Αποφασιστικό βήμα! Τεσσάρα και… +7 (φώτος)

Τεράστιας βαθμολογικής σημασίας νίκη στην προσπάθεια για αποφυγή της διαβάθμισης πέτυχε ο Άρης ο οποίος επικράτησε της Δόξας με 4-1 και αύξησε την μεταξύ τους διαφορά στους εφτά βαθμούς.

Η ελαφρά ταξιαρχία που εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο το αριθμητικό της πλεονέκτημα μετά την απευθείας αποβολή του Νέγκρι στο 13', σε καίριο χρονικό σημείο  στο α’ μέρος (40’ – 42’) πήρε αέρα δύο τερμάτων με τους Μαραγκουδάκη και Γιούσεφ.  Στην επανάληψη και δη στο 67’  Φράγκος πέτυχε το 3-0, όμως η Δόξα μείωσε στο 80’ με τον Μπραουλιο. Τα έδωσε όλα για να μπει ξανά στο παιχνίδι όμως ο Γιούσεφ με το δεύτερο προσωπικό του γκολ διαμόρφωσε το τελικό 4-1. 

Mε το πέρας και της 2ης αγωνιστικής του β’ ομίλου οι γηπεδούχοι έφτασαν τις 7 νίκες και δη τους 30 βαθμούς. Στους 23 έμειναν οι φιλοξενούμενοι που διατηρούνται σε δυσμενή θέση.  

Mε επιθετική διάθεση οι φιλοξενούμενοι… 
Πιο επιθετικά ξεκίνησαν το παιχνίδι οι φιλοξενούμενοι… Με κύριους εμπνευστές των επιθετικών προσπαθειών τους Μπραούλιο και Γκόμες επιχείρησαν να πετύχουν ένα γρήγορο γκολ. Καλύτερή τους στιγμή ήταν ένα καλό σουτ στο 3’ του Γκόμες που πέρασε λίγο έξω. 

Λάθος στο 13’ και απευθείας κόκκινη σε Νέγκρι!
Τραγικό λάθος του Νέγκρι, αποβολή και με δέκα ποδοσφαιριστές η Δόξα στο 13’. Ο Βραζιλιάνος τερματοφύλακας βγήκε από την περιοχή του και στην προσπάθειά του να κάνει το γέμισμα έστειλε την μπάλα πάνω στον Μαραγκουδάκη που καιροφυλακτούσε.  

Ενώ ο επιθετικός του Άρη εκμεταλλεύτηκε το λάθος και έβγαινε μόνος τον ανέτρεψε. Ο διαιτητής της αναμέτρησης Αβραάμ Τσούκκας που ήταν κοντά στη φάση του έδειξε απευθείας τη κόκκινη κάρτα. Μετά από αυτή την εξέλιξη ο τεχνικός των φιλοξενούμενων αμέσως έβγαλε τον Γκόμες ώστε να πάρει θέση κάτω από τα δοκάρια ο Χατζηφραγκίσκου. 

Ευκαιρία με Μπραούλιο…
Παρότι με αριθμητικό μειονέκτημα η Δόξα ήταν η ομάδα που δημιούργησε την επόμενη μεγάλη φάση στο 23’ με τον Μπραούλιο να βγαίνει μόνος στην κόντρα αντεπίθεση.  Ενώ θα μπορούσε να τελειώσει με σουτ τη φάση που του δόθηκε, προτίμησε να κάνει πάσα στο ύψος του πέναλτι και έτσι η ευκαιρία έκανε φτερά αφού έδιωξε η άμυνα του Άρη. 

Ανέβασε στροφές ο Άρης
Σταδιακά ο Άρης ανέβασε στροφές και έγινε πιο απειλητικός. Με την έλευση μισής ώρας αγώνα δημιούργησε δυο καλές ευκαιρίες στο 33’-34’ με τους Ράντου και Μάρτινς .

Η Δόξα με την σειρά της προσπαθούσε κατά βάση να αμυνθεί όμως ήταν αρκετά απειλητική στις κόντρα αντεπιθέσεις. Μάλιστα, τα κατάφερε αρκετά καλά αφού δημιούργησε νέα μεγάλη ευκαιρία στο 39’ με τον Γκουλόν.

1-0 στο 40’ ο Άρης με Μαραγκουδάκη  
Μετά την μεγάλη ευκαιρία της Δόξας, ο Άρης κατάφερε ν’ ανοίξει το σκορ. Ο Φράγκος με μια βαθιά μπαλιά στην πλάτη της άμυνας βρήκε τον Μαραγκουδάκη που μόνος απέναντι στον Χατζηφραγκίσκου και με ψύχραιμο πλασέ πέτυχε στο 40’ το 1-0. 

2-0 στο 42’ με Γιούσεφ…
Στην αμέσως επόμενη φάση ο Άρης κατάφερε να πετύχει το 2-0.  Στο 42’  ο Φράγκος υποδέχθηκε την μπάλα εντός περιοχής και όμορφα έστρωσε στον Γιούσεφ που με διαγώνιο ξερό σουτ νίκησε τον Χατζηφραγκίσκου δίνοντας ένα πολύ σημαντικό προβάδισμα στην ομάδα του σε καίριο χρονικό σημείο. 

Αργός ρυθμός και… διαχείριση
Τα πρώτα λεπτά του β’ μέρους βρήκαν τον Άρη να προσπαθεί να διαχειριστεί το τόσο το αριθμητικό του πλεονέκτημα όσο και το προβάδισμα των δυο τερμάτων.  Με σίγουρες πάσες και την κατοχή στα πόδια του με υπομονή θέλησε να πετύχει ένα τρίτο γκολ για να καθαρίσει την υπόθεση νίκη. 

Δοκάρι Μάρτινς σε φάουλ, επαναφορά και 3-0 με Φράγκου
Στο 67’ ο Άρης κέρδισε φάουλ, ο Μάρτινς σημάδεψε το δοκάρι του Χατζηφραγκίσκου και στην επαναφορά  ο Ράσμους σούταρε, απέκρουσε ο Χατζηφραγκίσκου όμως ο Φράγκος με κοντινή κεφαλιά πέτυχε το 3-0.  Ο κύπριος έψαχνε ώρα το γκολ αφού μοίρασε δυο ασίστ, ενώ νωρίτερα έχασε διπλή μεγάλη ευκαιρία.

Στη φάση του γκολ οι ποδοσφαιριστές της Δόξας διαμαρτυρήθηκαν έντονα στον βοηθό Αντρέα Μιχαηλίδη. 

3-1 με Μπραούλιο στο 79’ 
Παρότι όλα έδειχναν πως η νίκη έχει κριθεί, στο 79’ μετά από ωραία αντεπίθεση και συνεργασία των ποδοσφαιριστών της Δόξα ο Μπραούλιο με πλασέ πέτυχε 3-1.   Ο επιθετικός της ομάδας της Κατωκοπιάς βρήκε δίκτυα για 5ο σερί παιχνίδι. 

Νέα ευκαιρία η Δόξα με Γκουλόν
Η Δόξα δεν τα παράτησε και στο 83’ έφτασε κοντά στο 3-2. Ο Μπραούλιο έκανε την επέλαση από αριστερά και με σέντρα βρήκε τον Γκουλόν όμως το γυριστό σουτ που επιχείρησε δεν ήταν αρκετό να νικήσει τον Γιαννακόπουλο. 

Μεγάλες χαμένες ευκαιρίες…
Στα τελευταία λεπτά οι φιλοξενούμενοι άσκησαν έντονη πίεση για να μειώσουν εκ νέου και έτσι να μπουν ξανά στο παιχνίδι διεκδίκησης αποτελέσματος.  Στο 88’- 89’  απώλεσαν κλασικές ευκαιρίες με τους Γκουλόν και Παουλίο. 

4-1 στο 91’ με Γιούσεφ
Με τη Δόξα να είναι όλη μπροστά ο Μάρτινς βρήκε στον κενό χώρο τον Γιούσεφ  και μόνος απέναντι στον Χατζηφραγκίσκου δεν δυσκολεύτηκε να πετύχει το 4-1. Κάπως έτσι ο Άρης καθάρισε οριστικά και με εμφαντικό τρόπο την υπόθεση νίκη. 

ΑΡΗΣ: Γιαννακόπουλος, Παχίπης, Μενέντεζ, Θεοφίλου, Μάρτινς, Αουρέλιο (77' Παναγή), Γιούσεφ, Μαραγκουδάκης (92' Αντωνίου), Ράσμους, Φράγκος (69' Όσκαρ), Ράντου

ΔΟΞΑ: Νέγκρι, Παουλίνιο, Μπραούλιο, Γκόμες (15' Χατζηφραγκίσκου), Κορομινάς, Λεονάρντο, Φοφανά, Ενιφούλ, Πόλο, Πουτζιουρής (53' Ρεδόνδο), Γκουλόν (91' Ρούντι)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Παχίπης / Λεονάρντο

KOKKINH: Νέγκρι 13' (Απευθείας)

*Κόπηκαν 47 εισιτήρια. 

*Διαιτητής της αναμέτρησης ορίστηκε ο Αβραάμ Τσούκκας, με βοηθούς τους Χαράλαμπο Γεωργίου και Αντρέα Μιχαηλίδη. 

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (3η) – Β’ ΟΜΙΛΟΣ:  Δόξα-Καρμιώτισσα/Άρης-Εθνικός  

Tα ρεπορτάζ του αγώνα είναι μια προσφορά της BetOnAlfa