«Φαβορί η ΑΕΚ, αουτσάιντερ η Ανόρθωση»

Ο προπονητής της Πάφος F.C, Δημήτρης Ιωάννου, αναλύει στο kerkida.net το παιχνίδι κυπέλλου ανάμεσα στην ΑΕΚ και την Ανόρθωση.

«Η ΑΕΚ δείχνει ότι είναι πιο ποιοτική ομάδα. Είναι μια ομάδα που αν βρεθεί στην μέρα της ξέρει να πάρει αποτελέσματα. Δεν είναι σε καμία περίπτωση η ΑΕΚ των προηγούμενων χρόνων. Βλέπουμε ότι τα τελευταία χρόνια μπορεί να κερδίζει είτε εντός, είτε εκτός του οποιοδήποτε. Είδαμε πως στάθηκε στο ΓΣΠ με τον ΑΠΟΕΛ, αλλά και στο πρόσφατο με την Ομόνοια. Πιστεύω είναι η ομάδα που έχει τον πρώτο λόγο. Παίζει το πρώτο παιχνίδι στην έδρας και είναι σημαντικό γι’ αυτήν να πάρει ένα προβάδισμα αν θέλει να έχει πιο εύκολο έργο στο -Αντώνης Παπαδόλουλος- . Κακά τα ψέματα γενικά ομάδα είναι καλύτερη ποιοτική από την Ανόρθωση».

Το γεγονός ότι η Ανόρθωση παρουσιάζεται ανεβασμένη το τελευταίο διάστημα και ξεκάθαρα δηλώνει ότι θέλει το κύπελλο για να μπορέσει να διακριθεί φέτος λέει… κάτι;

«Δεν νομίζω να λέει κάτι… Είναι οι δυνατότητες των ποδοσφαιριστών που έχει η κάθε η ομάδα. Κρίνοντας το σύνολο των δύο ομάδων και μόνο θεωρώ ότι η ΑΕΚ πιο ποιοτική ομάδα. Τώρα αν παίζουν ρόλο ο παράγοντας τύχη ή να μην βρεθεί στην καλή της μέρα τότε ναι ίσως αλλάξουν τα δεδομένα. Οποιοδήποτε η Ανόρθωση είναι μεγάλο όνομα με μεγάλη ιστορία. Το γεγονός ότι είναι σε άνοδο μπορεί να την βοηθήσει να κάνει την έκπληξη. Βλέπω ότι η Ανόρθωση είναι το αουτσάιντερ. Φαβορί είναι η ΑΕΚ για μένα».

Θεωρείτε ότι η υπόθεση πρόκριση θα κριθεί για μια εκ των δύο ομάδων από τον πρώτο αγώνα;

«Όταν βλέπεις ότι η ΑΕΚ έβαλε χτες τέσσερα γκολ στην Ομόνοια δεν μπορείς να το αφήσεις ως σενάριο. Βεβαίως και μπορεί να κριθεί. Αν η Ανόρθωση δεν προσεκτική και βγει απρόσεκτα μπροστά τότε ναι θα έχει πρόβλημα. Νομίζω ότι στην Ανόρθωση γνωρίζουν ότι η ΑΕΚ είναι πιο ποιοτική ομάδα και θα παίζουν πιο έξυπνα. Θα θέλει να παίξει κλειστά για να πάει ένα θετικό αποτέλεσμα ούτως ώστε να μπορέσει στο -Αντώνης Παπαδόπουλος- να κτυπήσει την πρόκριση».