"Πράσινο" πάρτι! (Φώτος)

Παίζοντας εξαιρετικό ποδόσφαιρο, η Ομόνοια επικράτησε με το επιβλητικό 4-1 της ΑΕΛ στο "ΓΣΠ", στο πρώτο παιχνίδι στην μετά Κάρβερ εποχή! Δύο γκολ ο Κλέιτον στο πρώτο μέρος, Χριστοφή και Ντάρμπισαϊρ τα άλλα δύο στην επανάληψη. Για την ΑΕΛ μείωσε ο Σάσι.

Καλός ρυθμός

Καλός ο ρυθμός στο πρώτο δεκάλεπτο, με την μπάλα να ανεβοκατεβαίνει με ταχύτητα στις δύο πλευρές του γηπέδου. Η ΑΕΛ έφτιαξε πρώτη κάποιες καλές προϋποθέσεις από στημένα, με τον Παναγή να είναι σταθερός στις επεμβάσεις του.

Γκολ η Ομόνοια με τον Κλέιτον!

Στο 14' η Ομόνοια στην πρώτη της αξιόλογη φάση έφτασε στο γκολ! Ο Σοϊλέδης ανέβηκε από αριστερά, πέρασε τον Μέσκα και έκανε την σέντρα, ο Κλέιτον κινήθηκε αμαρκάριστος στην αντίπαλη περιοχή και με ωραία φαλτσαριστή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίκτυα για το 1-0!

Ευκαιρίες με Ματ!

Νέες ευκαιρίες για γκολ για την Ομόνοια, η οποία πλησίασε στο γκολ. Αρχικά στο 18' ο Σιέρινταν σέντραρε και ο Ντάρμπισαϊρ έκανε το πλασέ στέλνοντας την μπάλα έξω και στο 20' ξανά ο Άγγλος από πάσα του Χριστοφή δεν σημάδεψε σωστά από καλή θέση.

Ξανά ο Κλέιτον!

Απόλυτη κυρίαρχος η Ομόνοια, η οποία στο 37' έφτασε και σε δεύτερο γκολ, θέτοντας τις βάσεις για την επικράτηση. Αυτή την φορά δημιουργός ο Ματ Ντάρμπισαϊρ, ο οποίος σέντραρε με ακρίβεια και ο Κλέιτον που κινήθηκε ανενόχλητος στην αντίπαλη περιοχή, ξανά με κεφαλιά νίκησε τον Κίττο για το 2-0! Αποτέλεσμα που έμεινε μέχρι το τέλος του ημιχρόνου.

Δευτερόλεπτα και 3-0!

Δεν χρειάστηκε ούτε λεπτό η Ομόνοια στο δεύτερο ημίχρονο για να φτάσει και σε τρίτο γκολ! Ο Σιέρινταν μπήκε στην περιοχή απειλητικά από αριστερά, έκανε την σέντρα και ο Χριστοφή από κοντά ήταν εύστοχος... γράφοντας στο 46' το 3-0!

Η σειρά του Ματ!

Πάρτι η Ομόνοια στο "ΓΣΠ"! Σειρά αυτή την φορά είχε ο Ματ Ντάρμπισαϊρ ο οποίος έφυγε στην πλάτη της άμυνας της ΑΕΛ, ο Λαφράνς δεν μπόρεσε να τον ανακόψει και από κοντά δεν είχε πρόβλημα να νικήσει τον Κίττο για το 4-0 στο 57'!

Αλλαγές η ΑΕΛ, δοκάρι η Ομόνοια

Ο Πάμπος Χριστοδούλου έκανε νωρίς τις αλλαγές του ελπίζοντας σε βελτίωση της εικόνας ωστόσο η Ομόνοια συνέχισε να είναι η απόλυτη κυρίαρχος, πλησιάζοντας και σε πέμπτο γκολ με τον Κλέιτον στο 66' ο οποίος σημάδεψε το δοκάρι και έχασε την ευκαιρία για χατ τρικ. Στο επόμενο λεπτό έγινε αλλαγή με τον Μπρέεβελντ, γνωρίζοντας την αποθέωση.

Μείωση με Σάσι

Μείωση στο σκορ από πλευράς ΑΕΛ, αλλά κάπως καθυστερημένα. Στο 74' μετά από ωραία εκτέλεση κόρνερ του Μπλάνκο, ο Σάσι με κεφαλιά νίκησε τον Παναγή και μείωσε σε 4-1 πετυχαίνοντας ουσιαστικά το γκολ της τιμής για την Λεμεσιανή ομάδα.

Τέλος με 4-1!

Τίποτα δεν άλλαξε στα τελευταία λεπτά, τα οποία ήταν τυπικής διαδικασίας και το τέλος του αγώνα βρήκε την Ομόνοια νικήτρια με το επιβλητικό 4-1, με το οποίο επανήλθε δυναμικά στην μάχη για διεκδίκηση Ευρωπαϊκού εισιτηρίου.

ΟΜΟΝΟΙΑ: Παναγή, Σοϊλέδης, Βύντρα (46'Νασιμέντο), Κατελάρης, Δημητρίου, Μαργκάσα, Τουρέ, Κλέιτον (67'Μπρέεβελντ), Χριστοφή, Σέρινταν, Ντάρμπισαϊρ (78'Κύπρου).

ΑΕΛ: Κίττος, Αρουαμπαρένα, Νικολάου, Λαφράνς, Μέσκα (65'Μπλάνκο), Αϊρόσα, Σάσι, Φορτούνα, Μιτρέα (52'Σαβανέ), Σοάρες, Γεωργιάδης (46'Πίτι).

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Αϊρόσα.

*Διαιτητής της αναμέτρησης ο Λούκας Σωτηρίου με βοηθούς τους Ιωάννη Λαζάρου και Ανδρέα Ανδρέου.

*Αναγκαστική ήταν η αλλαγή του Λουκά Βύντρα με τον Νασιμέντο, λόγω τραυματισμού του πρώτου.

*Ντεμπούτο για την ΑΕΛ πραγματοποίησε ο Ανδρέας Κίττος.

Τα ρεπορτάζ του Ομόνοια - ΑΕΛ επιχορηγούνται από την BetOnAlfa