ΡΕΦίνιο/επίμαχες (Ομόνοια-ΑΕΛ)

Ο ΡΕΦίνιο παρακολούθησε τα στιγμιότυπα του αγώνα Ομόνοια-ΑΕΛ και σχολιάζει τις επίμαχες φάσεις.

*** Στο 1΄ ο Ντάρμπισάιαρ έφυγε μόνος προς την περιοχή της ΑΕΛ. Το ριπλέι δείχνει πως ο Άγγλός ήταν πλήρως καλυμμένος. Σωστός ο Β΄ βοηθός.

*** Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου ο Σάσι κλέβει την μπάλα από τον Μαρκάσα και φεύγει μόνος με τον διαιτητή να σφυρίζει επιθετικό φάουλ. Στις επαναλήψεις της φάσης φαίνεται πως ο ποδοσφαιριστής της ΑΕΛ έσπρωξε τον αντίπαλό του για να κερδίσει την κατοχή.

*** Στην επόμενη φάση η ΑΕΛ διεκδικεί πέναλτι σε μαρκάρισμα του Κατελάρη στον Μέσκα. Ο αμυντικός της Ομόνοιας βάζει το χέρι στο σώμα του αντιπάλου ο οποίος πέφτει σχετικά εύκολα. Δεν είναι εντελώς αθώα η προσπάθεια από τον παίκτη της Ομόνοιας ωστόσο όπως πολλές φορές έχουμε πει οι διαιτητές έχουν οδηγίες να σφυρίζουν πέναλτι μόνο σε περιπτώσεις που να θεωρείται ως η εσχάτη των ποινών.

*** Στο 47΄ ο Ντάρμπισάιαρ φεύγει μόνος προς την περιοχή της ΑΕΛ. Ο Άγγλος καλυπτόταν καθαρά όταν δέχθηκε την πάσα.

*** Στο 48΄ σωστά ο Α΄ βοηθός άφησε το παιχνίδι να εξελιχθεί αφού και σε αυτή την επίθεση της Ομόνοιας καλυπτόταν ο Μαρκάσα.

*** Στο 67΄ έγινε η δυσκολότερη φάση στον αγώνα με το τετ-α-τετ του Ντάρμπισάιαρ με τον Κίττο. Καταρχήν δεν υπήρχε οφσάιντ στο ξεκίνημα της φάσης αφού καλυπτόταν καθαρά ο Άγγλος. Τώρα σχετικά με το αν έγινε παράβαση ή όχι; Κανένα ριπλέι δεν ξεκαθαρίζει ότι ο τερματοφύλακας βρίσκει τον επιθετικό της Ομόνοιας ωστόσο αφήνει την ίδια ώρα και σοβαρή υποψία. Φαίνεται ο Κίττος από τη στιγμή που δεν βρήκε την μπάλα να τραβά πίσω το πόδι για να μην ανατρέψει τον αντίπαλο όμως πάλι δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι. Πιστώνουμε τον διαιτητή πως με το γυμνό μάτι είδε σωστά... χωρίς βέβαια να το υιοθετούμε.

*** Στο 76΄σε μία πολύ δύσκολη φάση είχαμε σωστή απόφαση από τον Β΄βοηθό ο οποίος έδωσε οφσάιντ σε βάρος της ΑΕΛ. Ο διαιτητής καθυστέρησε λίγο να σφυρίξει και στην εξέλιξη σημειώθηκε γκολ όμως ο βοηθός ήταν σωστός γιατί στο ξεκίνημα ο Λαφράνς μπήκε σε φάση παίζοντας την μπάλα ενώ ήταν αντικανονική θέση.

*** Στο 80΄ ο Α΄βοηθός ανακόπτει λανθασμένα τον Ντάρμπισάιρ δίνοντας οφσάιντ. Καλυπτόταν καθαρά από τους παίκτες της ΑΕΛ.

*** Σωστός ξανά ο Β΄ βοηθός που στο 80΄χρεώνει οφσάιντ τον Αρουαμπαρένα. Ο Ισπανός ήταν καθαρά πιο μπροστά.