Ανατροπή και… ξανά τον πρώτο λόγο στον όμιλο (φώτος)

Xάρη σε μια αριστοτεχνική εκτέλεση φάουλ στο 85’ του Μαρτσίνιουκ ο Ερμής επικράτησε με ανατροπή του Άρη 2-1 στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής του β’ ομίλου.  Έτσι, οι «φτεροπόδαροι» πήραν ξανά το πρώτο λόγο στην υπόθεση κατάκτησης της 7ης θέσης. Από την άλλη η «ελαφρά ταξιαρχία» απώλεσε την ευκαιρία ν’ ανοίξει την ψαλίδα από την Δόξα στη μάχη που δίνει για αποφυγή της διαβάθμισης.

Σε ό,τι αφορά την εξέλιξη του αγώνα οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο 44’ με εκτέλεση πέναλτι του Μάρτινς, ενώ ο γηπεδούχοι ισοφάρισαν στο 48’ με τον Ντε Μέλο.  Στο 85’ ο Μαρτσίνιουκ με εκτέλεση φάουλ πέτυχε την ανατροπή-νίκη. Να σημειωθεί πως ένα λεπτό αργότερα έμειναν με δέκα ποδοσφαιριστές λόγω αποβολής του Κέζου με απευθείας κόκκινη κάρτα.

Αναγνωριστικά πρώτα λεπτά…
Στην απόλυτη μετριότητα κύλησε το πρώτο 5λέπτο της αναμέτρησης αφού οι δύο ομάδες έψαχναν να βρουν τρόπο να επιβάλουν το ρυθμό τους.  Με μονομαχίες κυρίως στο χώρο του κέντρου ό,τι καλύτερο ήταν μια επιθετική προσπάθεια από πλευράς Άρη. 

Ισορροπημένη συνέχεια… 
Αρκετή διάθεση αλλά μέχρι εκεί… Η συνέχεια πέρα από κάποιες καλές ατομικές προσπάθειες δεν επιφύλαξε κάτι ιδιαίτερο.  Καλύτερη φάση που καταγράφηκε ήταν στο 25΄ όταν μετά από παράλληλη μπαλιά του Μαρτσίνιουκ από αριστερά ο Μασίνουα από το ύψος του πέναλτι δεν κατάφερε να νικήσει τον Γιαννακόπουλο. 

0-1 στο 44’ με Μάρτιντς από τα έντεκα βήματα…
Ενώ όλα έδειχναν ότι ο αγώνας θα πήγαινε στο ημίχρονο ισόπαλος 0-0 ο Άρης κέρδισε πέναλτι και άνοιξε το σκορ. Στο 43΄ μετά από χέρι στην περιοχή του Παγιές ο διαιτητής της αναμέτρησης  έδειξε παράβαση και ο Μάρτινς με ψύχραιμη εκτέλεση πέτυχε το 1-0. 

1-1 στο 48’ με Ντε Μέλο 
Πριν καλά-καλά ζεσταθούν οι μηχανές για το β’ μέρος ο Ερμής έφερε το ματς στα ίσα στο 48΄.  Με ατομική του ενέργεια ο Ντε Μέλο μπήκε στην περιοχή και με έξοχο σουτ έστειλε την μπάλα στα δίκτυα γράφοντας το 1-1.

2-1 στο 85’ με απευθείας φάουλ του Μαρτσίνιουκ
Ο Ερμής κατάφερε σ’ ένα καίριο χρονικό σημείο να κάνει την ολική ανατροπή. Μετά από επέλαση του Λίλλη από τον άξονα κέρδισε φάουλ σε εξαιρετική θέση για απευθείας εκτέλεση. Την ευθύνη ανέλαβε ο Μαρτσίνιουκ που αριστοτεχνικά έστειλε την μπάλα πάνω από το τοίχος και έπειτα στα δίκτυα του Γιαννακόπουλου γράφοντας το 2-1.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό έμεινα με δέκα ποδοσφαιριστές μετά την απευθείας αποβολή του Κέζου σε σκληρό μαρκάρισμα στον Φράγκο.

Τα έδωσε όλα ο Άρης στα εναπομείναντα λεπτά
Στα τελευταία λεπτά ο Άρης τα έδωσε όλα στην επίθεση σε μια προσπάθεια να γλιτώσει τουλάχιστον τον έναν βαθμό.  Παρόλα αυτά τίποτα δεν άλλαξε στις καθυστερήσεις αφού ο Ερμής κράτησε το υπέρ του πολύτιμο 2-1 και πήρε τη νίκη.

ΕΡΜΗΣ: Στυλιανού, Κέζος, Ντε Μέλο, Αρτάμπε, Μαρτσίνιουκ, Μπάουμαν (82' Λίλλης), Μασίνουα (63' Αλεξίου), Παγιές, Χριστοφή, Ψάλτης, Γκραντίν.

ΑΡΗΣ: Γιαννακόπουλος, Παχίπης, Θεοφίλου (51' Κυριάκου), Γιούσεφ, Μάρτινς, Αντωνίου (79' Παύλου), Ευσταθίου, Όσκαρ (73' Πούλπο), Φράγκος, Ράντου, Βέλνα. 

ΚΙΤΡΙΝΕΣ:  Γκραντίν, Mπάουμαν (2η), Στυλιανού / Γουέλνα, Φράγκος (2η)
ΚΟΚΚΙΝΗ: 86' Κέζος (Απευθείας)

-Διαιτητής της αναμέτρησης ορίστηκε ο Γιώργος Νικολάου, με βοηθούς τους Μιχάλη Σωτηρίου και Χρίστο Χρίστου. 

-Αναγκαστική ήταν η αλλαγή του Μπάουμαν λόγω τραυματισμού.

-Μπάουμαν για Ερμή και Φράγκος από πλευράς Άρη συμπλήρωσαν κάρτες και χάνουν το επόμενο παιχνίδι της ομάδας τους. 

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ – 5η Β’ ΟΜΙΛΟΣ: Εθνικός-Ερμής / Άρης-Καρμιώτισσα

Tα ρεπορτάζ του αγώνα είναι μια προσφορά της BetOnAlfa