Ισοφαρίστηκε στο 90΄(1-1)

Η Ελλάδα σκόραρε με τον Μήτρογλου στο 46΄ και παρά την μεγάλη πίεση που δέχθηκε από το Βέλγιο μένοντας και με 10 παίκτες από το 65΄ με την αποβολή του Ταχτζίδη κρατούσε το υπερολύτιμο 0-1. Ο Λουκάκου στο 90΄ έκανε το 1-1 και στις καθυστερήσεις λίγο έλειψε να έρθει και δεύτερο γκολ από τους Βέλγους. Στο 90+5 αποβλήθηκε και ο Τζαβέλλας.

Ναι το έργο ήταν δύσκολο. Παίζαμε σε μία έδρα που δεν είχαμε θετικό αποτέλεσμα. Κόντρα σε μια ομάδα που είναι πρώτη στην παγκόσμια κατάταξη. Κι όμως. Στην world class ομάδα του Βελγίου, είχαμε ένα σύνολο με πλάνο και πάθος το οποίο είχε τις δικές του μονάδες «παγκόσμιας κλάσης». Μανωλάς, Παπασταθόπουλος. Αμυντικοί εκατομμυρίων. Μήτρογλου. Ενας από τους πιο «καυτούς» επιθετικούς. Μέσοι με ταλέντο (Σάμαρης, Φορτούνης, Μάνταλος). Μπακ με εμπειρία ετών και με προσωπικότητα όπως οι Τοροσίδης και Τζαβέλλας. Κι ένα τέρμα που κατέβασε... ρολά (Καπίνο).

ΟΚ, εάν κοιτάξει κανείς την στατιστική θα μας χαρακτηρίσει τυχερούς με 17-2 τελικές και 69-31 κατοχή μπάλας. Ομως η πραγματικότητα είναι άλλη. Πως η Εθνική είναι αυτή που μέχρι το 89' κρατούσε τη νίκη. Η Εθνική είναι αυτή που θα είχε περισσότερες πιθανότητες για το τρίποντο εάν δεν έμενε με δέκα παίκτες από το 65' (Ταχτσίδης). Ομως και οι Βέλγοι είχαν world class παίκτες. Και ο Λουκάκου είναι ένας από τους. Με τελείωμα που θύμισε τον φουνταριστό στο πόλο, ο επιθετικός του Βελγίου νίκησε Παπασταθόπουλο και Καπίνο και διαμόρφωσε το τελικό 1-1.

MVP: Στέφανος Καπίνο. Ο Ελληνας γκολκίπερ ήταν... ζεστός από το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και έδειξε ότι βρίσκεται σε καλή κατάσταση και κόντρα στο Βέλγιο. Σπουδαίες επεμβάσεις καθ' όλη την διάρκεια του αγώνα και στο γκολ του Λουκάκου δεν φέρει ευθύνη μιας και μιλάμε για τελείωμα παγκόσμιας κλάσης.
Αδύναμος κρίκος: Ταχτσίδης. Δίχως αμφιβολία. Αφησε την Εθνική με παίκτη λιγότερο για 30 λεπτά κι αυτό βγήκε στο τέλος όπου οι δέκα διεθνείς είχαν δώσει και την ψυχή τους για να κρατήσουν τη νίκη αλλά δε τα κατάφεραν.
Στο ύψος του: Κώστας Μήτρογλου. Μία τελική χρειάστηκε και την έκανε γκολ. Τι άλλο να ζητήσουμε από τον δέκατο σκόρερ στην ιστορία της Εθνικής ομάδας.
Η γκάφα: Ο Παναγιώτης Ταχτσίδης άφησε σε κρίσιμο σημείο την Εθνική με δέκα παίκτες. Ο Ελληνας μέσος αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη στο 65' με αποτέλεσμα ν' αυξήσει τον βαθμό δυσκολίας στην υπόλοιπη ομάδα η οποία στο τέλος έμεινε από δυνάμεις.

Οι συνθέσεις:
Βέλγιο (Ρομπέρτο Μαρτίνεθ): Κουρτουά, Αλντερβάιρελντ, Ναϊνγκολάν, Βερτόνγκεν, Βίτσελ, Φελαϊνί (66' Ντεμπελέ), Λουκάκου, Καράσκο, Μέρτενς, Τσαντλί, Σιμάν (83' Μιραλάς)
Ελλάδα (Μίκαελ Σκίμπε): Καπίνο, Τοροσίδης, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Τζαβέλλας, Σάμαρης, Ταχτσίδης, Μάνταλος (84' Ζέκα), Σταφυλίδης, Φορτούνης (67' Τζιόλης), Μήτρογλου (92' Βέλλιος)