ΡΕΦίνιο/επίμαχες (ΑΕΚ-ΑΠΟΕΛ)

O ΡΕΦίνιο σχολιάζει τις επίμαχες φάσεις οι οποίες προβλήθηκαν στην εκπομπή του ANT1 Replay. (ΠΛΕΟΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΠΙΜΑΧΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΘΑ ΣΧΟΛΙΑΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΑ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΠΟΥ ΠΡΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΑΝΟΙΚΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ)

*** Στο 4΄ στην πρώτη επίθεση του ΑΠΟΕΛ σωστά ο Β΄ βοηθός έδειξε να συνεχιστεί ο αγώνας. Ο Πιέρος Σωτηρίου ήταν στην ίδια ευθεία με τον τελευταίο αμυντικό. 

*** Στο 8΄ το ΑΠΟΕΛ σκοράρει με τον Νούνο Μοράις. Τη στιγμή που ο πορτογάλος δέχεται την πάσα είναι στην ευθεία με μέρος του σώματος του τελευταίου αμυντικού της ΑΕΚ. Οριακή φάση με τον Β΄ βοηθό να δείχνει σέντρα. Είναι η λεγόμενη δύσκολη φάση που πάντα αφήνει διαμαρτυρίες από την ομάδα που χρεώνεται το γκολ. Επί της ουσίας ως οριακή, το πλεονέκτημα πάει στον επιθετικό.

*** Στο 14΄ σε επίθεση της ΑΕΚ ο Αστίθ σταματά αντικανονικά τον Φλοριάν. Ήταν φάουλ για τους γηπεδούχους.

*** Στο 19΄ φάουλ του Μπαράλ στον Λαρένα δεν υποδείχθηκε. Ο παίκτης του ΑΠΟΕΛ πέφτοντας βρίσκει τον αντίπαλο στα πόδια.

*** Στο 23΄ ο Καταλά κρατάει τον Πιέρο που έφευγε στην επίθεση. Ήταν παράβαση από τον αμυντικό των γηπεδούχων που έπρεπε να χρεωθεί και με κίτρινη κάρτα γιατί σταμάτησε υποσχόμενη επίθεση.

*** Φάουλ του Αστίθ στο κέντρο του γηπέδου. Σωστό το σφύριγμα.

*** Στο 28΄ Μουρίγιο και Πιέρος διεκδικούν την μπάλα. Στο τέλος της μονομαχίας ο αμυντικός της ΑΕΚ κάνει μία περιττή κίνηση με αγκωνιά στον αντίπαλο. Θα έπρεπε να τιμωρηθεί με κίτρινη κάρτα.

*** Στο 37΄ φάουλ του Ιωάννου κάνει φάουλ με το σώμα στην πλάτη του Ακοράν. Ήταν παράβαση και κίτρινη κάρτα για σπρώξιμο εκτός φάσης. Δεν υπάρχει θέμα για κόκκινη κάρτα καθώς η μπάλα όταν έγινε η παράβαση ήταν σχεδόν στα πόδια του τερματοφύλακα του ΑΠΟΕΛ.

*** Στο 51΄ ο Γκαρίδο μαρκάρει τον Γιαννιώτα και ταυτόχρονα τον κτυπά με βίαιο τρόπο στο πρόσωπο. Κόκκινη κάρτα στον παίκτη της ΑΕΚ. Δεν πήρε ούτε κίτρινη. Για την φάση φέρουν ευθύνη πέραν του διαιτητή ο Α΄βοηθός όσο και ο 4ος διαιτητής.

*** Στο 54΄ ο Γιαννιώτας μαρκάρει αντικανονικά τον Τέτε ουσιαστικά χωρίς να κοιτάζει προς την μπάλα που ήταν στην κάθοδο. Σκόπιμη κίνηση η οποία τιμωρήθηκε με κίτρινη κάρτα η οποία ήταν σωστή αφού έγινε μία ριψοκίνδυνη ενέργεια από τον ποδοσφαιριστή του ΑΠΟΕΛ.

*** Στο 59΄ ο Φλοριάν ζητά πέναλτι σε διεκδίκηση με τον Νικόλα Ιωάννου. Οι επαναλήψεις δείχνουν πως δεν γίνεται φάουλ από τον ποδοσφαιριστή του ΑΠΟΕΛ αλλά από τον επιθετικό της ΑΕΚ ο οποίος βάζοντας το πόδι για παίξει την μπάλα βρίσκει τον αντίπαλο.

*** Στο 71΄ η ΑΕΚ ζητά και πάλι πέναλτι για χέρι. Γίνεται σιουτ και η μπάλα αφού πρώτα κτυπά σε μέρος του σώματος του Μιλάνοφ στη συνέχεια βρίσκει και το χέρι του. Σωστά ο διαιτητής έδειξε να συνεχιστεί ο αγώνας γιατί η μπάλα βρήκε στο χέρι μετά από εξωστρακισμό και ενώ αυτό ήταν σε φυσιολογική θέση.

*** Τρίτο πέναλτι ζητάει η ΑΕΚ στο 90΄. Ο Ακοράν κάνει την διείσδυση και μπαίνει στην περιοχή. Πέφτει χωρίς να τον ακουμπήσει κανείς. Ήταν κίτρινη για θέατρο στον ποδοσφαιριστή των γηπεδούχων.

*** Σωστό το σφύριγμα του διαιτητή στο τελευταίο λεπτό για το φάουλ υπέρ της ΑΕΚ που έφερε το 2ο γκολ. Άφησε αρχικά πλεονέκτημα αλλά γύρισε αμέσως πίσω δίνοντας την παράβαση αφού χάθηκε η μπάλα.