Θρίλερ και μοιρασιά στο 95! (φώτος)

ΑΕΛ και Απόλλωνας τα έδωσαν όλα και στο τέλος συμβιβάστηκαν στο 1-1... Ο Βινίσιους με αυτογκόλ έκανε το 1-0 για τους "κίτρινους" στο πρώτο μέρος και στο 95ο λεπτό πήρε το αίμα του πίσω, ισοφαρίζοντας στην τελευταία φάση του αγώνα. Το www.kerkida.net ήταν στο Τσίρειο...

Η ΑΕΛ την ουσία με σύμμαχο την τύχη

Το παιχνίδι πήρε καλό ρυθμό απ' το ξεκίνημα και οι δυο ομάδες είχαν διάθεση να επιτεθούν. Στο 4' ήρθε η πρώτη τελική με άστοχη κεφαλιά του Βινίσιους ενώ στο 12' ο Σάσι μπήκε απειλητικά στην περιοχή όμως τον πρόλαβε ο Βασιλείου πριν σουτάρει από κοντά. Πέντε λεπτά αργότερα ο Σαρδινέρο έκανε το πλασέ από δύσκολη θέση και ο Ρόμο απέκρουσε, με την ΑΕΛ να απειλεί ξανά στο 21' με δυνατό σουτ του Σοάρες που βρήκε έτοιμο τον Βάλε. Αντίθετα, στο 24' ο Πορτογάλος δεν μπόρεσε να κάνει κάτι όταν μετά από γύρισμα του Φορτούνα, ο Βινίσιους έστειλε τη μπάλα στα δίκτυα της ομάδας του στην προσπάθεια να απομακρύνει. Από την πλευρά του Απόλλωνα υπήρξαν διαμαρτυρίες ότι η μπάλα πέρασε την πλάγια γραμμή στο ξεκίνημα της φάσης.

Μετά το γκολ οι φάσεις αραίωσαν. Η ΑΕΛ χωρίς να ρισκάρει έψαχνε τους χώρους για άλλο ένα γκολ ενώ ο Απόλλωνας δεν μπορούσε να κάνει το παιχνίδι που ήθελε, παρόλα αυτά θα μπορούσε να ισοφαρίσει στο 38' όταν ο Μπεντόγια αστόχησε με πλασέ. Από την άλλη στο 43' σωστά ο διαιτητής έδειξε κίτρινη στο Νικολάου, που πήγε να εκμαιεύσει το πέναλτι. Ο αρχηγός της ΑΕΛ είχε καλή στιγμή στο 45+2' όμως το σουτ του πήγε ψηλά.

Ευκαιρίες και γκολ στην τελευταία φάση.

Ο Σωφρόνης Αυγουστή ρίσκαρε με την επανέναρξη αφού ο Μπεντόγια έμεινε στ' αποδυτήρια και τη θέση του πήρε ο Γκίε. Η κίνηση έκανε πιο επιθετικό τον Απόλλωνα που στο 50' είχε καλή στιγμή με πλασέ του Πίεχ, ενώ στο 57' είχε κλασική ευκαιρία με το κοντινό σουτ του Παπουλή να πηγαίνει στο οριζόντιο δοκάρι. Στο 62' ήρθε νέα καλή στιγμή για τους "γαλάζιους" με δυνατό σουτ του Πέδρο που βρήκε έτοιμο τον Ρόμο ενώ δυο λεπτά αργότερα ο Γκίε ζήτησε πέναλτι για μαρκάρισμα του Σάσι. Δευτερόλεπτα αργότερα ο Παπουλής έκανε συρτή μπαλιά και ο Γκίε για εκατοστά δεν πρόλαβε να κάνει την προβολή.

Από την πλευρά της η ΑΕΛ είχε την πρώτη της καλή στιγμή στο δεύτερο ημίχρονο στο 75' όταν μια κεφαλιά του Πίτι έφυγε λίγο έξω ενώ στο επόμενο λεπτό ο Ρόμο είπε "όχι" σε δυνατό σουτ του Σέρτζιο. Με την πίεση του Απόλλωνα να συνεχίζεται, η νέα ευκαιρία δεν άργησε αφού στο 78' ο Γκίε έκανε το σουτ και βρήκε τον Ρόμο στην σωστή θέση. Στο 81' ήταν ξανά η σειρά των "κίτρινων" να απειλήσουν, με τον Λαφράνς να σουτάρει έξω με πλασέ στην κίνηση, για να έρθει ο Ρόμο για ακόμα μια φορά να σώσει στο 83', στο πλασέ του Παπουλή. Πλέον η ομάδα του Αυγουστή βγήκε μπροστά να τα παίξει όλα για όλα και αυτό άφηνε ανοικτούς χώρους πίσω, έτσι στο 87' ο Μαύρου με γυριστό σουτ λίγο έλειψε να κάνει το 2-0, όμως ο Βάλε έβγαλε την απόκρουση. Στο 93' ο Ντα Σίλβα έκανε συρτό σουτ και βρήκε έτοιμο τον αντίπαλο τερματοφύλακα ενώ στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Βραζιλιάνος γέμισε με φάουλ, ο Βινίσιους πρόλαβε να κάνει την κεφαλιά και να... υπογράψει την ισοπαλία στο ντέρμπι.

ΑΕΛ: Ρόμο, Αϊρόσα, Μιτρέα, Κυριάκου, Φορτούνα, Λαφράνς, Νικολάου (69' Πίτι), Σοάρες, Μέσκα (74' Χ.Κυριάκου), Σάσι, Αρουαμπαρένα (79' Μαύρου)

Απόλλων: Βάλε, Πέδρο, Ρομπέρζ, Βινίσιους, Βασιλείου, Σακέτι, Μπεντόγια (46' Γκίε), Ντα Σίλβα, Σαρδινέρο, Παπουλής, Πίεχ (60' Σέρτζιο)

Κίτρινες: Σοάρες, Λαφράνς, Αρουαμπαρένα, Νικολάου, Ρόμο, Πίτι / Ρομπέρζ, Ντα Σίλβα

- Κόπηκαν 4029 εισιτήρια.

- Διαιτητής ήταν ο Γιώργος Νικολάου, με βοηθούς τους Μιχάλη Σωτηρίου, Μάριο Καλογήρου. Τέταρτος ο Δημήτρης Μασιάς και παρατηρητής ο Μιχάλης Παπαβαρνάβα.

Τα ρεπορτάζ του ντέρμπι είναι μια προσφορά της BetOnAlfa