Με 7 μίνιμουμ αλλαγές...

Το ερώτημα που τίθεται για το "αιώνιο" ντέρμπι είναι αν το ΑΠΟΕΛ θα επιβεβαιώσει τον τίτλο του φαβορί και θα παραμείνει για 17ο σερί ματς αήττητο απέναντι στην Ομόνοια ή το συγκρότημα του Άκη Ιωακείμ θα δώσει συνέχεια στην πολύ καλή εμφάνιση κόντρα στην ΑΕΛ και θα βάλει... τέλος στην αρνητική παράδοση των τελευταίων χρόνων.

Η εκτίμηση που γίνεται είναι ότι θα δούμε ένα διαφορετικό παιχνίδι σε σχέση με τον αγώνα του πρώτου γύρου ανάμεσα στις δύο ομάδες.

Ξέχωρα από το γεγονός ότι στο γήπεδο θα υπάρχουν μόνο 100 Ομονοιάτες και περισσότεροι από 11 χιλιάδες ΑΠΟΕΛίστες, οι δύο ομάδες θα έχουν αρκετές αλλαγές σε πρόσωπα και όχι μόνο, σε σχέση με το παιχνίδι που διεξήχθη πριν από τρεις μήνες (3 Δεκεμβρίου).

Το ΑΠΟΕΛ θα παραταχθεί με νέο κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Ο Καρλάο πήγε στην Τορίνο, ο Αστίθ είναι στα… πιτς. Αλλαγή και στο αριστερό άκρο της άμυνας, αφού ο Νεκτάριος έχει να αγωνιστεί από τις 17 Δεκεμβρίου. Η τέταρτη σίγουρη αλλαγή έχει να κάνει με τον τιμωρημένο αλλά και τραυματία Βινίσιους. Για τους υπόλοιπους επτά (Βάτερμαν, Μιλάνοφ, Μοράις, Εφραίμ, Αλωνεύτης, Σωτηρίου, Ντε Καμάργκο) παίζει το σενάριο να διατηρήσουν τις θέσεις τους.

Πάμε στην Ομόνοια. Ο Όρσουλιτς αποχώρησε, ενώ Καρλίτος και Κωνσταντινίδης προέρχονται από τραυματισμό και δύσκολα θα τους δώσει φανέλα βασικού ο Άκης Ιωακείμ. Οι υπόλοιποι που χρησιμοποίησε στο αρχικό σχήμα ο πρώην τεχνικός της ομάδας Τζον Κάρβερ (Παναγή, Σοϊλέδης, Κατελάρης, Μαργκάσα, Τουρέ, Κλέιτον, Χριστοφή, Ντάρμπισαϊρ), πιθανότατα θα είναι ξανά ενδεκαδάτοι. 

Έτσι παρατάχθηκαν στο ματς του α΄ γύρου:

Ομόνοια: Παναγή, Σοϊλέδης, Όρσουλιτς, Καρλίτος, Κωνσταντινίδης, Κατελάρης, Μαργκάσα, Τουρέ (21' Βύντρα), Κλέιτον (46' Φλορέσκου), Χριστοφή και Ντάρμπισαϊρ.

ΑΠΟΕΛ: Βάτερμαν, Μιλάνοφ, Αστίθ, Καρλάο (46' Μερκής), Αλεξάνδρου, Μοράις, Βινίσιους, Εφραίμ (70' Γιαννιώτας), Αλωνεύτης, Σωτηρίου και Ντε Καμάργκο (58' Μπερντόλιο).

Τα γκολ του αγώνα: (53 Μαργκάσα / 18' πέν. Εφραίμ, 32', 38' Σωτηρίου, 67' Βινίσιους). 

*Από το 17΄ η Ομόνοια έμεινε με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Καρλίτος.