Τι έγινε στη σύσκεψη για το γήπεδο της Λεμεσού (πληροφορίες)

Σύσκεψη υπό τον ΠτΔ, Νίκο Αναστασιάδη, έγινε σήμερα στο Προεδρικό, με θέμα το νέο γήπεδο της Λεμεσού.

Το παρόν τους έδωσαν μεταξύ άλλων οι Υπουργοί Οικονομικών και Παιδείας, τεχνοκράτες του Υπουργείου Οικονομικών, εκπρόσωποι του ΚΟΑ και οι διοικούντες τα τρία Σωματεία (Αντρέας Σοφοκλέους, Αντρέας Γιάπας, Νίκος Κίρζης, Μαρίνος Ευσταθίου, Σταύρος Δημοσθένους).

Ο Νίκος Αναστασιάδης εξέφρασε για ακόμα μια φορά την στήριξη του κράτους και προέτρεψε τα Σωματεία να "τρέξουν" τις διαδικασίες ώστε να γίνουν τα επόμενα βήματα που απαιτούνται.

Στους σχεδιασμούς παραμένει το αρχικό σενάριο, δηλαδή χρηματοδότηση από το κράτος, για το οποίο όμως απαιτείται η έγκριση της Κομισιόν. Αν και οι δυσκολίες στο συγκεκριμένο κομμάτι είναι δεδομένες, η απόφαση είναι το θέμα να προχωρήσει με αυτό το μοντέλο και ο ΠτΔ ξεκαθάρισε στα Σωματεία πως δεν υπάρχει Plan B (για παράδειγμα το γήπεδο να ανεγερθεί από τον ΚΟΑ, όπως συζητείται ανάμεσα στις πλευρές).

Στην σύσκεψη έγινε καταμερισμός εργασιών ώστε να γίνουν τα επόμενα βήματα και εξετάστηκε και το ενδεχόμενο να βγουν τα Σωματεία σε προσφορές ακόμα και πριν να λάβουν την απάντηση της Κομισιόν, ώστε να κερδηθεί χρόνος.

Οι παράγοντες των τριών Σωματείων θα έχουν μεταξύ τους νέα συνάντηση αύριο Τρίτη για να αποφασίσουν τα επόμενα βήματα.