Αποφασισμένη να παραμείνει… (φώτος)

Μεγάλο διπλό που αυξάνει κατακόρυφα τις πιθανότητές της για παραμονή  πέτυχε η Καρμιώτισσα επικρατώντας στην αυλαία της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος με ανατροπή 1-3 της Νέας Σαλαμίνας. 

Σε ό,τι αφορά την εξέλιξη του αγώνα γηπεδούχοι ευτύχησαν να προηγηθούν στο σκορ στο 25’ με εκτέλεση πέναλτι του Μακρίεφ. Αγνώριστη εικόνα στο β’ μέρος σε σχέση με τους φιλοξενούμενους που γεμάτοι πάθος γύρισαν το σκορ με τους Πάρμπαρο (52΄) και Δημητρίου (60’). Το τελικό 1-3 πέτυχε ο Πάσεκ στις καθυστερήσεις. 

Με την 7η φετινή της νίκη η ομάδα των Πολεμιδιών έφτασε στους 27 βαθμούς. 
 

Καλός ρυθμός χωρίς όμως κλασικές ευκαιρίες…
Με επιθετική διάθεση ξεκίνησαν την αναμέτρηση ωστόσο δεν κατάφεραν να γίνουν ιδιαίτερα απειλητικές. Ό,τι καλύτερο ήταν δυο κερδισμένα κόρνερ για τους γηπεδούχους και ένα καλό σουτ του Όρντος στο 6’ για τους φιλοξενούμενους.

Ευκαιρία με Σκοπελίτη 
Όσο περνούσε ο χρόνος η Νέα Σαλαμίνα κέρδιζε μέτρα στο γήπεδο και στο 19’ κατέγραψε την καλή ευκαιρία σε κεφαλιά του Σκοπελίτη σε εκτέλεση κόρνερ του Εγγλέζου.   

Τεράστια ευκαιρία με Μπεμπέ στο 22’
Μετά από λάθος της άμυνας της Καρμιώτισσας ο Μπριζίτο έκλεψε τη μπάλα και την έδωσε στον Τσίνα.  Με την σειρά του σέρβιρε στον Μπεμπέ που εντελώς μόνος από το ύψος του πέναλτι δεν κατάφερε να βρει στόχο.

1-0 στο 25’ με πέναλτι Μακρίεφ
Η υπεροχή των γηπεδούχων απέφερε καρπούς στο 25’.  Ο Σκοπελίτης επιχείρησε το σουτ εκτός περιοχής, ο Καιρίνος απόκρουσε ασταθώς και στην επαναφορά ο Ντουντού ανατράπηκε από τον Βοσκανιάν (έπεσε άτσαλα στα πόδια του και ενώ ο Βραζιλιάνος πρόλαβε να τσιμπήσει την μπάλα).  Ο διαιτητής της αναμέτρηση σφύριξε αμέσως την παράβαση και ο Μακρίεφ μετουσίωσε το πέναλτι σε γκολ.  

Αντίδραση στο 32’ με Πόλιανετς, ευκαιρία με Τσαμπούρη
Στο 32’ οι φιλοξενούμενοι απώλεσαν καλή ευκαιρία για να πετύχουν την ισοφάριση σε κεφαλιά του Πόλιανετς. Ο Αντάμοβιτς με σέντρα ακριβείας βρήκε το κεφάλι του Σλοβένου όμως ο Μιχαήλ ήταν σε ετοιμότητα και μπλόκαρε τη μπάλα. 

Τρία λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι άγγιξαν το Τσαμπούρη. Ο Ελλαδίτης διένυσε αρκετά μέτρα και από δεξιά δοκίμασε το πόδι του όμως η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι και πέρασε λίγο έξω. 

Από μια καλή ευκαιρία…
Η συνέχεια επιφύλαξε από μια καλή ευκαιρία για τις δυο ομάδες. Αρχικά στο 39’ οι γηπεδούχοι με τον Μπριζίτο να μην μπορεί να στείλει την μπάλα στα δίκτυα από πλεονεκτική θέση (κλέψιμο της μπάλας από Γουήλερ), ενώ οι φιλοξενούμενοι απάντησαν ένα λεπτό αργότερα με σουτ του Πόλιανετς. 

1-1 στο 52’ με Μπάρπαρο 
Ιδανικά ξεκίνησε το β’ μέρος η Καρμιώτισσα αφού στην πρώτη της αξιόλογη προσπάθεια ευτύχησε να πετύχει την ισοφάριση. Μετά από αδράνεια στην άμυνα της Νέα Σαλαμίνας και λάθος διώξιμο της μπάλας ο Μπάρμπαρο με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή πέτυχε το 1-1. 

Ολική ανατροπή στο 60’ με Δημητρίου
Με την συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού η Καρμιώτισσα κατάφερε να πετύχει την ολική ανατροπή . Ο Μπάρμπαρο εκτέλεσε το κορνερ και ο Δημητρίου με προβολή σημείωσε το 2-1. 

Σάστισε μετά την ανατροπή…
Η γρήγορη ανατροπή από την Καρμιώτισσα σάστισε τη Νέα Σαλαμίνα.  Μετά όμως από ένα 10λεπτο πήρε ξανά τα πάνω της και επιδίωξε την ισοφάριση.  

Καλύτερές στιγμές της ήταν δυο καλά σουτ των Τζούτζουριτς και Μάατσι που έδιωξε με δυσκολία ο Καιρίνος. 

Με αυτά και με εκείνα η ώρα πέρασε με τους φιλοξενούμενους να προσπαθούν να κρατήσουν το πολύτιμο 1-2. 

1-3 στις καθυστερήσεις με Πάσεκ 
Με μια αντεπίθεση από αριστερά, ο Πόλιανετς έδωσε στον κενό χώρο στον Πάσεκ που με ψύχραιμο πλασέ νίκησε τον Μιχαήλ γράφοντας το 1-3. Κάπως έτσι όλα κρίθηκαν στο γήπεδο «Αμμόχωστος» με την Καρμιώτισσα να πανηγυρίζει μια τεράστιας σημασίας νίκη στην προσπάθεια για αποφυγή της διαβάθμισης. 

ΚΑΡΜΙΩΤΙΣΣΑ: Καιρίνος, Βοσκανιάν, Ταραλίδης, Γουήλερ, Χριστοφή (33' Δημητρίου), Μπάρμπαρο, Αντάμοβιτς, Λοκόμπε, Πόλιανετς (93' Κύπρου), Πάσεκ, Όρντος (83' Πάντος).

 ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ: Μιχαήλ, Άντονιτς, Τσίνα, Γκράσι, Τσαμπούρης, Σκοπελίτης (83' Κωνσταντίντου), Μπεμπέ, Ντουντού (52' Τζούρτζουριτς), Εγγλέζου (65' Mάατσι), Μπριζίτο, Μακρίεφ

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Εγγλέζου, Μπμπέ / Όρντος, Καιρίνος

*Διαιτητής της αναμέτρησης ορίστηκε ο Τιμόθεος Χριστοφή, με βοηθούς τους Νίκο Εγγλέζου και Γιώργο Σάββα.  

*Αναγκαστική ήταν η αλλαγή του Χριστοφή στο 33' για την Καρμιώτισσα. Αναγκαστική η αλλαγή και του Ντουντού στο 52΄ για τη Νέα Σαλαμινα.

Τα ρεπορτάζ του αγώνα είναι μια προσφορά της BetOnAlfa