Χατζηβασίλης στο kerkida: «Τιμή για μένα το ενδιαφέρον μεγάλων ομάδων»

Ο Γιάννης Χατζηβασίλης είναι από τα πρόσωπα των ημερών, αφού το όνομά του «παίζει» σχεδόν σε όλα τα ρεπορτάζ των μεγάλων ομάδων του πρωταθλήματός μας.

Ο 26χρονος μεσοεπιθετικός του Εθνικού μίλησε στην ιστοσελίδα μας, www.kerkida.net, και δίνει τις δικές του απαντήσεις στα όσα ακούγονται γύρω από το όνομά του.

Η πορεία με τον Εθνικό, η καλύτερη του χρονιά, οι ομάδες που εκδήλωσαν ενδιαφέρον για να τον αποκτήσουν, το συμβόλαιό του με τον Εθνικό και η Εθνική.

Γιάννη, τι γεύση σου αφήνει η σεζόν που πλησιάζει σιγά-σιγά προς το τέλος της;

Μας αφήνει μια γλυκόπικρη γεύση στον Εθνικό. Δεν ξεκινήσαμε καλά, όμως μετά την αλλαγή του προπονητή βελτιώθηκε πολύ η ομάδα και έφτασε στο σημείο να διεκδικεί την 6η θέση. Αισθάνομαι ότι μπορούσαμε να τερματίσουμε στην πρώτη εξάδα. Αν κάναμε ένα καλύτερο ξεκίνημα ή έστω να μαζεύαμε περισσότερους βαθμούς μακριά από το Δασάκι θα τα είχαμε καταφέρει.

Πριν το παιχνίδι με τον Άρη, ο Εθνικός είχε μείνει μακριά από τη νίκη για αρκετό καιρό; 

Ναι, μετά που χάθηκε η 6η θέση, επήλθε απογοήτευση στην ομάδα. Δεν είχαμε ιδιαίτερα βαθμολογικά κίνητρα. Ευτυχώς κερδίσαμε τον Άρη και εκτιμώ ότι δεν θα… μπλέξει η ομάδα με περιπέτειες. Ελπίζω να κλείσουμε θετικά τη σεζόν, να συνεχίσουμε από κει που μείναμε στο τελευταίο παιχνίδι.

Κατά γενική ομολογία έκανες μία πολύ καλή σεζόν και στα περισσότερα παιχνίδια είχες σταθερά καλή απόδοση. 

Το πιο σημαντικό για ένα ποδοσφαιριστή είναι να μην αντιμετωπίζει προβλήματα τραυματισμού. Δόξα τω Θεώ όλα πήγαν καλά μέχρι στιγμής. Προσπαθώ να δίνω τον καλύτερο μου εαυτό κάθε Σαββατοκύριακο. Μπορώ να δώσω περισσότερα και θα συνεχίσω να δουλεύω σκληρά και μεθοδικά. 

Τις τελευταίες μέρες το όνομά σου έχει… παρελάσει από τα ρεπορτάζ αρκετών μεγάλων ομάδων (Απόλλων, Ανόρθωση, ΑΕΛ, Ομόνοια). Όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά. Έτσι; 

Είναι αλήθεια ότι αρκετές ομάδες επέδειξαν ενδιαφέρον για την απόκτησή μου. Να τελειώσει με το καλό η σεζόν, σίγουρα υπάρχουν ήδη κάποιες προτάσεις στο τραπέζι, θα τις αξιολογήσω με τον μάνατζερ μου και εύχομαι να κάνω την καλύτερη μου επιλογή. Αποτελεί τιμή για μένα το ενδιαφέρον μεγάλων ομάδων. Δυστυχώς, την πρώτη φορά που εντάχθηκα στο ρόστερ μεγάλης ομάδας, στην Ομόνοια, δεν μου δόθηκαν οι ευκαιρίες για να αποδείξω την αξία μου.

Πότε λήγει το συμβόλαιο σου με τον Εθνικό;

Μπορώ να μείνω ελεύθερος τον Ιούνιο με την καταβολή μίας μικρής ρήτρας (σ.σ 10 χιλιάδες ευρώ, ΕΔΩ). Ο Εθνικός με έχει βοηθήσει πάρα πολύ τα τελευταία 3 χρόνια. Με πίστεψαν και έδωσα τα πάντα για τους βγάλω ασπροπρόσωπους. Ευχαριστώ ιδιαίτερα τον πρόεδρο Κίκη Φιλίππου.

Σε έχουμε δει να αγωνίζεσαι σε διάφορες θέσεις στην καριέρα σου. Σε ποια θέση μπορείς να προσφέρεις περισσότερα;

Ξεκίνησα ως δεύτερος επιθετικός. Στη συνέχεια αγωνίστηκα και αριστερά και δεξιά στην επίθεση. Είναι θέμα του εκάστοτε προπονητή. 

Θα σε δούμε σύντομα στην Εθνική;

Είναι ο μεγάλος μου στόχος. Περιμένω με ανυπομονησία την ευκαιρία μου.