Άγονη ισοπαλία και… παραμένει σε δύσκολη θέση (φώτος)

Στην αυλαία της 5ης στροφής του β’ ομίλου η Νέα Σαλαμίνα και Δόξα έμειναν στην άγονη ισοπαλία 0-0.  Μοιράζοντας από ένα βαθμό σαφώς πιο απογοητευμένοι νιώθουν οι φιλοξενούμενοι αφού παρέμειναν σε δύσκολη θέση όντας στο -5 Άρη και Καρμιώτισσα στην μάχη αποφυγής του υποβιβασμού. 

Χαμένο πέναλτι είχαν στο 32’ οι ερυθρόλευκοι με τον Μακρίεφ, ενώ η ομάδα της Κατωκοπιάς είχε δοκάρι στις καθυστερήσεις με τον Κάστρο.  

Εμφανής η πίεση…
Έχοντας την πίεση με το μέρος της η Δόξα ξεκίνησε κάπως καλύτερα την αναμέτρηση σε σχέση με τη Νέα Σαλαμίνα.  Προσπάθησε από νωρίς να γίνει επικίνδυνη όμως οι ''ερυθρόλευκοι'' εκμεταλλευόμενοι τους ανοικτούς χώρους δημιούργησαν την πρώτη ευκαιρία στο 11' με σουτ του Μπεμπέ.    

Μεγάλη ευκαιρία με Μπραούλιο στο 19’
Βγαίνοντας στην πλάτη της άμυνας της Νέας Σαλαμίνας ο Μπραούλιο μόνος στο 19’ απέναντι στον Βεσελόφσκι δεν κατάφερε στο πλασέ που επιχείρησε να τον νικήσει. Κάπως έτσι η έκανε φτερά μια μεγάλη ευκαιρία για τη Δόξα για να ανοίξει το σκορ. Όλα αυτά με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα. 

Χαμένο πέναλτι του Μακρίεφ στο 32’ 
Στο 32’ μετά από μια μονομαχία του Κούσουλου με τον Εντράρ ο πρώτος έπεσε στο έδαφος και ο διαιτητής της αναμέτρησης σφύριξε την παράβαση. Την ευθύνη εκτέλεσης ανέλαβε ο Μακρίεφ όμως σημαδεύοντας στο κέντρο της εστίας ο Νέγκρι απόκρουσε εντυπωσιακά σώζοντας τη Δόξα. Αυτό ήταν το δεύτερο χαμένο πέναλτι στο πρωτάθλημα για τον βούλγαρο επιθετικό. 

Με αυτά και με εκείνα η ώρα πέρασε και το τέλος του α' μέρους βρήκε τις δυο ομάδες ισόπαλες 0-0.

Μπήκε καλύτερα και στο β’ μέρος
Όπως στο πρώτο μέρος έτσι και στο δεύτερο Δόξα μπήκε πιο δυνατά σε σχέση με τη Νέα Σαλαμίνα. Μάλιστα με την συμπλήρωση μόλις δύο λεπτών δημιούργησε καλή ευκαιρία όταν με ατομική του ενέργεια ο Φοφανά μπήκε στην περιοχή, γύρισε παράλληλα την μπάλα στο ύψος του πέναλτι όμως ο Γκόμες δεν πρόλαβε να κάνει το σουτ αφού τον πρόλαβε ο Άντονιτς.

Ευκαιρία με Φοφανά στο 55’
Οι φιλοξενούμενοι που σταδιακά επέβαλαν το ρυθμό τους στο 55’ έφτασαν κοντά στο γκολ με τον Φοφανά εντός περιοχής να κάνει το δυνατό σουτ όμως ο Βεσελόφσκι εντυπωσιακά έδιωξε την μπάλα. Στην επαναφορά ο Ρούντι με νέο σουτ προσπάθησε να αιφνιδιάσει όμως ο Σλοβάκος τερματοφύλακας ήταν πάλι σε ετοιμότητα και μπλόκαρε την μπάλα. 

Στο 57’ οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα για πέναλτι σε τράβηγμα της φανέλας του Μακρίεφ από τον Παουλίνιο. Ο διαιτητής της αναμέτρησης ήταν κοντά στη φάση και έδειξε το παιχνίδι να συνεχιστεί. 

Ισορροπημένη συνέχεια…
Με τη Νέα Σαλαμίνα σταδιακά να ισορροπεί το παιχνίδι η συνέχεια δεν επιφύλαξε κάτι το ιδιαίτερο. Οι πολλές μονομαχίες και οι λάθος μεταβιβάσεις δημιούργησαν ένα μέτριο θέαμα μέχρι το 80’. Έτσι όλα έδειχναν πως όποια ομάδα έβρισκε τον τρόπο να σκοράρει θα  έπαιρνε και τη νίκη. 

Κλασική ευκαιρία με Κολοκούδια και δοκάρι στις καθυστερήσεις
Στο 92’ η Νέα Σαλαμίνα απώλεσε απίστευτη ευκαιρία με τον Κολοκούδια. Ο Κύπριος επιθετικός από πλεονεκτική θέση έκανε το σουτ όπως η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι περνώντας παράλληλα έξω.
Στην αμέσως επόμενη φάση η Δόξα βρήκε δοκάρι όταν σε σουτ του Κορομινάς η μπάλα κόντραρε στον Γκράτσι και κτύπησε στο δεξί κάθετο δοκάρι του Βεσελόφσκι. 

Tίποτα δεν άλλαξε και… άγονη ισοπαλία
Ούτε στο τελευταίο 10λεπτο άλλαξε κάτι και έτσι οι δύο ομάδες συνθηκολόγησαν στην άγονη ισοπαλία. Μοιράζοντας από ένα βαθμό πιο απογοητευμένη έμεινε η ομάδα της Δόξας αφού παραμένει σε δυσμενή θέση σε ό,τι αφορά την μάχη αποφυγής της διαβάθμισης. 

ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ: Βεσελόφσκι, Φούσκο, Ελευθερίου, Άντονιτς, Γκράτσι, Κούσουλος, Σκοπελίτης, Μπεμπέ, Μπριζίτο (64' Ντουντού), Εγγλέζου (72' Κωνσταντίνου), Μακρίεφ (88' Κολολούδιας)

ΔΟΞΑ: Νέγκρι, Ρούντι, Παουλίνιο, Ρεδόνδο, Γκόμες (81' Κάστρο), Μπραούλιο, Εντμάρ (57' Πουτζιουρής), Κορομινάς, Φοφανά (74' Κένεντι), Ενιφούλ, Γκουλόν

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Φούσκο / Φοφανά (2η)

-Διαιτητής της αναμέτρησης ορίστηκε ο Νικόλας Αθανασίου, με βοηθούς τους Χαράλαμπο Χαραλάμπους και Χριστάκη Σπανό. 

-Δεύτερο χαμένο πέναλτι στη σεζόν για τον Ντίμιταρ Μακρίεφ. 

-Δύο κάρτες συμπλήρωσε ο Φοφανά και χάνει τον επόμενο αγώνα της Δόξας κόντρα στον Ερμή. 

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ 6η - Β’ ΟΜΙΛΟΣ: Άρης-Νέα Σαλαμίνα / Ερμής-Δόξα 

Τα ρεπορτάζ του αγώνα είναι μια προσφορά της Bet on Alfa