να οργανωθούν μεσοεπιθετικά. Στο 21' ο Κλέιτον ζήτησε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Μουρίγιο ενώ στο 26' και στο 28' οι προσπάθειες από Τρισκόφσκι και Ακοράν δεν έφεραν αποτέλεσμα...

Τελικά η υπεροχή της ΑΕΚ έφερε το γκολ στο 36'. Ο Γκαρίδο έκανε σέντρα-σουτ που κόντραρε, ο Κρέσιτς έστειλε δύσκολα σε κόρνερ και στην εκτέλεση ο Λαρένα βρήκε τον Μουρίγιο ο οποίος με έξυπνη κεφαλιά έκανε το 1-0! Το γκολ έδωσε ψυχολογία στους γηπεδούχους, που στο 43' διπλασιάσαν τα τέρματά τους... Ο Λαρένα έστρωσε όμορφα στον Ακοράν με που με φαλτσαριστό σουτ από το ύψος της περιοχής έκανε το 2-0! Προηγουμένως (41') η Ομόνοια διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι σε μαρκάρισμα του Μουρίγιο στον Ντέρμπισαϊαρ.

Τέσσερα γκολ... αλλά τίποτε δεν άλλαξε!

Το δεύτερο μέρος πρόσφερε τέσσερα γκολ όμως επί της ουσίας ποτέ τίποτα δεν άλλαξε αφού η Ομόνοια δεν μπόρεσε σε κανένα σημείο του αγώνα να διεκδικήσει κάτι. Η "επανάληψη" ξεκίνησε με ευκαιρίες... Στο 47' ο Κρέσιτς έβγαλε δύσκολη απόκρουση σε κοντινό σουτ του Τρισκόφσκι ενώ στο επόμενο λεπτό ο Σέρινταν εξ επαφής δεν έπιασε καλά το πλασέ. Τελικά το γκολ δεν άργησε και ήταν και αυτό για την ΑΕΚ: Στο 50' ο διαιτητής υπέδειξε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Κρέσιτς στον Ακοράν και ο Τρισκόφσκι με ψυχραιμία "κρέμασε" τον τερματοφύλακα της Ομόνοιας για το 3-0!

Bλέποντας την ομάδα του να καταρρέει, ο Κάρβερ στο 59' έκανε διπλή αλλαγή με Κατελάρη - Χριστοφή και είδε την κίνησή του να πιάνει τόπο στο 67' με κοντινή προβολή του Τζίμη, που μείωσε σε 3-1. Ωστόσο πολύ γρήγορα η ΑΕΚ "απάντησε" και... σκότωσε το ματς. Στο 71' ο Τρισκόφσκι πρόλαβε τον Νασιμέντο, γέμισε από αριστερά και ο Φλοριάν με εξαιρετικό σουτ στην κίνηση έγραψε το 4-1!

Απ' εκεί και πέρα ο διακόπτης κατέβηκε. Οι δυο ομάδες περίμεναν το τελευταίο σφύριγμα που χάρισε στην ΑΕΚ μια τεράστια νίκη και έδωσε ένα γερό χαστούκι αφύπνισης στην Ομόνοια, για τα μαζεμένα ντέρμπι που έρχονται. Το μόνο που άλλαξε ήταν το τελικό σκορ αφού στο 92' ο Μπρέβελντ με σουτ εντός περιοχής διαμόρφωσε το 4-2.

ΑΕΚ: Γιωργαλλίδης, Ορτίθ, Μουρίγιο, Καταλά, Γκαρίδο, Τρουγιόλς, Λαμπάν, Λαρένα (77' Μπόλιεβιτς), Ακοράν, Τρισκόφσκι (86' Χαραλαμπίδης), Φλοριάν (83' Μυτίδης)

Ομόνοια: Κρέσιτς, Καρλίτος, Βύντρα, Νασιμέντο, Σοϊλέδης, Μπρέβελντ, Μαργκάσα, Τουρέ (59' Κατελάρης), Κλέιτον (82' Αζίζ), Σέρινταν (59' Χριστοφή), Ντέρμπισαϊαρ

Κίτρινες: - / Μπρέβελντ, Καρλίτος

Ενδιαφέρουν

- Παρθενικό γκολ για τον Νικάντρο Μπρέβελντ.

- Δεύτερο γκολ για τον Φλοριάν Τολεμές σε τρεις εμφανίσεις στο πρωτάθλημα.

- Πέμπτο γκολ για τον Δημήτρη Χριστοφή.

- Στα 12 γκολ στο πρωτάθλημα ο Ιβάν Τρισκόφσκι.

- Στα 7 γκολ στο πρωτάθλημα ο Ακοράν.

- Δεύτερο γκολ στο πρωτάθλημα για τον Άντερ Μουρίγιο.

- Διαιτητής ήταν ο Δημήτρης Μασιάς, με βοηθούς τους Αριστείδη Χρίστου - Ανδρέα Μιχαηλίδη, 4ο τον Λούκα Σωτηρίου και παρατηρητή τον Ανδρέα Γεωργίου.

Τα ρεπορτάζ του ΑΕΚ - Ομόνοια επιχορηγούνται από την BetOnAlfa