Εθνική... πολυεθνική!

Μέρες Εθνικής είναι αυτές που διανύουμε και όσο και αν το ενδιαφέρον του φίλαθλου κοινού δεν είναι τόσο έντονο, πρέπει να αναγνωρίσουμε πως το νέο αίμα που μπαίνει στην ομάδα μας, επιτρέπει να αισιοδοξούμε για το μέλλον.

Η Κύπρος θυμίζει πλέον... πολυεθνική αφού έχουμε παίκτες που παίζουν σε πολλές χώρες του εξωτερικού, σε βαθμό που δεν ίσχυε ποτέ στο παρελθόν.

Σήμερα έχουμε εκπρόσωπο στην Ιταλία (Κάστανος), στη Νότιο Κορέα (Σιέλης), στο Βέλγιο (Λαΐφης), στην Αγγλία (Μακρής) και στην Ελλάδα (Αβραάμ). Παράλληλα είναι ο Γάλλος Λαμπάν και ο Πορτογάλος Μαργκάσα.

Επιπλέον από όσους σήμερα παίζουν σε Κυπριακές ομάδες, είναι πάρα πολλοί εκείνοι που έχουν εμπειρίες απ' το εξωτερικό... Χαραλάμπους, Γιωργαλλίδης, Χαραλαμπίδης, Μυτίδης, Αλεξάνδρου, Χριστοφή σε επίπεδο ανδρών και Αρτυματάς, Εγγλέζου, Ρουσιάς σε νεαρότερη ηλικία.

Όλη αυτή η εμπειρία είναι ένα σημαντικό στοιχείο για το σήμερα και το αύριο της Εθνικής μας ομάδας και το θέμα είναι να την εκμεταλλευτούμε φτιάχνοντας ένα ομοιογενές σύνολο που θα αποτελέσει την βάση επιτυχιών τα επόμενα χρόνια.