ΡΕΦίνιο/επίμαχες (Απόλλων-Ομόνοια)

Ο ΡΕΦΙΝΙΟ παρακολούθησε τα στιγμιότυπα του αγώνα Απόλλων-Ομόνοια και σχoλιάζει τις επίμαχες φάσεις.

*** Mε το ξεκίνημα του αγώνα γίνεται πάσα πίσω στον Βύντρα. Τρέχει για να κερδίσει την μπάλα ο Πέδρο και μπαίνει μπροστά από τον αμυντικό της Ομόνοιας με αποτέλεσμα να πέσει μετά την επαφή που ακολούθησε. Τα ριπλέι δεν δείχνουν να γίνεται κάποια σοβαρή παράβαση. Υπάρχει ένα άγγιγμα στην πλάτη που περισσότερο γίνεται από τον αμυντικό στην προσπάθεια του να αποφύγει τον Πέδρο.

*** Καθαρό το πρώτο γκολ του Απόλλωνα. Ο Μάγκλιτσα καλύπτεται από τους αμυντικούς της Ομόνοιας όταν δέχεται την πάσα.

*** Σωστά υποδεικνύεται σε θέση οφσάιντ ο Μάγκλιτσα στο 13΄. Ήταν πιο μπροστά και δεν καλυπτόταν όταν έγνε η μπαλιά.

*** Πάμε στη φάση με το πέναλτι και την αποβολή του αμυντικού του Απόλλωνα Ρομπέρτζ. Έχουμε παρακολουθήσει προσεκτικά όλα τα ριπλέι. Ο αμυντικός των γηπεδούχων ακουμπά τον Κλέιτον και αυτός χάνοντας το κοντρόλ της μπάλας και, βλέποντας τον τερματοφύλακα να κάνει έξοδο, πέφτει. Είναι το λεγόμενο... εύκολο πέναλτι. Εύκολο πέσιμο, εύκολο πέναλτι... Σχετικά με την κάρτα, αφήνοντας πίσω την απόφαση για το σφύριγμα, το χρώμα της έπρεπε να ήταν κίτρινο και όχι κόκκινο. Και αυτό γιατί ο Κλέιτον δεν είχε τον έλεγχο της μπάλας. Αυτό, αυτόματα, σημαίνει πως δεν ήταν προφανής ευκαιρία επίτευξης τέρματος.

*** Στο 55΄ στην καθαρή ευκαιρία του Ντάρμπισάιαρ ο Άγγλος έφυγε προς την αντίπαλη εστία καλυπτόμενος καθαρά.

*** Στο 65΄ έχουμε φάουλ και κόκκινη στον Φιλιώτη. Καταρχήν το φάουλ είναι καθαρό. Τράβηγμα από την φανέλα και ανατροπή του Ντα Σίλβα. Η συζήτηση αφορά το χρώμα της κάρτας. Σωστά ο διαιτητής απέβαλε τον παίκτη της Ομόνοιας αφού ο αντίπαλός του είχε προφανή ευκαιρία επίτευξης τέρματος. Είναι το λεγόμενο... Deny obvious goal scoring opportunity.