ΜΙΛΗΣΕ η κλάση του Μιγκέλ στο 91΄(φώτος)

Μεγάλος πρωταγωνιστής του ντέρμπι ο Μιγκέλ Αρουαμπαρένα ο οποίος με δύο δικά του γκολ χάρισε την νίκη στην ΑΕΛ κόντρα στην ΑΕΚ με 2-1. Ο Ισπανός επιθετικός της ΑΕΛ σκόραρε στο 90+1΄δίνοντας την νίκη στην ομάδα του η οποία μπαίνει πλέον για τα καλά στο κόλπο της τρίτης θέσης. Η ΑΕΚ μένει στο -9 από την πρώτη θέση. 

Ο Αρουαμπαρένα άνοιξε το σκορ για την ΑΕΛ με τον Φλοριάν να ισοφαρίζει πριν το τέλος του πρώτου μέρους. Το γκολ της νίκης ήρθε στα τελευταία λεπτά του αγώνα όταν ο πρώτος σκόρερ της ΑΕΛ με ωραίο πλασέ έπειτα από σέντρα του Μέσκα χάρισε την ομάδα του μια πολύτιμη νίκη. 

Το www.kerkida.net ήταν στο γήπεδο και σας μετέφερε την εξέλιξη του αγώνα...

Η ΑΕΛ ήταν αυτή που στο "βουβό" Τσίρειο κατάφερε να απειλήσει πρώτη στο ντέρμπι. Συγκεκριμένα, στο 8ο λεπτό ο Μιτρέα επιχείρησε απευθείας εκτέλεση φάουλ έξω από την περιοχή και δεξιά όμως η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Γιωργαλλίδη.

ΓΚΟΛ με Μιγκέλ...

Η ΑΕΛ είχε τον έλεγχο του αγώνα στα πρώτα λεπτά και κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 18ο λεπτό με τον Αρουαμπαρένα. Αϊρόσα και Γεωργιάδης άλλαξαν ωραία την μπάλα από δεξιά με τον Ελλαδίτη να την γυρίζει στην καρδιά της περιοχής εκεί όπου ο Μαύρου δεν κατάφερε να την στείλει στα δίκτυα. Ο Γιωργαλλίδης έκανε λάθος εκτίμηση της φάσης με τον Αρουαμπαρένα εξ επαφής να σηκώνεται ψηλά και με το κεφάλι να γράφει το 1-0 για τους γηπεδούχους.

Η πρώτη τελική για την ΑΕΚ καταγράφηκε στο 28ο λεπτό. Ο Μπόλιεβιτς δοκίμασε το πόδι του στον άξονα έξω από την περιοχή όμως το ευθύβολο σουτ του κατέληξε στον Ρόμο ο οποίος μπλόκαρε.   

Από εκείνο το σημείο και έπειτα ακολούθησαν δύο φάσεις, μία για την κάθε ομάδα. Ένα λεπτό πριν να συμπληρωθεί το ημίωρο, ο Μαύρου για την ΑΕΛ επιχείρησε με σουτ εντός περιοχής να παραβιάσει την αντίπαλη εστία χωρίς όμως να βρει στόχο. Στο ίδιο λεπτό ήταν η σειρά του Φλοριάν για την ΑΕΚ να στείλει την μπάλα έξω από την εστία του Ρόμο με το δεξί. 

Ισοφάριση με Φλοριάν

Στο 33ο λεπτό η ΑΕΚ κατάφερε να ισοφαρίσει με τον Γάλλο στράικερ. Μετά από εκτέλεση φάουλ εντός της περιοχής ο Φλοριάν πετάχτηκε πιο γρήγορα από τον Σοάρες και με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίκτυα για το 1-1. 

Δεύτερο μέρος

Γρήγορος ρυθμός και ανοικτό παιχνίδι είδαμε στα πρώτα δέκα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου στο Τσίρειο. Η ΑΕΛ ήταν η ομάδα που έφτασε στην πρώτη τελική με τον Σοάρες στο 47ο λεπτό. Ο μέσος των γηπεδούχων έπιασε δυνατό σουτ όμως η μπάλα πέρασε έξω. 

Η ΑΕΚ έφτασε πολύ κοντά στο 2-1 στο 60ο λεπτό. Ο Τέτε σέντραρε από αριστερά με τον Μιτρέα παρολίγον να στείλει την μπάλα στα δίκτυα της ομάδας του. Ο Ρουμάνος στόπερ έκανε λάθος απομάκρυνση ωστόσο φάνηκε τυχερός αφού η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι και στον Ρόμο πριν καταλήξει εκτός περιοχής. Εφτά λεπτά αργότερα ο Ρόμο έσωσε την ΑΕΛ όταν απέκρουσε δύσκολα το πολύ δυνατό σουτ του Μαλόκου από πλάγια έξω από την περιοχή.  

ΓΚΟΛ στο 90+1 

Ο Αρουαμπαρένα κατάφερε να χαρίσει την νίκη στην ΑΕΛ στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων. Ο Ισπανός στράικερ με πλασέ έπειτα από την σέντρα του Μέσκα από αριστερά νίκησε τον Γιωργαλλίδη για 2η φορά.

ΑΕΛ: Ρόμο, Αϊρόσα, Φορτούνα, Μιτρέα, Λαφράνς, Νικολάου, Σοάρες, Γεωργιάδης (62΄ Μπλάνκο) Μέσκα, Αρουαμπαρένα, Μαύρου (69΄ Σασί)

ΑΕΚ: Γιωργαλλίδης, Καταλά, Λαρένα, Ακοράν (66΄ Μαλόκου) Τέτε, Χέφελ (79΄ Μυτίδης), Μπόλιεβιτς (71΄ Τομάς) Ορτίθ, Μουρίγιο, Γκαρίδο, Φλοριάν

Tα ρεπορτάζ του ματς ΑΕΛ - ΑΕΚ είναι μια προσφορά της BetOnAlfa