"Ζωντανή" και ελπίζει! (Φώτος)

Αν και δεν εντυπωσίασε με την εμφάνισή της, η Ομόνοια πήρε το ζητούμενο που ήταν οι τρεις βαθμοί στο σημερινό ντέρμπι με την ΑΕΛ. Οι «πράσινοι» επικράτησαν με 2-1 χάρις σε γκολ των Χριστοφή και Ντάρμπισαϊρ και αναπτέρωσε τις ελπίδες της για εξασφάλιση της 4ης θέσης αφού μείωσε στον ένα βαθμό από την Λεμεσιανή ομάδα. Για την ΑΕΛ ισοφάρισε προσωρινά σε 1-1 ο Πίτι.

Οι επιλογές του Ιωακείμ

Κάτω απ’ τα γκολπόστ ο Παναγή, δεξί μπακ ο Παναγιώτου, αριστερό μπακ ο Σοϊλέδης και κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Άρνασον και Κατελάρης. Αμυντικά χαφ οι Μαργκάσα και Μπρέεβελντ, σε πιο ελεύθερο ρόλο ο Τουρέ, έξω δεξιά ο Χριστοφή, έξω αριστερά ο Αζίζ και στην κορυφή της επίθεσης ο Ντάρμπισαϊρ.

Οι επιλογές του Μπαλταζάρ

Κάτω απ’ τα γκολπόστ ο Ρομό, δεξί μπακ ο Κυριάκου, αριστερό μπακ ο Φορτούνα και κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Μιτρέα και Λαφράνς. Αμυντικά χαφ οι Σοάρες και Νικολάου, σε πιο ελεύθερο ρόλο ο Πίτι, έξω δεξιά ο Σάσι, έξω αριστερά ο Μέσκα και στην κορυφή της επίθεσης ο Αρουαμπαρένα.

Προσεκτικό ξεκίνημα

Χωρίς κάτι αξιόλογο συμπληρώθηκε το πρώτο δεκάλεπτο στο ματς. Παιχνίδι κέντρου με εναλλασσόμενη την κατοχή μπάλας, χωρίς τελικές προσπάθειες πέραν μιας καλής κεφαλιάς του Σάσι στο 10’ που δεν βρήκε στόχο. Χωρίς ρίσκα οι δύο ομάδες, με περισσότερη προσοχή στο ανασταλτικό τους κομμάτι στα πρώτα λεπτά.

Παραλίγο... από το πουθενά!

Στο 13’ και χωρίς να δημιουργηθεί φάση, λίγο έλειψε να έχουμε το πρώτο γκολ του αγώνα. Ο Άρνασον γύρισε προς τα πίσω στον Παναγή, με τον κίπερ της Ομόνοιας να μην κοντρολάρει την μπάλα αλλά να είναι τυχερός,  αφού την είδε να περνά ελάχιστα δίπλα από το κάθετο δοκάρι και να καταλήγει σε κόρνερ.

Ελαφρώς η ΑΕΛ, πρόβλημα με Άρνασον

Ελαφρώς καλύτερη η ΑΕΛ με την συμπλήρωση του πρώτου μισού του ημιχρόνου. Οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν την μάχη του κέντρου και έδειχναν να… πατούν καλύτερα στο γήπεδο, παίζοντα κυρίως με τον Σάσι που είχε διάθεση στο παιχνίδι του. Η… ατυχία χτύπησε ξανά στην Ομόνοια αφού μετά τον Βύντρα που έμεινε εκτός της τελευταία στιγμή, στο 25’ τραυματίστηκε και ο έτερος στόπερ, ο Άρνασον με τον Φλορέσκου να παίρνει την θέση του. 

Καλή φάση με Μιτρέα

Έπρεπε να φτάσουμε στο 42’ για να δούμε την πρώτη κλασική ευκαιρία στο παιχνίδι. μετά από εκτέλεση κόρνερ του Πίτι, η μπάλα έφτασε στον Μιτρέα που έκανε το σουτ από κοντά αλλά η μπάλα αποκρούστηκε πάνω στην γραμμή, με την ΑΕΛ να χάνει σπουδαία ευκαιρία και το 0-0 να διατηρείται.

Πρώτη και... αρκετή για "Τζίμη"!

Και φτάνουμε στην τελευταία φάση του ημιχρόνου, πρώτη για την Ομόνοια που κατέληξε σε γκολ! Δράστης ο Δημήτρης Χριστοφή που με ωραία ατομική προσπάθεια στο 45’, ξεκινώντας από αριστερά και συγκλίνοντας προς τα μέσα, πέρασε δύο αντιπάλους και εξαπέλυσε ένα… κεραυνό με το δεξί, νικώντας τον Ρομό για το 1-0, στην πρώτη και μοναδική τελική προσπάθεια των «πρασίνων» στο πρώτο μέρος.

Κλασική με Μέσκα

Θέλοντας να αιφνιδιάσει και να ισοφαρίσει νωρίς, η ΑΕΛ ξεκίνησε το β’ μέρος με φουλ επιθετική διάθεση και μόλις στο 47’… άγγιξε το γκολ. Μετά από ωραία συνεργασία, ο Μέσκα βρέθηκε μόνος… φάτσα με τον Παναγή, έκανε το πλασέ ωστόσο ο γκολκίπερ της Ομόνοιας λειτούργησε σωστά και αποσόβησε τον κίνδυνο, κρατώντας το 1-0.

Επιθετικότητα ΑΕΛ...

Το επόμενο εικοσάλεπτο κύλησε χωρίς κάτι ιδιαίτερο. Η ΑΕΛ πίεζε, η Ομόνοια αμυνόταν σωστά και προσπαθούσε με κάποιες αντεπιθέσεις να… εκθέσει την επιθετικότητά της αντιπάλου του. Στο 62’ η Λεμεσιανή ομάδα διεκδίκησε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Κατελάρη στον Σάσι, όμως ο Δημήτρης Μασιάς υπέδειξε να συνεχιστεί κανονικά το παιχνίδι.

ΓΚΟΛ ο Πίτι!

Η επιθετικότητα της ΑΕΛ… απέφερε καρπούς, με στημένη μπάλα. Στο 69’ συγκεκριμένα, οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν φάουλ σε καλό σημείο. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Πίτι, στέλνοντας την μπάλα στα δίκτυα του Παναγή για το 1-1.

Λάθος και... τιμωρία από ΜΑΤ!

Στο 69’ η ΑΕΛ ισοφάρισε και έδειχνε να είναι πιο κοντά στην ανατροπή, ωστόσο η Ομόνοια έφτασε στο δεύτερο γκολ, σε μια ανύποπτη φάση. Στο 75' ο Μιτρέα έκανε τραγικό λάθος όντας τελευταίος στην άμυνα, ο Ντάρμπισαϊρ επωφελήθηκε με ιδανικό τρόπο, νικώντας τον Ρομό για το εκ νέου προβάδισμα των «πρασίνων».

Κράτησε μέχρι τέλους!

Τίποτα δεν άλλαξε στα τελευταία λεπτά, με την Ομόνοια να κρατά το υπέρ της αποτέλεσμα μέχρι τέλους και να πανηγυρίζει μια σπουδαία νίκη, η οποία διατηρεί... ανοικτή την πόρτα της Ευρώπης αφού μείωσε στον ένα βαθμό από την 4η ΑΕΛ.

ΟΜΟΝΟΙΑ: Παναγή, Παναγιώτου (82'Καρλίτος), Σοϊλέδης, Άρνασον (25'Φλορέσκου), Κατελάρης, Μαργκάσα, Μπρέεβελντ, Τουρέ, Χριστοφή, Αζίζ (64΄Δημητρίου), Ντάρμπισαϊρ.

ΑΕΛ: Ρομό, Κυριάκου (87'Ηλία), Φορτούνα, Λαφράνς, Μιτρέα, Σοάρες, Νικολάου (79'Μαύρου), Μέσκα (70'Γεωργιάδης), Σάσι, Πίτι, Αρουαμπαρένα.

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Χριστοφή, Φλορέσκου.

**Διαιτητής της αναμέτρησης ο Δημήτρης Μασιάς με βοηθούς την Αγγέλα Κυριάκου και τον Ανδρέα Ανδρέου.

**Στα δύο παιχνίδια της κανονικής διάρκειας ανάμεσα στις δύο ομάδες, είχαν από μία νίκη. Η ΑΕΛ με 1-0 στο "Τσίρειο" και η Ομόνοια 4-1 στο "ΓΣΠ".

**Πριν από την έναρξη του αγώνα τηρήθηκε μονόλεπτος σιγή εις μνήμη του Λούκα Ανδρέου, πρώην ποδοσφαιριστή της Ομόνοιας.

**Αναγκαστική η αλλαγή του Άρνασον με τον Φλορέσκου λόγω τραυματισμού του πρώτου.

Tα ρεπορτάζ του ντέρμπι ανάμεσα σε Ομόνοια και ΑΕΛ είναι μια προσφορά της BetOnAlfa