ΡΕΦίνιο/επίμαχες (Απόλλων-ΑΠΟΕΛ)

Ο ΡΕΦίνιο παρακολούθησε τα στιγμιότυπα του αγώνα Απόλλων-ΑΠΟΕΛ και σχολιάζει τις επίμαχες φάσεις.

*** Στο πρώτο λεπτό ο Β΄βοηθός υποδεικνύει σε θέση οφσάιντ παίκτη του Απόλλωνα. Λανθασμένη η απόφαση, καλυπτόταν καθαρά ο επιθετικός του Απόλλωνα ο οποίος έτσι κ΄αλλιώς πήρε την μπάλα από κεφαλιά αντιπάλου, του Αστίθ.

*** Στο 19΄ και 21΄ ο Αστίθ κάνει δύο συνεχόμενα φάουλ. Σίγουρα τουλάχιστον στη δεύτερη περίπτωση έπρεπε να δεχθεί κίτρινη κάρτα. Δεν ήταν σκληρά φάουλ, αλλά είχαν σκοπιμότητα.

*** Στο 26΄ φάουλ του Μιλάνοφ στον Βασιλείου δίνεται αλλά δεν τιμωρήθηκε με κάρτα. Ήταν δυνατό κτύπημα από τον Βούλγαρο αμυντικό του ΑΠΟΕΛ.

*** Στο 29΄ ο Μάγκλιτσα κτυπά δύο φορές στην ίδια φάση τον Μερκή, με τα χέρια και τα πόδια. Δόθηκε κίτρινη κάρτα. Το διπλό κτύπημα ήταν στα όρια της κόκκινης, ήταν θέμα κρίσης-απόφασης του διαιτητή.

*** Στο 31΄ ο Σακέτι σταματά τον Αλωνεύτη που πάει προς την αντίπαλη περιοχή. Καθαρή παράβαση για κίτρινη που δεν δόθηκε από τον διαιτητή.

*** Στο 33΄ φάουλ του Αστίθ στον Μάγκλιτσα θα μπορούσε να είχε τιμωρηθεί με κίτρινη. Δεν ήταν τόσο σκληρό αλλά με βάση ότι προηγήθηκαν ακόμη δύο, σίγουρα σήκωνε κάρτα.

*** Στο 36΄ γίνεται φάουλ από τον Άλεξ στον Μιλάνοφ από πίσω. Ακολουθεί κτύπημα του Βασιλείου στον βούλγαρο και στη συνέχεια διαπληκτισμοί ορισμένων ποδοσφαιριστών. Στη φάση αυτή έπρεπε να τιμωρηθεί με κίτρινη ο Άλεξ για το φάουλ και ο Ντε Καμάργκο που έτρεξε και ζήτησε τον λόγο. Για τον Βασιλείου ο διαιτητής θα μπορούσε να τον τιμωρήσει με κόκκινη αφού το κτύπημα ήταν σκληρό και μάλιστα μετά το σφύριγμα του φάουλ. Σε όλη αυτή την ταραχή ο διαιτητής δεν έβγαλε καμία κάρτα.

*** Στο 54΄ σκληρό φάουλ του Βασιλείου στον Μιλάνοφ σφυρίζεται αλλά ο ποδοσφαιριστής του Απόλλωνα δεν τιμωρείται με κίτρινη κάρτα.

*** Στο 76΄ φάουλ με την αγκώνα του Σεμέδο στον Βάντερ. Ο διαιτητής δεν σφύριξε την παράβαση που ήταν και για κίτρινη κάρτα.

*** Στο 78΄ ο Βασιλείου έκανε φάουλ στον Γιαννιώτα. Ενώ οι δύο ποδοσφαιριστές είναι στο έδαφος ο παίκτης του Απόλλωνα κάνει μία περιττή κίνηση με το πόδι η οποία θα μπορούσε να τραυματίσει στο πρόσωπο τον αντίπαλο. Ο διαιτητής τιμώρησε στην φάση τον Βασιλείου με κίτρινη κάρτα. Ήταν αντιαθλητική ενέργεια και αποβολή.

*** Στο 86΄ ο Γκίε επιχειρεί να φύγει προς την εστία του ΑΠΟΕΛ. Τον μαρκάρει ο Μιλάνοφ και πέφτει. Οι επαναλήψεις δεν δείχνουν να τον βρίσκει ο αμυντικός των γαλαζοκιτρίνων.

*** Στο επόμενο λεπτό ο Παπουλής κάνει δυνατό φάουλ στον Γιαννιώτα. Παράβαση για κίτρινη που δεν δόθηκε.

*** Στο 87΄ ο Μοράις μετά από εκτέλεση κόρνερ βρέθηκε στο έδαφος. Δεν υπάρχει παράβαση όπως φαίνεται στο ριπλέι.

*** Στο 90+5 ο Ντα Σίλβα μαρκάρει τον Μοράις. Οι επαναλήψεις δεν ξεκαθαρίζουν αν γίνεται φάουλ με το δεξί ή το αριστερό πόδι. Δύσκολη φάση δεν μπορεί με βεβαιότητα να υποστηρίξει κανείς τη θέση του. Ο διαιτητής πάντως ήταν μόλις 2 μέτρα κοντά. Πάντως ότι έγινε ήταν στη γραμμή, δηλαδή εντός περιοχής.