Αφεντικό στο Μακάρειο η Δόξα (φώτος)

Μεγάλη νίκη με 3-1 επί του Άρη πέτυχε η Δόξα στο Μακάρειο. Σ΄ένα σε γενικές γραμμές ισορροπημένο παιχνίδι με βάση τις ευκαιρίες στις δύο εστίες, η Δόξα ήταν πολύ πιο αποτελεσματική και πήρε ένα σημαντικό τρίποντο. Τρία πέναλτι είχαμε στην αναμέτρηση, δύο για την Δόξα η οποία έχασε το ένα. Εξαιρετικό ματς για τον Αλεξάντερ Νέγκρι ο οποίος έκανε σπουδαίες επεμβάσεις. Με αυτογκόλ του Μενέντες προηγήθηκε η Δόξα για να κάνει το 2-0 ο Μπραούλιο. Ο Μάρτινς ήταν αυτός που μείωσε για το 2-1 (σκορ ημιχρόνου) για τον Άρη. Η Δόξα σφράγισε την νίκη με τον Κορομίνας στο δεύτερο μέρος. 

Η εξέλιξη του ματς...

Με την Δόξα να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων ολοκληρώθηκε το πρώτο 15ο του αγώνα στο Μακάρειο. Η ομάδα της Κατωκοπιάς παίζοντας κυρίως από τον άξονα, έφτανε με σχετική ευκολία στα καρέ του Γιαννακόπουλου.

Δύο γκολ σε 10 λεπτά

Στο 18ο λεπτό η Δόξα κατάφερε να κάνει το 1-0 με αυτογκόλ του Μενέντες. Έπειτα από εκτέλεση πλαγίου από αριστερά, ο ποδοσφαιριστής του Άρη με πισινή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίκτυα του τερματοφύλακα του.

Στο 27ο λεπτό ο Ευσταθίου ανέτρεψε τον Φοφανά εντός περιοχής με τον Τράττο να δείχνει την άσπρη βούλα. Ο Μπραούλιο ήταν αυτός που ανέλαβε την εκτέλεση για να διαμορφώσει το 2-0. 

Ο Άρης κατάφερε να μειώσει στο σκορ με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Μάρτινς από το σημείο του πέναλτι. Ο διαιτητής της αναμέτρησης έδειξε την άσπρη βούλα μετά από χέρι που έγινε εντός της περιοχής από τον Σεράν Πόλο. Ο Βραζιλιάνος ανέλαβε την εκτέλεση και έκανε το 2-1 με το οποίο ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος.

Ευκαιρία με Μπραούλιο

Ο επιθετικός της Δόξας στο 49ο λεπτό βρέθηκε μόνος απέναντι από τον Γιαννακόπουλο μετά από γύρισμα από αμυνόμενο όμως με πλασέ δεν κατάφερε να νικήσει τον τερματοφύλακα των φιλοξενουμένων.

Διπλή φάση σ΄ένα λεπτό για τον Άρη

Στο 58ο λεπτό ο Αντωνίου απέναντι από τον Νέγκρι με σουτ σημάδεψε το δοκάρι. Στην εξέλιξη της φάσης ο τερματοφύλακας της Δόξας έδιωξε σωτήρια σε κόρνερ το σουτ του Σκούρτη. 

Στο 69ο λεπτό ο διαιτητής της αναμέτρησης έδειξε και πάλι την άσπρη βούλα αυτή την φορά για την Δόξα. Ο Μαραγκουδάκης τράβηξε τον Σεράν Πόλο έπειτα από εκτέλεση κόρνερ. Ο Μπραούλιο ανέλαβε την εκτέλεση όμως ο Γιαννακόπουλος απέκρουσε με την μπάλα στην συνέχεια να χτυπά στο δοκάρι.

Στο 72ο λεπτό  Δόξα κατάφερε να κάνει τα τέρματα της τρία με τον Κορομίνας. Ο Γκόμες ήταν αυτός που έπιασε το σουτ εντός περιοχής, η μπάλα πήρε περίεργη κατεύθυνση παράλληλα, εκεί όπου ο Κορομίνας σε κενό τέρμα διαμόρφωσε το 3-1.  

Τελικό με επέμβασεις Νέγκρι

Ο Άρης απόλεσε μεγάλη ευκαιρία στις καθυστερήσεις του αγώνα. Ο Μαραγκουδάκης με σουτ εντός της περιοχής είδε τον τερματοφύλακα της Δόξας να αποκρούει ενώ στην εξέλιξη της φάσης ο Σιόστεν έκανε την κεφαλιά με τον Νέγκρι ενώ ήταν στο έδαφος να διώχνει σωτήρια σε κόρνερ. 

ΔΟΞΑ: Νέγκρι, Παουλίνιο, Σάντζες, Ρεδόντο, Μπραούλιο, Κορομινάς, Λεονάρντο, Φοφάνα, Σεράν, Πουτζιουρής, Γκουλόν

ΑΡΗΣ: Γιαννακόπουλος, Αουρέλιο, Ευσταθίου, Παχίπης, Σκούρτης, Μάρτινς, Μαραγκουδάκης, Αλβαρες, Ράντου, Γιούσεφ, Ράσμους

Τα ρεπορτάζ του αγώνα είναι μια προσφορά της BetOnAlfa