Ένα στο τέλος του πρώτου, ένα στην αρχή του δεύτερου και +7! (Φώτος)

Πετυχαίνοντας ένα γκολ στο τέλος του πρώτου μέρους και άλλο ένα στο ξεκίνημα του δεύτερου, το ΑΠΟΕΛ επικράτησε με 2-0 της ΑΕΛ και διατήρησε την διαφορά των 7 βαθμών από τον δεύτερο Απόλλωνα. Τα γκολ για τους «γαλαζοκίτρινους» οι Πιέρος (πέναλτι) και Κάνιας. Δύο δοκάρια για το ΑΠΟΕΛ με τους Μερκή και Αλωνεύτη.

Οι επιλογές του Κρίστιανσεν

Κάτω απ’ τα γκολπόστ ήταν ο Βάτερμαν, ο δεξί μπακ ο Μιλάνοφ, αριστερό μπακ ο Λάγο και κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Ιωάννου και Μερκής. Αμυντικά χαφ οι Μοράις και Κάνιας, σε πιο ελεύθερο ρόλο ο Μπερτόλιο, έξω δεξιά ο Γιαννιώτας, έξω αριστερά ο Αλωνεύτης και στην κορυφή της επίθεσης ο Σωτηρίου.

Οι επιλογές του Διονυσίου

Κάτω απ’ τα γκολπόστ ήταν ο Ρομό, δεξί μπακ ο Αϊρόσα, αριστερό μπακ ο Φορτούνα και κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Κυριάκου και Μιτρέα. Αμυντικό χαφ ο Λαφράνς, μπροστά του οι Νικολάου και Σοάρες, έξω δεξιά ο Σάσι, έξω αριστερά ο Μέσκα και στην κορυφή της επίθεσης ο Αρουαμπαρένα.

Κατοχή το ΑΠΟΕΛ

Χωρίς κάτι αξιόλογο ξεκίνησε το παιχνίδι και συμπληρώθηκε το πρώτο δεκάλεπτο. Το ΑΠΟΕΛ είχε την κατοχή, προσπάθησε να κυκλοφορήσει την μπάλα και να ψάξει το γκολ, δοκιμάζοντας κυρίως από αριστερά με τον Αλωνεύτη, χωρίς αποτέλεσμα. Αντίθετα η ΑΕΛ έδειχνε να έχει ως πρωταρχικό της στόχο την αναχαίτιση των επιθέσεων του ΑΠΟΕΛ και στην πορεία να δοκιμάσει με κάποια αντεπίθεση να κάνει την ζημιά.

ΔΟΚΑΡΙ ο Μερκής!

Η πρώτη φάση ήρθε στο 13’ και ήταν μάλιστα κλασική! Το ΑΠΟΕΛ κέρδισε κόρνερ από δεξιά, ο Αλωνεύτης το εκτέλεσε με το αριστερό, η μπάλα έφτασε πίσω στο δεύτερο δοκάρι. Ο Μπερτόλιο έκανε την κεφαλιά, η μπάλα έφτασε στον Μερκή που από κοντά αλλά αρκετά πλάγια έκανε το δύσκολο πλασέ, σημαδεύοντας το αριστερό κάθετο δοκάρι της εστίας του Ρομό και στην συνέχεια απομακρύνθηκε.

Ευκαιρίες, ξανά από αριστερά

Όσο κυλούσαν τα λεπτά, το ΑΠΟΕΛ συνέχιζε να έχει κατοχή και να αυξάνει την πίεση του. Οι επιθέσεις από αριστερά συνεχίστηκαν, στο 23’ ο Λάγο έκανε το σουτ μετά από συνεργασία με τον Πιέρο αλλά αστόχησε και στο 28’ ο Ιωάννου που ανέβηκε ψηλά έκανε το γύρισμα αλλά ο Πιέρος δεν πρόλαβε. Η δεύτερη κλασική ευκαιρία μετά το δοκάρι του Μερκή ήρθε στο 32’, με τον Αλωνεύτη να σερβίρει στον Πιέρο Σωτηρίου ο οποίος έκανε το αριστερό πλασέ αλλά ο Ρομό εδίωξε με υπερένταση.

Απειλή με Μοράις και δοκάρι Στάθη

Ίδιο το σκηνικό στο δεύτερο μισό του πρώτου μέρους. Το ΑΠΟΕΛ είχε την κυριαρχία και έφτιαχνε συνεχώς τις προϋποθέσεις, έχοντας νέα καλή ευκαιρία στο 38’, με τον Γιαννιώτα να σεντράρει από δεξιά και τον Μοράις να κάνει το βολέ στην κίνηση, όμως ο Ρομό ήταν σε ετοιμότητα. Στα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρους, οι γηπεδούχοι έριξαν όλο το βάρος στην επίθεση ψάχνοντας το γκολ. Στο 44’ ο Πιέρος δεν βρήκε την μπάλα μετά το ωραίο γύρισμα του Γιαννιώτα και στην εξέλιξη της φάσης μετά από γέμισμα του Ιωάννου, ο Πιέρος κατέβασε με το κεφάλι στον Αλωνεύτη που κοντρόλαρε και έκανε το δεξί βολέ, σημαδεύοντας το αριστερό κάθετο δοκάρι της εστίας του Ρομό.

ΓΚΟΛ στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων

Τελικά το γκολ ήρθε στην τελευταία φάση του ημιχρόνου. Μετά από γέμισμα στην περιοχή της ΑΕΛ, ο Πιέρος διεκδίκησε ψηλά μαζί με τον Κυριάκου, η μπάλα χτύπησε στο χέρι του αμυντικού της Λεμεσιανής ομάδας και ο διαιτητής της αναμέτρησης Λούκας Σωτηρίου υπέδειξε παράβαση. Ο ίδιος ο Πιέρος Σωτηρίου ανέλαβε την εκτέλεση και ήταν εύστοχος, για το 1-0 στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Ξεκίνημα και Κάνιας!

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον ίδιο τρόπο που ολοκληρώθηκε το πρώτο. Με το ΑΠΟΕΛ να σκοράρει δηλαδή! Μόλις στο 47’, οι γηπεδούχοι επιτέθηκαν από δεξιά, ο Μιλάνοφ έκανε την σέντρα, η μπάλα πέρασε από τον Μπερτόλιο και έφτασε στον Κάνιας ο οποίος έκανε το δεξί πλασέ στην κίνηση νικώντας τον Ρομό για το 2-0.

Πιο επιθετική η ΑΕΛ, χώροι για ΑΠΟΕΛ

Μετά το 2-0, αναγκαστικά η ΑΕΛ βγήκε λίγο πιο ψηλά. Ο Διονυσίου πέρασε στο παιχνίδι τον Πίτι κάνοντας πιο επιθετική την ομάδα του, κράτησε λίγο περισσότερο μπάλα αλλά μέχρι και το 70’ δεν μπόρεσε να απειλήσει ουσιαστικά την εστία του Βάτερμαν. Αντίθετα το ΑΠΟΕΛ που επέστρεψε λίγα μέτρα πίσω, είχε την ευκαιρία να… χτυπήσει στην κόντρα και σε μια τέτοια πλησίασε στο γκολ, όταν ο Γιαννιώτας έφυγε… σφαίρα από δεξιά και έκανε το παράλληλο γύρισμα αλλά ο Αλωνεύτης πλάσαρε άστοχα στο 64’.

Δεν βοήθησαν οι αλλαγές

Ούτε οι εκατέρωθεν αλλαγές κατάφεραν να… ζωντανέψουν τον ρυθμό, ο οποίος μελώθηκε αισθητά μετά το 2-0, που διαμόρφωσε τα δεδομένα υπέρ του ΑΠΟΕΛ. Μέχρι και το 80’, οι φάσεις απουσίαζαν από το παιχνίδι και τα τελευταία λεπτά έμοιαζαν τυπικής διαδικασίας. Τελευταία καλή φάση ήταν το πλασέ του Πιέρου στο 85' από πάσα του Μερκή, το οποίο έφυγε έξω. Το τέλος του αγώνα βρήκε το ΑΠΟΕΛ να παίρνει την δίκαιη νίκη με 2-0.

ΑΠΟΕΛ: Βάτερμαν, Μιλάνοφ, Μερκής, Ιωάννου, Λάγο, Μοράις, Κάνιας, Γιαννιώτας (75'Βάντερ), Αλωνεύτης (85'Εμπεσίλιο), Μπερτόλιο (64'Μπαράλ), Σωτηρίου.

ΑΕΛ: Ρομό, Αϊρόσα, Μιτρέα, Α. Κυριάκου (51'Πίτι), Φορτούνα, Σοάρες (75'Ηλία), Λαφράνς, Νικολάου, Σάσι, Μέσκα, Αρουαμπαρένα (65'Γεωργιάδης).

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Μιλάνοφ.

- Διαιτητής ο Λούκας Σωτηρίου με βοηθούς τους Αθηνόδωρο Ιωάννου - Νίκο Εγγλέζου. Τέταρτος ο Γιώργος Νικολάου και παρατηρητής ο Ανδρέας Ξάνθου. 

Η κάλυψη του ΑΠΟΕΛ - ΑΕΛ είναι μια προσφορά της BetOnAlfa