"Τον πρώτο λόγο ο Απόλλωνας"

Ο προπονητής της Πάφος F.C, Δημήτρης Ιωάννου, αναλύει στο kerkida.net τη ρεβάνς 2-2  στο «Τσίρειο» ανάμεσα στον Απόλλωνα και την Ομόνοια.

«Ο Απόλλωνας έχει το προβάδισμα λόγω του αποτελέσματος του 2-2.  Παίζει στην έδρα του και θεωρώ έχει τον πρώτο λόγο. Παρόλα αυτά δεν παύει από το να είναι ένα ντέρμπι που είναι ανοικτό για κάθε αποτέλεσμα.  Έχει μικρό προβάδισμα μεν. αλλά δεν  παύει από το να είναι προβάδισμα για το θεσμό του κυπέλλου».

Πως βλέπετε να εξελιχθεί το παιχνίδι;

«Πάντοτε τα παιχνίδια Απόλλωνας-Ομόνοια είναι συγκλονιστικά. Η μπάλα ανεβοκατεβαίνει στις δύο εστίες και μπαίνουν αρκετά γκολ. Θεωρώ πως αν ο Απόλλωνας κρατήσει στο ημίχρονο και δεν δεχθεί γκολ, η Ομόνοια θ’ αναγκαστεί να ξανοιχτεί και αυτό θα τον βολέψει να κτυπήσει κόντρα. Έχει τέτοιους παίχτες για να το πράξει. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι η Ομόνοια δεν μπορεί με ένα γρήγορο γκολ ν’ ανατρέψει τα δεδομένα».

Προβλέπετε μεγάλο σε έκταση ή μικρό σκορ;

 «Όπως είπα και πριν περιμένω ένα ανοικτό παιχνίδι και είναι πιθανό να μπουν αρκετά γκολ. Δεν ξέρω ποια τακτική θα επιλέξει ο Απόλλωνας λόγω του 2-2 που πήρε στο πρώτο παιχνίδι. Μπορεί να θέλει να μην ξανοιχθεί για να διαφυλάξει το σκορ και έτσι να κτυπήσει στις κόντρα αντεπιθέσεις για να κριθεί στο γκολ. Αυτό δεν θα βοηθήσει ν’ ανοίξει το παιχνίδι.  Ένα άλλο σενάριο είναι να σκοράρει πρώτος και η Ομόνοια μετά να τα δώσει όλα στην επίθεση. Είναι θέμα τακτικής προσέγγισης πως θα εξελιχθεί το παιχνίδι».