Ρουλέτα και η μπίλια... στην μέση (φώτος)

Πραγματικό ντέρμπι το βράδυ της Δευτέρας ανάμεσα σε ΑΕΚ και Ομόνοια. Οι δυο ομάδες συμβιβάστηκαν στο 1-1 που ικανοποιεί περισσότερο τους "πράσινους" αφού έπαιζαν με δέκα παίκτες στο τελευταίο εικοσάλεπτο ενώ οι γηπεδούχοι έχασαν και πέναλτι.  Το www.kerkida.net ήταν στην "Αρένα"...

Καλύτερη και ουσιαστική η ΑΕΚ

Το παιχνίδι ξεκίνησε πολύ δυνατά και το γκολ δεν άργησε να έρθει. Στο 2' ο Χριστοφή βρήκε έτοιμο τον Γιωργιαλλίδη, στο 4' ο Φλοριάν σούταρε εκτός στην κίνηση ενώ στο 5' ο Ντέρμπισαϊαρ δεν μπόρεσε να πιάσει καλά την εξ επαφής προβολή. Έτσι φτάσαμε στο 8' όταν ο Λαρένα έκανε το γέμισμα και ο Καταλά ελεύθερος στην καρδιά της πράσινης άμυνας, με κεφαλιά έκανε το 1-0!

Μετά το γκολ η ΑΕΚ γυρόφερνε την περιοχή του Παναγή όμως ήταν η Ομόνοια που είχε τις επόμενες δυο καλές φάσεις. Πρώτα στο 16' όταν ο Γιωργιαλλίδης έβγαλε δύσκολη απόκρουση σε σουτ του Ντέρμπισαϊαρ και μετά στο 18' όταν ο Γκαρίδο έκοψε τελευταία στιγμή την μπάλα πριν φτάσει στον Χριστοφή. Από την άλλη στο 21' οι γηπεδούχοι απείλησαν με σουτ του Τρισκόφσκι που κόντραρε στον Βύντρα και πήγε μόλις έξω.

Η πάροδος του χρόνου δεν άλλαξε κάτι αφού η ομάδα του Ιντιάκεθ συνέχισε να έχει την κατοχή ενώ η Ομόνοια έκανε πολλά λάθη στη μεσαία γραμμή και δεν μπορούσε να οργανωθεί. Στο 28' ένα συρτό σουτ του Ακοράν πήγε έξω ενώ στο 31' ο Τρισκόφσκι ζήτησε πέναλτι. Το ημίχρονο έκλεισε με δυο πολύ καλές φάσεις. Πρώτα η ΑΕΚ στο 42' είχε δοκάρι με τον Φλοριάν και έπειτα οι φιλοξενούμενοι στο 45' είδαν τον Γιωργιαλλίδη να λέει ξανά "όχι" στον Ντέρμπισαϊαρ και τον Χριστοφή στο "ριμπάουντ" να αστοχεί.

Φάσεις, ισοφάριση, αποβολή

Η εικόνα της Ομόνοιας άλλαξε με την επανέναρξη, έγινε πιο επιθετική και έψαξε την ισοφάριση. Στο 52' ο Φλοριάν ζήτησε πέναλτι για μαρκάρισμα του Βύντρα, στο 55' ο Ντέρμπισαϊαρ υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ ενώ στο 58' ήταν η σειρά της Ομόνοιας να ζητήσει πέναλτι για χέρι. Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο 2ο μέρος ήρθε στο 60' όταν Παναγή έβγαλε δύσκολη απόκρουση σε σουτ του Ακοράν, με τον Ντέρμπισαϊαρ στο επόμενο λεπτό αμαρκάριστος από τα δυο μέτρα να μην μπορεί να κάνει σωστά την προβολή. Αντίθετα ο Άγγλος τα κατάφερε στο 64' να σκοράρει με κεφαλιά αλλά το γκολ ακυρώθηκε ως φάουλ πάνω στον Γιωργαλλίδη. Τελικά η ισοφάριση ήρθε λίγο αργότερα αφού στο 67' ο Βύντρα με κεφαλιά στο "δεύτερο" δοκάρι μετά από κόρνερ, έγραψε το 1-1!

Άμεσα, όμως, η ΑΕΚ θα μπορούσε να ισοφαρίσει αφού στο 71' κέρδισε πέναλτι για κράτημα του Μαργκάσα στον Φλοριάν όμως ο Τρισκόφσκι σούταρε στο δοκάρι και η μπάλα "έσκασε" πάνω στην γραμμή (δεν φαίνεται να την περνά ολόκληρη). Δυο λεπτά αργότερα η Ομόνοια έμεινε με δέκα παίκτες μετά την αποβολή του Φλορέσκου με 2η κίτρινη.

Aπ' εκεί και πέρα όπως ήταν λογικό οι γηπεδούχοι ρίσκαραν και στο 87' είχαν καλή στιγμή με συρτό σουτ του Ακοράν που πήγε έξω ενώ στο 91' ο Βύντρα έκοψε προ της γραμμής την κεφαλιά του Μοΐσοφ. Η τελευταία φάση του ματς ήρθε στο 94' με την ΑΕΚ να ζητά πέναλτι για χέρι του Δημητρίου.

ΑΕΚ: Γιωργιαλλίδης, Ορτίθ, Μοΐσοφ, Καταλά, Γκαρίδο (83' Μαλόκου), Λαρένα (80' Μυτίδης), Λαμπάν, Μπόλιεβιτς (65' Τομάς), Τρισκόφσκι, Ακοράν, Φλοριάν

Ομόνοια: Παναγή, Δημητρίου, Βύντρα, Φλορέσκου, Σοϊλέδης, Μαργκάσα, Τουρέ (46' Μπρέβελντ), Κλέιτον, Χριστοφή, Κύπρου (63' Αζίζ/81' Καρλίτος), Ντέρμπισαϊαρ

Κίτρινες: - / Κλέιτον, Σοϊλέδης, Μαργκάσα

Κόκκινες: - / Φλορέσκου (2η κίτρινη)

Ενδιαφέρουν

- Δεύτερο γκολ για τον Λουκά Βύντρα.

- Τρίτο γκολ στο πρωτάθλημα για τον Νταβίντ Καταλά.

- Διαιτητής ήταν ο Λούκας Σωτηρίου, με βοηθούς τους Σωτήρη Βίκτωρος - Χαράλαμπο Γεωργίου, 4ο τον Νικόλα Αθανασίου και παρατηρητή τον Παναγιώτη Γερασίμου.

Τα ρεπορτάζ του ΑΕΚ - Ομόνοια είναι μια προσφορά της BetOnAlfa