Αιώνιο... γαλαζοκίτρινο απ' τα 11 βήματα (φώτος)

Με γκολ από Σωτηρίου και Μπαράλ στο πρώτο μέρος με πέναλτι, το ΑΠΟΕΛ κέρδισε με 2-1 την Ομόνοια και πήρε το αιώνιο ντέρμπι, εξασφαλίζοντας την πρώτη θέση στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Ο Ντέρμπισαϊαρ μείωσε για την Ομόνοια λίγο πριν το τέλος. Το www.kerkida.net ήταν στο ΓΣΠ...

Δυο πέναλτι σε τρία λεπτά

To ΑΠΟΕΛ ήταν καλύτερο στο πρώτο μέρος, είχε περισσότερες ευκαιρίες και πήγε στα αποδυτήρια με το 2-0, από δυο εύστοχα πέναλτι λίγο πριν το τέλος... Το ντέρμπι ξεκίνησε πολύ δυνατά, με την μπάλα να ανεβοκατεβαίνει και τις δυο ομάδες να ψάχνουν το γρήγορο γκολ. Στο 6' ήρθε και η πρώτη ευκαιρία όταν μετά από σουτ του Μιλάνοφ, ο Μπαράλ έκανε την προβολή εξ επαφής αλλά αστόχησε.

Απ' εκεί και πέρα το 20λεπτό έφυγε χωρίς άλλη μεγάλη ευκαιρία, παρά τον πολύ καλό ρυθμό. Το ΑΠΟΕΛ είχε ελαφρώς την κατοχή και στο 22' είχε καλή στιγμή όταν μετά από κόρνερ, ξέφυγε η μπάλα απ' τον Παναγή όμως ο Σωτηρίου δεν μπόρεσε να πιάσει το σουτ από πολύ κοντά. Στο 25' ήρθε άλλη μια ευκαιρία για τους γαλαζοκίτρινους με σουτ του Μπαράλ εκτός περιοχής, που βρήκε έτοιμο τον Παναγή. Από την άλλη η Ομόνοια απείλησε στο 28' με πλασέ του Κλέιτον που σταμάτησε στους αμυντικούς ενώ στο 30' ο Γιαμπερέ από κοντά σούταρε έξω. Ένα λεπτό αργότερα το ΑΠΟΕΛ έφυγε στην αντεπίθεση και ο Βάντερ έκανε δυνατό σουτ από δεξιά, με τον τερματοφύλακα της Ομόνοιας να βγάζει δύσκολη απόκρουση.

Τελικά η πίεση του ΑΠΟΕΛ έφερε αποτέλεσμα στο 43' όταν ο Μασιάς σφύριξε πέναλτι για χέρι του Ντέρμπισαϊαρ και ο Σωτηρίου ευστόχησε για το 1-0. Οι γαλαζοκίτρινοι "χτύπησαν" μόλις πριν την λήξη του ημιχρόνου και δυο λεπτά αργότερα είχαν ξανά την ευκαιρία για ακόμα ένα γκολ. Στο 45+1' ο διαιτητής σφύριξε πέναλτι για τάκλιν του Σοϊλέδη στον Μπαράλ και ο Ισπανός το εκτέλεσε - με λόμπα - εύστοχα, γράφοντας το 2-0.

Άργησε... με Ματ

Όπως ήταν απόλυτα αναμενόμενο, τα δυο γκολ άλλαξαν πολύ την εικόνα του αγώνα. Η Ομόνοια προσπάθησε να μπει επιθετικά με την επανέναρξη όμως αδυνατούσε να διασπάσει την αμυντική οργάνωση του ΑΠΟΕΛ που κινδύνεψε ελάχιστα, με μια κεφαλιά του Κλέιτον στο 58' να φεύγει έξω. Aντίθετα η πρώτη ευκαιρία - που ήρθε στο 62΄ - ήταν για την ομάδα του Κρίστιανσεν, με τον Εφραίμ να πλασάρει και τον Παναγή να διώχνει σε κόρνερ. Ακολούθησε ένα διάστημα χωρίς φάσεις και με αργό ρυθμό. Οι δυο προπονητές έκαναν τις αλλαγές τους και η επόμενη επικίνδυνη στιγμή ήρθε στο 84' όταν μετά από κεφαλιά του Σοϊλέδη η μπάλα κόντραρε στον Γιαμπερέ και πήγε έξω. Δυο λετπά αργότερα ο Αλωνεύτης απείλησε με σουτ που κόντραρε ενώ στο 87' η Ομόνοια ξαναμπήκε στο ματς, όταν ο Ντέρμπισαϊαρ μπήκε στην περιοχή και σούταρε για το 2-1. Ωστόσο το γκολ ήρθε αργά για τους "πράσινους" που δεν προλάβαιναν να κάνουν και πολλά στα 5-6 λεπτά που απέμειναν. Το ΑΠΟΕΛ απλώς... άντεξε ακόμα μερικά λεπτά και χωρίς να κινδυνεύσει μετά την μείωση, έφτασε στην τεράτια νίκη.

ΑΠΟΕΛ: Bάτερμαν, Μιλάνοφ, Μερκής, Γιαμπερέ, Ιωάννου, Μοράις, Κάνιας (69' Εμπεσίλιο), Εφραίμ (79' Αλωνεύτης), Βάντερ, Μπαράλ, Σωτηρίου (58' Ντε Καμάργκο)

Ομόνοια: Παναγή, Δημητρίου (90' Αζίζ), Βύντρα, Κατελάρης (55' Φλορέσκου), Σοϊλέδης, Μαργκάσα, Τουρέ, Κλέιτον, Χριστοφή, Ρουσιάς (65' Κύπρου), Ντέρμπισαϊαρ

Kίτρινες: - / Ρουσιάς, Σοϊλέδης, Μαργκάσα, Φλορέσκου

Ενδιαφέρουν

- Στα 20 γκολ ο Ματ Ντέρμπισαϊαρ.

- Αναγκαστική η αντικατάσταση του Κατελάρη απ' τον Φλορέσκου.

- Στα 16 γκολ ο Πιέρος Σωτηρίου στον θεσμό του πρωταθλήματος.

- Τρίτο γκολ για τον Νταβίντ Μπαράλ.

- Διαιτητής ήταν ο Δημήτρης Μασιάς, με βοηθούς τους Στέλιο Νικήτα - Μάριο Καλογήρου, τέταρτο τον Λούκα Σωτηρίου και παρατηρητή διαιτησίας το Μάριο Τσαγγάρη

- Μετά από απόφαση της διοίκησης της Ομόνοιας, οι πράσινοι πήραν μόνο 100 εισιτήρια.

Τα ρεπορτάζ του "αιώνιου" ντέρμπι είναι μια προσφορά της BetOnAlfa