"Απίστευτη νοοτροπία το ΑΠΟΕΛ, μπορεί για... διπλό η ΑΕΛ"

Ο προπονητής της Αλκής Σάββας Δαμιανού, μας δίνει… τα φώτα του για το ντέρμπι ΑΠΟΕΛ-ΑΕΛ.

Οι τοποθετήσεις του στην ιστοσελίδα μας, www.kerkida.net:

"Θεωρώ ότι το ΑΠΟΕΛ έχει το προβάδισμα κυρίως λόγω έδρας. Μέσα στο ΓΣΠ το ΑΠΟΕΛ διαχρονικά είναι πολύ ισχυρό. Αντλεί πολύ μεγάλη δύναμη από το φίλαθλο κοινό του. Από την άλλη, η ΑΕΛ έδειξε ότι μπορεί να διαχειριστεί σωστά τέτοια μεγάλα παιχνίδια και μπορεί για το... διπλό. Είναι σημαντικό για την ΑΕΛ να αντέξει στην πίεση που θα βάλει ο αντίπαλος στο πρώτο 20λεπτο. Εφόσον κρατήσει ανέπαφη την εστία της σε αυτό το χρονικό σημείο, τότε αυξάνονται σημαντικά οι πιθανότητές για βαθμολογικό κέρδος".

Θα επηρεαστεί το ΑΠΟΕΛ από το γεγονός ότι σε λίγα 24ωρα δίνει τον επαναληπτικό με τη Μπιλμπάο; "Δεν πιστεύω ότι θα επηρεαστεί. Το ΑΠΟΕΛ έχει απίστευτη νοοτροπία και ξέρει να διαχειρίζεται τέτοιες καταστάσεις. Άπαντες στο ΑΠΟΕΛ γνωρίζουν πολύ καλά ότι έχει πολύ μεγάλη βαθμολογική σημασία το σημερινό ντέρμπι, καθώς με νίκη κάνει ένα σημαντικό βήμα για τον τίτλο. 

Αν δεν κερδίσει το ΑΠΟΕΛ, θα βγουν κερδισμένες οι υπόλοιπες ομάδες που διεκδικούν τον τίτλο, αφού θα μειώσουν τη διαφορά από την κορυφή". 

Ποιοι παίκτες μπορούν να κάνουν τη διαφορά απόψε; "Υπάρχουν αρκετοί που έχουν τις ικανότητες και από τις δύο ομάδες. Από το ΑΠΟΕΛ θα έλεγα κυρίως ο Πιέρος Σωτηρίου που είναι μέσα στις φάσεις. Αν σκοράρει από τις πρώτες ευκαιρίες που θα βρει, το ΑΠΟΕΛ θα βγει κερδισμένο. Από την ΑΕΛ, ξεχωρίζω τον Πίτι. Παίκτης με ηγετικές ικανότητες και προσωπικότητα στο τερέν. Ο Ισπανός δείχνει ότι μπορεί να κάνει τη διαφορά".