Mατσάρες και νίκες για... Λεμεσό

Η BetOnAlfa ΑΕΛ απέδρασε από το ΑΤΙ κερδίζοντας την Ανόρθωση με 0-3 και μπήκε με το δεξί στη δεύτερη καθοριστική φάση του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ Γυναικών Α Κατηγορίας. Οι «γαλαζοκίτρινες» βρίσκονται στην κορυφή με 39 βαθμούς τέσσερεις αγώνες πριν από τη λήξη. Στο μεγάλο ντέρμπι της Λάρνακας ο Sabbianco Απόλλων κέρδισε στο τάι – μπρέικ την Τεχνοοικία ΑΕΚ με 2-3 και βρίσκεται στο -4 από την κορυφή.

Για τον όμιλο 5-8 το ΘΟΙ Αυγόρου κέρδισε στη Δερύνεια την Αναγέννηση με 0-3 σετ και διεκδικεί την 5η θέση. Για τον ίδιο όμιλο η Ολυμπιάδα πήρε τη νίκη και τους τρεις βαθμούς άνευ αγώνα αφού αποχώρησε Ε.Ν.Αγ. Αθανασίου. 

Όμιλος τίτλου 1-4 
«Γαλαζοκίτρινο» come back στο ΑΤΙ 
AΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΝΟΡΘΩΣΙΣ ΑΤΙ: ΑΝΟΡΘΩΣΙΣ – BetOnAlfa ΑΕΛ 0-3 Σετ: 23-25, 10-25, 18-25 

Η BetOnAlfa μεταμορφώθηκε στην επανέναρξη του πρωταθλήματος πετυχαίνοντας σπουδαίο διπλό στο Αθλητικό Κέντρο της Ανόρθωσης στο ΑΤΙ με 0-3 επί της «Μεγάλης Κυρίας». Οι «γαλαζοκίτρινες» που επέστρεψαν στις νίκες μετά από τρεις ήττες (από Νασατέλ και Sabbianco Απόλλων) κράτησαν την κορυφή με 39 βαθμούς, ενώ η Ανόρθωσις παρέμεινε τέταρτη με 31. 

«Κλειστό» ήταν το πρώτο σετ και οι δυο ομάδες πάλεψαν για την κατάκτησή του. Η BetOnAlfa ΑΕΛ κατόρθωσε να φανεί πιο ψύχραιμη και να πάρει το σετ με 23-25 κάνοντας το 0-1. 

Εντυπωσιακή ήταν η BetOnAlfa ΑΕΛ στο δεύτερο σετ και δεν άφησε περιθώριο αμφισβήτησης. Παίζοντας ορθόδοξο βόλεϊ οι «γαλαζοκίτρινες» κέρδισαν με 10-25 και έκαναν το 0-2. Η «Μεεγάλη Κυρία» δεν έπαιξε με βάση τις δυνατότητές της. 

Το τρίτο σετ επιβεβαίωσε την κυριαρχία της Λεμεσιανής ομάδας που διατηρώντας σταθερή απόδοση κέρδισε με 18-25 κερδίζοντας τον αγώνα με 0-3 σετ. Η Ανόρθωσις προσπάθησε αλλά δεν ήταν αρκετό για να πάρει κάτι και πλέον βλέπει τους επόμενους αγώνες. 

ΑΝΟΡΘΩΣΙΣ(A.ΜΠΟΣΚΟΒΙΤΣ): Οικονομίδου, Mπρατούνχμα, Παπαγεωργίου, Μ. Κολοκοτρώνη, Βούκοβιτς, Σταυρινίδου – Λίμπερο: Δαϋίδ – Αλλαγές: E. Κολοκοτρώνη, Κακουρή, Κωνσταντίνου. 

BetOnAlfa ΑΕΛ: Σκίμπα, Παύλου, Κωνσταντίνου, Τριφούνοβιτς, Κωνστσντινίδου, Μάγκντιτς – Λίμπερο: Αγγελοπούλου – Αλλαγές: Σταύρου, Κωνσταντίνου, Ριαλά. 

Δίποντο τσαμπουκά για τον Sabbianco Απόλλωνα στη Λάρνακα 
«ΚΙΤΙΟΝ»: ΤΕΧΝΟΟΙΚΙΑ ΑΕΚ – Sabbianco ΑΠΟΛΛΩΝ 2-3 Σετ:25-18, 21-25, 25-23, 23-25, 07-15 
Νίκη με τσαμπουκά που του επιτρέπει να ελπίζει στην κατάκτηση του τίτλου πέτυχε την Τρίτη στο «Κίτιον» ο Sabbianco Απόλλων (2ος με 35 βαθμούς) αφού κέρδισε την ισάξια Τεχνοοικία ΑΕΚ στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ Γυναικών με 2-3.Η Τεχνοοικία ΑΕΚ έμεινε τρίτη με 33 βαθμούς. Ο αγώνας θύμισε τις μεγάλες μάχες της περσινής σεζόν μεταξύ των δυο ομάδων. 

Πολύ δυνατά μπήκε στο ντέρμπι η Τεχνοοικία ΑΕΚ και αυτό φάνηκε στο πρώτο σετ όπου οι «κιτρινοπράσινες» κέρδισαν όλες τις μονομαχίες στο φιλέ και είχαν πολύ καλές επιλογές, κερδίζοντας με 25-18. Ο Sabbianco Απόλλων έχασε την επαφή με το σκορ και μαζί το σετ. 

Ο Sabbianco Απόλλων διαθέτει μέταλλο και το απέδειξε στο δεύτερο σετ. Μετά από ένα αμφίρροπο αγώνα η ομάδα του Γιάννη Γιαπάνη κέρδισε με 21-25 και ισοφάρισε τον αγώνα σε 1-1. Η Τεχνοοικία ΑΕΚ δεν υστέρησε, αλλά έχασε κάποιες κρίσιμες φάσεις και μαζί το σετ. 

Αμφίρροπο ήταν το ντέρμπι στο τρίτο σετ. Η διεκδίκηση του σετ κράτησε μέχρι τέλους με την ομάδα της Λάρνακας να εμφανίζεται πιο αποφασιστική και να κερδίζει με 25-23 ανακτώντας εκ νέου το προβάδισμα με 2-1 σετ. Οι Λεμεσιανές μπορούσαν να χαμογελάσουν και αυτές.

Η εξέλιξη στο τέταρτο σετ ήταν η ίδια με το τρίτο, αλλά με διαφορετικό νικητή. Ο Sabbianco Απόλλων κέρδισε με 23-25 ισοφάρισε τον αγώνα σε 2-2 και οδήγησε τον αγώνα στο τάι – μπρέικ. 

Στο τάι – μπρέικ η ψυχολογία ήταν με το μέρος του Sabbianco Απόλλων που κέρδισε μμε 07 -15 και πήρε το σημαντικό δίποντο. 

ΤΕΧΝΟΟΙΚΙΑ ΑΕΚ(Λ.ΧΟΛΟΣΙ): Ντουντνίκοβα, Στυλιανού, Μουντρίτσκαγια, Ντούκαν, Χαραλάμπους, Ιωάννου – Λίμπερο: Μοσφιλιώτη. – Αλλαγές: 

Sabbianco ΑΠΟΛΛΩΝ(Γ. ΓΙΑΠΑΝΗΣ): Λαβρούκ, Ιορδάνους, Σπύρου, Χουντίμα, Μανίταρου, Αγκούλο – Λίμπερο: Λεωνίδου. – Aλλαγές: Ζακχαίου. 

Όμιλος 5-8 
Στο κόλπο της 5ης θέσης το ΘΟΙ Αυγόρου 
ΓΗΠΕΔΟ ΔΕΡΥΝΕΙΑΣ: AΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΔΕΡΥΝΕΙΑΣ – ΘΟΙ ΑΥΓΟΡΟΥ 0-3 (14-25, 17-25, 09-25) 

Το ΘΟΙ Αυγόρου βρίσκεται στον κόλπο της πέμπτης θέσης. Για την 15η αγωνιστική – 1η της δεύτερης φάσης κέρδισε για τον όμιλο 5-8 την Αναγέννηση Δερύνειας στο Γήπεδο της Αναγέννησης με 0-3. Οι «μελανόλευκες» ήταν ανώτερες κερδίζοντας εύκολα τα τρία σετ με 14-25, 17-25 και 09-25. 

AΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΔΕΡΥΝΕΙΑΣ(Ε. ΦΡΑΓΚΕΣΚΟΥ): Μ. Λουκά, Χρυσοστόμου, Οικονόμου, Χατζηθωμά, Παπαλεοντίου, Ευσταθίου – Αλλαγές: Xριστοφή, Μικ.. Λουκά, Φέντορτσιουκ. 

ΘΟΙ ΑΥΓΟΡΟΥ(Λ. ΝΟΒΑΚΟΦ): Χαραλάμπους, Όθωνος, Χρίστου, Παπαδοπούλου, Μιχαήλ, Χατζηκωνσταντίνου – Λίμπερο: Kούτα. – Aλλαγές: Χρυσάνθου, Τζιανουδάκη, Κωνστσντίνου. .