Σπουδαίο διπλό για τον Εθνικό! (φώτος)

Ο Εθνικός πήρε την πρώτη του νίκη στα Play Offs στον αγώνα κόντρα στον Άρη επικρατώντας με 1-0.

Ο Ζελάγια ήταν αυτός που πέτυχε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης από την άσπρη βούλα στο 58ο λεπτό δίνοντας... ανάσα στην ομάδα του.  Με δέκα παίκτες ολοκλήρωσε το παιχνίδι η Ελαφρά Ταξιαρχία η οποία προσπάθησε χωρίς αποτέλεσμα να κλέψει τουλάχιστον τον βαθμό. Στους 33 βαθμούς ο Εθνικός, τρεις περισσότερους από τον Άρη. 

Η εξέλιξη του αγώνα:  

Η πρώτη τελική στο ματς σημειώθηκε στο 7ο λεπτό και ήταν για τον Άρη. Ο Ροτζέιρο Μάρτινς ήταν αυτός που επιχείρησε μακρινό σουτ όμως η μπάλα πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Μπογκαντίνοφ. Στο 18ο λεπτό ο Κατσιαράβα έφυγε στην πλάτη της άμυνας του Άρη όμως το πλασέ του απέναντι στον Γιαννακόπουλο ήταν αδύνατο με αποτέλεσμα να μπλοκάρει ο τερματοφύλακας.  

Από εκείνο το σημείο και μέχρι το 35΄ παρακολουθήσαμε ένα πολύ μέτριο παιχνίδι. Οι δύο ομάδες δυσκολεύονταν να δημιουργήσουν φάσεις στις δύο εστίες με την μπάλα να ανεβοκατεβαίνει ουσιαστικά στον χώρο του κέντρου. Το 0-0 ήταν το σκορ του πρώτου μέρους.

Με την έναρξη του 2ου μέρους ο Άρης απόλεσε μεγάλη ευκαιρία. Μόλις στο 46ο λεπτό ο Μάρτινς απέναντι από τον Μπογκαντίνοφ πλάσαρε όμως η μπάλα πέρασε λίγο έξω από την εστία. Ένα λεπτό πριν το 50΄ ο Κρατσιούνοφ απάντησε για τον Εθνικό με κεφαλιά έπειτα από εκτέλεση κόρνερ παρόλα αυτά και πάλι η μπάλα έφυγε άουτ. Στο 51΄ ο Κυπριανού είδε τον Γιαννακόπουλο να αποκρούει θεαματικά το σουτ που επιχείρησε εντός της περιοχής. 

Πέναλτι, κόκκινη και... ΓΚΟΛ

Στο 56ο λεπτό ο διαιτητής υπέδειξε το σημείο του πέναλτι για τον Εθνικό. Ο Άλβαρεθ ανέτρεψε τον Ζελάγια και αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Το πέναλτι εκτέλεσε ο Ζελάγια κάνοντας το 1-0.

Ο Εθνικός Άχνας μέχρι το 90λεπτό, έχοντας το αριθμητικό πλεονέκτημα, έλεγξε τον ρυθμό του αγώνα χωρίς ωστόσο να προσπαθήσει να πετύχει και δεύτερο γκολ.

Άρης: Γιαννακόπουλος, Παχίπης, Αουρέλιο, Γιούσεφ, Μάρτινς, Ευσταθίου, Μαραγκουδάκης, Όσκαρ, Ράσμους, Φράγκος, Ράντου

Εθνικός: Μπογκαντίνοφ, Στόιτσεφ, Κιπιάνι, Κατσιαράβα, Ενέσκου, Κυπριανού, Κρατσιούνοφ, Αρέστη, Ντόβπνια, Ζελάγια

Tα ρεπορτάζ του Άρης - Εθνικός είναι μια προσφορά της BetOnAlfa