Ο Πιέρος πυροβόλησε, το ΑΠΟΕΛ δραπέτευσε (φώτος)

Με γκολ του Πίερου Σωτηρίου στην πρώτη φάση του αγώνα, το ΑΠΟΕΛ κέρδισε με 0-1 την Ανόρθωση και ανέβηκε στους 65 βαθμούς. Μέτριο το παιχνίδι στο πρώτο μέρος όπου η "Κυρία" ήταν ελαφρώς καλύτερη, άσχημο στην "επανάληψη" με ελάχιστες φάσεις...

Ελάχιστες φάσεις και ένα γκολ

Μέτριο το πρώτο μέρος με την Ανόρθωση να έχει την κατοχή και τις προϋποθέσεις αλλά τους φιλοξενούμενους να έχουν την ουσία. Οι γηπεδούχοι έδειξαν να πατάνε καλύτερα στο ξεκίνημα όμως ήταν το ΑΠΟΕΛ που είχε την πρώτη ευκαιρία, την οποία και εκμεταλλεύτηκε. Στο 8' ο Λάγο έκανε σέντρα από αριστερά και ο Σωτηρίου με δυνατή κεφαλιά άνοιξε το σκορ. Η Ανόρθωση πάντως διαμαρτυρήθηκε για φάουλ του Ιωάννου στον Σεχού, στο ξεκίνημα της φάσης.

Μετά το γκολ δεν άλλαξε κάτι αφού η "Κυρία" συνέχισε να έχει την κατοχή και τις γραμμές της ψηλά. Το ΑΠΟΕΛ μαζεύτηκε κάπως και οι γηπεδούχοι σε 2-3 περιπτώσεις έφτιαξαν τις προϋποθέσεις για να απειλήσουν όμως δεν είχαν την μεγάλη φάση, πλην ενός σουτ του Ράγιος στο 22' που βρήκε έτοιμο τον Βάτερμαν. Από την άλλη οι γαλαζοκίτρινοι στο 31' είχαν πολύ καλή στιγμή με τον Μπαράλ να σουτάρει έξω από κοντά ενώ στο 38' ζήτησαν πέναλτι για μαρκάρισμα του Βίκτορ στον Σωτηρίου.

Το δεύτερο μέρος

Το ΑΠΟΕΛ είχε την πρώτη τελική στην "επανάληψη" με σουτ του Γιαννιώτα στο 47' που δεν ανησύχησε τον Κόπριβετς ενώ στο 49' ο Ολιβέιρα ζήτησε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Βάτερμαν. Στο 55' ο Μπαράλ είχε μια άστοχη κεφαλιά ενώ στο 58' ο Ράγιος σούταρε εντός περιοχής και ο Λάγο έκοψε με το σώμα.

Απ' εκεί και πέρα ο ρυθμός χάλασε. Το παιχνίδι είχε πάρα πολλές διακοπές και οι δυο ομάδες δεν μπόρεσαν να φτιάξουν ρυθμό έτσι το μεγαλύτερο μέρος του δευτέρου ημιχρόνου κύλησε χωρίς φάσεις. Χαρακτηριστικό πως η επόμενη ευκαιρία ήρθε στο 87' όταν ο Ντε Καμάργκο βγήκε "φάτσα" με τον Κόπριβετς και πλάσαρε, όμως ο τερματοφύλακας της Ανόρθωσης βγήκε και απέκρουσε. Αυτή ήταν και η τελευταία φάση ενός ημιχρόνου που θα ξεχαστεί πολύ γρήγορα...

Ανόρθωση: Κόπριβετς, Γκάμπριελ, Αγκιλάρ, Ερέρο (57' Καμπρέρα), Σάντος, Βίκτορ, Σεχού, Μίτροβιτς, Ολιβέιρα (84' Κολούνγκα), Ράγιος, Άλβες

ΑΠΟΕΛ: Βάτερμαν, Αρτυματάς, Μερκής, Ιωάννου, Λάγο, Μοράις, Κάνιας, Γιαννιώτας (76' Αλωνεύτης), Βάντερ (68' Μπερτόλιο), Μπαράλ, Σωτηρίου (86' Ντε Καμάργκο)

Κίτρινες: Ολιβέιρα / Μοράις, Γιαννιώτας, Μπερτόλιο

Ενδιαφέρουν

- Στα 17 γκολ στο πρωτάθλημα ο Πιέρος Σωτηρίου.

- Αναγκαστική η αντικατάσταση του Γιαννιώτα απ' τον Αλωνεύτη.

- Διαιτητής ήταν ο Γιάννης Αναστασίου, με βοηθούς τους Γιάννη Λαζάρου - Χριστάκη Σπανό, 4ο τον Αβραάμ Τσούκκα και παρατηρητή τον Μιχαήλ Ιωάννου.

Τα ρεπορτάζ του Ανόρθωση - ΑΠΟΕΛ είναι μια προσφορά της BetOnAlfa