Δεύτερος και… περιμένει (φώτος)

Σκοράροντας σε καίρια χρονικά σημεία ο Απόλλωνας επικράτησε της Καρμιώτισσας 3-0  και με την 16η φετινή του νίκη έφτασε τους 53 βαθμούς. Έτσι,  με δύο περισσότερους από την συμπολίτισσα ΑΕΛ (αγωνίζεται αύριο με τον ΑΠΟΕΛ) έπιασε τη δεύτερη θέση της κατάταξης.

Ο Πίεχ με δύο γκολ στο 44’ και 47’ έβαλε τις βάσεις , ενώ ο Ντα Σίλβα στο 58’ «κλείδωσε» τη νίκη.   Να σημειωθεί ότι στο 83’ είχε και δοκάρι με τον Μπεντόγια. 

Από ένα κόρνερ όμως χωρίς φάση…
Το ξεκίνημα του αγώνα βρήκε τις δύο ομάδες να κερδίζουν από ένα κόρνερ ωστόσο να καταφέρνουν να δημιουργήσουν καμία επικίνδυνη φάση ή ευκαιρία. Όλα αυτά με την έλευση του πρώτου 10λέπτου. 

Πρώτη καλή φάση με φάουλ Ντα Σίλβα
Στο 14’ καταγράφηκε η πρώτη ευκαιρία του αγώνα από πλευράς γηπεδούχων.   Κερδίζοντας φάουλ σε καλή θέση ο Ντα Σίλβα εκτέλεσε ωστόσο η μπάλα έφυγε πάνω από δοκάρια. 

Eίχε τον έλεγχο αλλά… δεν έβρισκε διαδρόμους 
Η συνέχεια βρήκε τον Απόλλωνα να έχει στο μεγαλύτερο διάστημα την κατοχή στα πόδια του ωστόσο να μην μπορεί να διασπάσει την άμυνα της Καρμιώτισσας.  Καλύτερή του στιγμή ήταν μια κεφαλιά στο 25’ του Σεμέδο που μπλόκαρε σταθερά ο Ντραγκόγιεβιτς. 

Διπλή ευκαιρία για τους γηπεδούχους…
Στο 36’  οι γηπεδούχοι απώλεσες ίσως την καλύτερή τους ευκαιρία στον αγώνα για να ανοίξουν το σκορ.  Ο Σεμέδο με καρφωτή κεφαλιά ανάγκασε τον Ντραγκόγιεβιτς να αποκρούσει ενστικτωδώς και στη συνέχεια της φάσης ο Σέρτζιο με κοντινό σουτ δεν κατάφερε να βρει στόχο. 

1-0  στο 44’ με Πίεχ
Σ’ ένα καίριο χρονικό σημείο ο Απόλλωνας κατάφερε ν’ ανοίξει το σκορ και να πάει στα αποδυτήρια προηγούμενος 1-0. Μετά από  έξοχη σέντρα του Σαρδινέρο ο Πίεχ με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίκτυα. 

Στο επόμενο λεπτό η Καρμιώτισσα με δυνατό σουτ του Όρντος απείλησε για ισοφάριση όμως ο Βάλε με υπερένταση έδιωξε εντυπωσιακά. 

2-0 στο 47’ πάλι με Πίεχ
Πριν καλά-καλά ζεστάνουν μηχανές για το β’ μέρος στο 47΄ ο Πολωνός με πλασέ διπλασίασε τα τέρματα του. Μετά από τραγικό λάθος του Μανογιάν κυνήγησε τη φάση και βγαίνοντας μόνος με πλασέ πέτυχε το 2-0.  

Καθάρισε… 3-0 στο 58’ με Ντα Σίλβα
Πριν συμπληρωθεί μία ώρα αγώνα ο Απόλλωνας καθάρισε το ματς πετυχαίνοντας και τρίτο γκολ.  Στο 58’ με μια κόντρα αντεπίθεση ο Ντα Σίλβα με άψογο σουτ πέτυχε το 3-0. Έτσι άρχισε να σκέφτεται την ρεβάνς του κυπέλλου με την Ομόνοια. 

Ευκαιρία για τέταρτο γκολ…
Με το ματς να έχει πάρει το δρόμο του το ενδιαφέρον επικεντρώθηκε απλά που θα καταλήξει το σκορ. Στο 80’ ο Απόλλωνας δημιούργησε μεγάλη ευκαιρία με τον Μπεντόγια να αναγκάζει τον Ντραγκόγιεβιτς να διώξει ασταθώς και στην επαναφορά ο Σέρτζιο με νέο σουτ να μην μπορεί πάλι να τον νικήσει.

Δοκάρι στο 83’ με Μπεντόγια
Νέα ευκαιρία για τους γαλάζιους της Λεμεσού καταγράφηκε δύο λεπτά αργότερα με τον Μπεντόγια με σουτ να στέλνει τη μπάλα στο δοκάρι του Ντραγκόγιεβιτς.

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ: Βάλε, Ρομπέρζ, Σαρδινέρο (58' Στυλιανού), Μπεντόγια, Ντα Σίλβα (75' Αντρέου), Σέρτζιο, Σεμέδο, Πίττας, Πίεχ, Πελαγίας, Γκόμες (60' Βασιλείου)

ΚΑΡΜΙΩΤΙΣΣΑ:Ντραγκόγιεβιτς, Βοσκανιάν, Ταραλίδης, Βαττής, Χριστοφή, Αντάμοβιτς, Λοκόμπε, Πάσεκ, Σάλιακας (74' Ε.Κυριάκου), Όρντος (62' Πάντος), Μανογιάν (65' Κυριάκου)

*Κόπηκαν 1498 εισιτήρια. 

*Διαιτητής της αναμέτρησης ορίστηκε ο Χρυσοβαλάντης Θεουλή, με βοηθούς τους Χαράλαμπο Χαραλάμπους και Ιωάννη Λαζάρου. 

*Ντεμπούτο πραγματοποίησε με τη φανέλα του Απόλλωνα ο 18χρονος Μάριος Αντρέου. 

*Tα εφτά γκολ στο πρωτάθλημα έφτασε ο επιθετικός του Απόλλωνας Αρκάδιους Πίεχ. 11ο για τον Ντα Σίλβα.  

*Στον αγώνα του α’ γύρου ο Απόλλωνας επικράτησε 0-6. 

-ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (25η):  Καρμιώτισσα-Ανόρθωση/Απόλλωνας-ΑΠΟΕΛ

Τα ρεπορτάζ του αγώνα είναι μια προσφορά της Bet on Alfa