Τον κέρδισε, τον πλησίασε και πάμε για θρίλερ! (φώτος)

Ο Απόλλωνας με γκολ του Φώτη Παπουλή κέρδισε το ΑΠΟΕΛ με 1-0 και πάμε πλέον για θρίλερ-τίτλου στις τελευταίες αγωνιστικές. Οι γαλαζοκίτρινοι με το +4 από τη Λεμεσιανή ομάδα είναι το φαβορί όμως όλα παίζονται, ενώ στο κόλπο είναι για τα καλά και η ΑΕΚ που πλέον είναι στο -6 από την κορυφή. Το www.kerkida.net ήταν στο Τσίρειο...

Χωρίς ρυθμό, "μίλησε" ο Παπουλής

H πρώτη καλή στιγμή στο ντέρμπι δεν άργησε και ήταν για το ΑΠΟΕΛ όταν στο 7' ο Βάντερ έκανε το σουτ εντός περιοχής και αστόχησε για λίγο. Ωστόσο στο πρώτο 20λεπτο δεν είδαμε άλλη ευκαιρία αφού οι δυο ομάδες αλληλοεξουδετερώθηκαν. Ο Απόλλωνας από την δική του πλευρά είχε την πρώτη του αξιοσημείωτη φάση στο 25', όμως το σουτ του Σακέτι πήγε ψηλά. Με την πάροδο του χρόνου δεν άλλαξε απολύτως τίποτα. Μέτριος ρυθμός και καθόλου φάσεις ενώ τα πολλά φάουλ δεν επέτρεψαν στο ματς να πάρει ρυθμό... Εκεί που φαινόταν πως οι δυο ομάδες θα πήγαιναν στα αποδυτήρια με το 0-0, ήρθε ο Παπουλής στο 41' να κάνει το 1-0 και να βάλει φωτιά στο Τσίρειο! Ο Σέρτζιο έκανε τη σέντρα, ο Αστίθ απομάκρυνε λανθασμένα και ο Ελλαδίτης έπιασε το σουτ στην κίνηση για να πετύχει ένα πολύ σημαντικό και πολύ δύσκολο γκολ. Το ΑΠΟΕΛ είχε καλή στιγμή στο επόμενο λεπτό με κεφαλιά του Πιέρου που πήγε έξω.

Ρυθμός, ευκαιρίες, δοκάρια

Με την επανέναρξη το ΑΠΟΕΛ προσπάθησε να μπει πιο επιθετικά για να ψάξει την ισοφάριση και για λίγα λεπτά γυρόφερνε την περιοχή του Βάλε, όμως χωρίς να απειλήσει. Αντίθετα, όταν στο 57' ήρθε η πρώτη ευκαιρία ήταν για τους γηπεδούχους, με τον Βάτερμαν να βγάζει δύσκολη απόκρουση σε πλασέ του Παπουλή. Δέκα λεπτά αργότερα ο Σέρτζιο "άγγιξε" το 2-0 όμως το σουτ του πήγε στο δοκάρι ενώ στο 68' ο Πιέρος βρέθηκε "φάτσα" με τον Βάλε, ο οποίος βγήκε έγκαιρα και έκανε την επέμβαση. Ακολούθησε άλλη μια καλή στιγμή για τον Απόλλωνα στο 71' με σουτ του Ντα Σίλβα που σταμάτησε στον Ιωάννου και απ' εκεί και πέρα ο ρυθμός δεν ήταν ανάλογος και πάλι λόγω των πολλών φάουλ. Στο 81' ένα σουτ του Μπαράλ πήγε έξω ενώ στο 84' οι γηπεδούχοι είχαν νέο δοκάρι όταν ο Μάγκλιτσα με εξουδετερωμένο τον Βάτερμαν έστειλε τη μπάλα στο σίδερο και έχασε καταπληκτική ευκαιρία. Τρία λεπτά αργότερα είχε και η ομάδα του Κρίστιανσεν άλλη μια καλή στιγμή, όταν ο Μπαράλ σούταρε και ο Βάλε έκανε την απόκρουση.

Απόλλων: Βάλε, Σέρτζιο, Χάμπος, Βινίσιους, Γκόμες, Σακέτι, Ντα Σίλβα (73' Σεμέδο), Παπουλής (77' Πίεχ), Πέδρο, Σαρδινέρο, Μάγκλιτσα (91' Στυλιανού)

ΑΠΟΕΛ: Βάτερμαν, Μιλάνοφ, Αστίθ, Ιωάννου, Λάγο (65' Ντε Καμάργκο), Μοράις, Κάνιας, Γιαννιώτας (89' Γιαμπερέ), Βάντερ (65' Μπαράλ), Μπερτόλιο, Πιέρος

Kίτρινες: Πέδρο, Σαρδινέρο, Σακέτι, Μάγκλιτσα, Πίεχ (2η) / Μοράις (2η), Ιωάννου (2η), Ντε Καμάργκο

* Δεν παίζει με την ΑΕΛ ο Πίεχ που ήταν στο όριο των καρτών.

* Με πρόβλημα τραυματισμού αποχώρησε ο Άλεξ Ντα Σίλβα.

* Δεν παίζουν με Ανόρθωση Μοράις και Ιωάννου που ήταν στο όριο.

* Στα 14 γκολ ο Φώτης Παπουλής.

* Διαιτητής ήταν ο Λούκας Σωτηρίου με βοηθούς τους Σωτήρη Βίκτωρος, Χαράλαμπο Γεωργίου. Τέταρτος ο Γιάννης Αναστασίου και παρατηρητής ο Παναγιώτης Γερασίμου.

Tα ρεπορτάζ του Απόλλων - ΑΠΟΕΛ είναι μια προσφορά της BetOnAlfa